Widok

dlaczego dziecko drapie się po główce?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej,
moja 4miesieczna córcia od kilku dni próbuje drapać się po główce-dosyc czesto... zastanawiam sie jaka jest przyczyna? moze to chwilowe i jej przejdzie?? czy Wasze maluchy tez tak mialy w tym wieku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasz synek też się tak drapał. Jak nie obcięłam na czas mu paznokci, to cała głowa podrapana :) ale to minęło, więc nie przejmuj się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja sobie wyrywała włosy , a teraz na maxa szczypie się w okolicach kolan -bo tam na razie sięga :) , wg mnie to normalne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy gdzie sie drapie, mój ostatni pediatra który w końcu postawił odpowiednią diagnozę mojej córce powiedział ze gdy dzieci często gmyraja przy główce to może to oznaczać zaczynające się zapalenie ucha. Trezba sprawdzić , i obserwować dziecko.
wydaje mi się,że dzieci w tym wieku odkrywją swoje części ciała i jak coś wymacają:) to potem robią to częściej....
mój drapał się właśnie za uszka i jak byłam u lekarza to pytałam czy z uszkami wszystko oki,pani doktor potwierdziła,że dzieci poprostu tak czasem mają:)
teraz mały zawsze się za uszy ciągnie jak chce spać:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

do góry