Widok
ja mam malutką Emilkę :) a imię wzięło sie od mojej ulubionej czekolady Milki :) trochę głupie, ale cóż. to było pierwsze imię jakie mi się nasunęło na samym początku ciąży gdy objadałam się czekoladą... :) mąż nie miał tu nic do gadania. mój wybór. ale wszystkim się podoba. i mamy małego słodziaka :D
kazdemu poodba sie cos innego i nawet jesli to bedzie tysieczny w okolicy Mateusz,Maja czy Michał to co z tego?
Ja akurat kierowalam sie wlasnie tym,zeby imie mojego dziecka ładnie brzmiało,dało sie ładnie zdrobnić oraz tym,zeby było dosc rzadkie,ale prawda jest taka,ze kazde imie ma swoje"5 minut" i juz sporo razy slyszalam imie Sara ze tak powiem na ulicy...
No ale cóż....wcale mi to nie przeszkadza.
Ja akurat kierowalam sie wlasnie tym,zeby imie mojego dziecka ładnie brzmiało,dało sie ładnie zdrobnić oraz tym,zeby było dosc rzadkie,ale prawda jest taka,ze kazde imie ma swoje"5 minut" i juz sporo razy slyszalam imie Sara ze tak powiem na ulicy...
No ale cóż....wcale mi to nie przeszkadza.
alutka zapodałaś burzliwą dyskusję :) To tak jakbyś sie spytała dlaczego kilka lat temu było sprzedanych płyt ich troje, albo skąd taka wysoka sprzedaż smerfnych hitów ;) Zgodzę się poniekąd z Tobą. Gdy ja przychodziłam na świat to były modne imiona Magdalena, Agnieszka, Kasia, Anna. Początkowo miałam zal do mojej mamy, że nie mam popularnego imienia. Ale z czasem bardzo się cieszyłam, że nie jestem kolejną Agnieszką, Ania itd... Moda na dane imiona idzie falami, bo fajny film leciał, bo serial itd.. Oczywiście, ze każda mama kieruje się czymś innym. Zawsze chciałam dać córce na imię Zuzanna, ale zaczęłam śledzić rankingi, wsłuchiwac się jak mamy wołają w parku do dzieci i zrezygnowałam. Nie lubię populizmu. I choć córeczce nie dałam super oryginalnego imienia (Eliza), to jednak nigdy nie miałam w planach dac imienia Julka, Maja, Amelka itp.
Też nie jestem może fanką takich imion (troszkę kierowałam się mniejszą popularnością), bo nie chciałabym, żeby w przedszkolu było 4 dzieci z takim samym imieniem jak moje dziecko, ale myślę, że to po prostu bardzo ładne imiona i sama myślałam o imionach: Szymon, Filip, Alicja i Maja, ale kiedy zobaczyłam rankingi, poszukałam dokładniej i tak moje dzieci mają najpiękniejsze imiona świata (z wiadomych powodów): Kornel, Borys i Joanna :)