Widok

dlaczego wybieracie oklepane imiona?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak z ciekawosci pytam, jest tyle pieknych imiona a tu non stop przewijaja sie Majeczki, Nadie, zuzie, julki...itd.

czym sie kierowalyscie wybiarajac imie? moda? sentymentem do imienia lub czyms innym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam wrażenie, że dużo osób kieruję się tym, czy imię jest urocze i "słodkie", np julcia, zuzka, amelka... mi osobiscie akurat mało imion się podoba, ale to dlatego, że jestem wybredna bardzo w tej kwestii
dlatego , ze kazdy ma swoj gust, ja np nigdy bym nie nazwala corki wiki, czy nikola, a moj maz tak chce, dla mnie masakra, ale kazdemu podoba sie co innego
Twoj osobisty trener fitness, zajecia indywidualne i grupowe, na silowni i u klienta w domu, tel 695 519 424
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja myślę, że to wynika z osłuchania się z tymi imionami, wiadomo, że lubimy to co widzimy/słyszymy na co dzień
a co proponujesz? jakie imiona twoim zdaniem są piękne ? ja caly czas mysle nad imieniem MAJA, moze cos zaproponujesz?
moja corka ma na imie Wiktoria znaczy zwyciestwo i rzeczywiscie tak jest ale temat nie na temat.
Głupi temat. Imiona może są popularne, ale dla rodziców ich Maje czy Zuzie są jedyne na świecie, wyczekane, wymarzone i takie imiona właśnie im się podobają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
powtarzam , kazdy ma swoj gust, Ty nazwalas tak a ja nazwe inaczej i tyle
Twoj osobisty trener fitness, zajecia indywidualne i grupowe, na silowni i u klienta w domu, tel 695 519 424
Mój synek ma na imię Jan:) Mamy małego Jaśka w domku:-)
Każdy sugeruje się czymś innym przy wyborze imienia:) Nam się to imię spodobało po prostu i czuliśmy że idealnie będzie pasowac do naszego synka:)
Jak dla mnie to oklepane są ...ale takie tematy!!!!!

Każde imię znaczy cos innego dla rodzica, imieniem n ie podpisujemy sie przeciez pod tym, jak bardzo kochamy maluszka;)

To tylko a dla rodzica "aż" imię:)
Czy można powiedzieć, że jakieś imię jest oklepane? NIE! Jest może w danym okresie mniej lub bardziej modne, ale nie oklepane. Tak nie można podchodzić do tematu.
To jest indywidualna sprawa rodziców dziecka.
ja mam malutką Emilkę :) a imię wzięło sie od mojej ulubionej czekolady Milki :) trochę głupie, ale cóż. to było pierwsze imię jakie mi się nasunęło na samym początku ciąży gdy objadałam się czekoladą... :) mąż nie miał tu nic do gadania. mój wybór. ale wszystkim się podoba. i mamy małego słodziaka :D

A my mamy Zuzkę bo mąż stwierdził że będzie pasowało do nazwiska które się zaczyna na Z.... :-)
Imię musiało podobac się mi i mojemu mężowi oraz pasowac do nazwiska.Nie interesowało mnie to czy podoba się innym,czy jest oklepane czy będzie dużo dziewczynek o tym imieniu.
Dla mnie Natalia to piękne imię a córcia jedyna w swoim rodzaju:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oklepane żle, oryginalne źle...

A najbardziej nie na miejscu są takie komentarze i wątki....
To ja sie nie bede wypowiadac-wystarczy spojrzec na suwaczki :)
kazdemu poodba sie cos innego i nawet jesli to bedzie tysieczny w okolicy Mateusz,Maja czy Michał to co z tego?
Ja akurat kierowalam sie wlasnie tym,zeby imie mojego dziecka ładnie brzmiało,dało sie ładnie zdrobnić oraz tym,zeby było dosc rzadkie,ale prawda jest taka,ze kazde imie ma swoje"5 minut" i juz sporo razy slyszalam imie Sara ze tak powiem na ulicy...
No ale cóż....wcale mi to nie przeszkadza.
a ja bardzo chciałam mieć córeczke Julie, ale jak spojrzałam że to imie jest nr 1 na liście najpopularniejszych, to zrezygnowałam

nie chce zeby moje dziecko miało na imię tak samo jak 5 innych kolezanek z klasy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
alutka - podaj imie jakie wybrałaś ocenimy czy wybrałaś oklepane hehehheheh każdy wybiera jakie mu się podoba
a mnie żadne imię dla dziecka nie przeszkadza..., nazywajcie sobie tam jak chcecie, ja mam Marcjana i też wielu tutaj na forum ono się nie podobało, ale ja mam to w nosie..., piękne imię z tradycją i dla nas bardzo symboliczne!
prawidlowa postawa:)
dla mnie tez bez roznicy jak ktos da na imie swojemu dziecku..Żal mi tylko tych ktore noszą imiona osmieszające..
Każdy wybiera takie imię, jakie się mu podoba. Nic nikomu do tego jak nazywa się moje dziecko. Mi ma się podobać i już.
mi się podoba, Maja, Zusia, Amelka, Ramona ..

a widać, ze moje nie jest oklepane i przez cale dziecinstwo chcialam miec wlasnie OKLEPANE. Bylam jedyna w calej szkole podst, średniej i na studiach . tragedia ;P
Mi się podoba najbardziej Ramona..
Ja Roksana , Narzeczony Rafał a córka Ramona :D
alutka zapodałaś burzliwą dyskusję :) To tak jakbyś sie spytała dlaczego kilka lat temu było sprzedanych płyt ich troje, albo skąd taka wysoka sprzedaż smerfnych hitów ;) Zgodzę się poniekąd z Tobą. Gdy ja przychodziłam na świat to były modne imiona Magdalena, Agnieszka, Kasia, Anna. Początkowo miałam zal do mojej mamy, że nie mam popularnego imienia. Ale z czasem bardzo się cieszyłam, że nie jestem kolejną Agnieszką, Ania itd... Moda na dane imiona idzie falami, bo fajny film leciał, bo serial itd.. Oczywiście, ze każda mama kieruje się czymś innym. Zawsze chciałam dać córce na imię Zuzanna, ale zaczęłam śledzić rankingi, wsłuchiwac się jak mamy wołają w parku do dzieci i zrezygnowałam. Nie lubię populizmu. I choć córeczce nie dałam super oryginalnego imienia (Eliza), to jednak nigdy nie miałam w planach dac imienia Julka, Maja, Amelka itp.
?????
Też nie jestem może fanką takich imion (troszkę kierowałam się mniejszą popularnością), bo nie chciałabym, żeby w przedszkolu było 4 dzieci z takim samym imieniem jak moje dziecko, ale myślę, że to po prostu bardzo ładne imiona i sama myślałam o imionach: Szymon, Filip, Alicja i Maja, ale kiedy zobaczyłam rankingi, poszukałam dokładniej i tak moje dzieci mają najpiękniejsze imiona świata (z wiadomych powodów): Kornel, Borys i Joanna :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry