Widok

dlaczego dziecko drapie się po główce?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej,
moja 4miesieczna córcia od kilku dni próbuje drapać się po główce-dosyc czesto... zastanawiam sie jaka jest przyczyna? moze to chwilowe i jej przejdzie?? czy Wasze maluchy tez tak mialy w tym wieku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasz synek też się tak drapał. Jak nie obcięłam na czas mu paznokci, to cała głowa podrapana :) ale to minęło, więc nie przejmuj się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja sobie wyrywała włosy , a teraz na maxa szczypie się w okolicach kolan -bo tam na razie sięga :) , wg mnie to normalne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy gdzie sie drapie, mój ostatni pediatra który w końcu postawił odpowiednią diagnozę mojej córce powiedział ze gdy dzieci często gmyraja przy główce to może to oznaczać zaczynające się zapalenie ucha. Trezba sprawdzić , i obserwować dziecko.
wydaje mi się,że dzieci w tym wieku odkrywją swoje części ciała i jak coś wymacają:) to potem robią to częściej....
mój drapał się właśnie za uszka i jak byłam u lekarza to pytałam czy z uszkami wszystko oki,pani doktor potwierdziła,że dzieci poprostu tak czasem mają:)
teraz mały zawsze się za uszy ciągnie jak chce spać:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry