Widok

dlaczego wybieracie oklepane imiona?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak z ciekawosci pytam, jest tyle pieknych imiona a tu non stop przewijaja sie Majeczki, Nadie, zuzie, julki...itd.

czym sie kierowalyscie wybiarajac imie? moda? sentymentem do imienia lub czyms innym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam wrażenie, że dużo osób kieruję się tym, czy imię jest urocze i "słodkie", np julcia, zuzka, amelka... mi osobiscie akurat mało imion się podoba, ale to dlatego, że jestem wybredna bardzo w tej kwestii
dlatego , ze kazdy ma swoj gust, ja np nigdy bym nie nazwala corki wiki, czy nikola, a moj maz tak chce, dla mnie masakra, ale kazdemu podoba sie co innego
Twoj osobisty trener fitness, zajecia indywidualne i grupowe, na silowni i u klienta w domu, tel 695 519 424
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja myślę, że to wynika z osłuchania się z tymi imionami, wiadomo, że lubimy to co widzimy/słyszymy na co dzień
a co proponujesz? jakie imiona twoim zdaniem są piękne ? ja caly czas mysle nad imieniem MAJA, moze cos zaproponujesz?
moja corka ma na imie Wiktoria znaczy zwyciestwo i rzeczywiscie tak jest ale temat nie na temat.
Głupi temat. Imiona może są popularne, ale dla rodziców ich Maje czy Zuzie są jedyne na świecie, wyczekane, wymarzone i takie imiona właśnie im się podobają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
powtarzam , kazdy ma swoj gust, Ty nazwalas tak a ja nazwe inaczej i tyle
Twoj osobisty trener fitness, zajecia indywidualne i grupowe, na silowni i u klienta w domu, tel 695 519 424
Mój synek ma na imię Jan:) Mamy małego Jaśka w domku:-)
Każdy sugeruje się czymś innym przy wyborze imienia:) Nam się to imię spodobało po prostu i czuliśmy że idealnie będzie pasowac do naszego synka:)
Jak dla mnie to oklepane są ...ale takie tematy!!!!!

Każde imię znaczy cos innego dla rodzica, imieniem n ie podpisujemy sie przeciez pod tym, jak bardzo kochamy maluszka;)

To tylko a dla rodzica "aż" imię:)
Czy można powiedzieć, że jakieś imię jest oklepane? NIE! Jest może w danym okresie mniej lub bardziej modne, ale nie oklepane. Tak nie można podchodzić do tematu.
To jest indywidualna sprawa rodziców dziecka.
ja mam malutką Emilkę :) a imię wzięło sie od mojej ulubionej czekolady Milki :) trochę głupie, ale cóż. to było pierwsze imię jakie mi się nasunęło na samym początku ciąży gdy objadałam się czekoladą... :) mąż nie miał tu nic do gadania. mój wybór. ale wszystkim się podoba. i mamy małego słodziaka :D

A my mamy Zuzkę bo mąż stwierdził że będzie pasowało do nazwiska które się zaczyna na Z.... :-)
Imię musiało podobac się mi i mojemu mężowi oraz pasowac do nazwiska.Nie interesowało mnie to czy podoba się innym,czy jest oklepane czy będzie dużo dziewczynek o tym imieniu.
Dla mnie Natalia to piękne imię a córcia jedyna w swoim rodzaju:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oklepane żle, oryginalne źle...

A najbardziej nie na miejscu są takie komentarze i wątki....
To ja sie nie bede wypowiadac-wystarczy spojrzec na suwaczki :)
kazdemu poodba sie cos innego i nawet jesli to bedzie tysieczny w okolicy Mateusz,Maja czy Michał to co z tego?
Ja akurat kierowalam sie wlasnie tym,zeby imie mojego dziecka ładnie brzmiało,dało sie ładnie zdrobnić oraz tym,zeby było dosc rzadkie,ale prawda jest taka,ze kazde imie ma swoje"5 minut" i juz sporo razy slyszalam imie Sara ze tak powiem na ulicy...
No ale cóż....wcale mi to nie przeszkadza.
a ja bardzo chciałam mieć córeczke Julie, ale jak spojrzałam że to imie jest nr 1 na liście najpopularniejszych, to zrezygnowałam

nie chce zeby moje dziecko miało na imię tak samo jak 5 innych kolezanek z klasy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
alutka - podaj imie jakie wybrałaś ocenimy czy wybrałaś oklepane hehehheheh każdy wybiera jakie mu się podoba
a mnie żadne imię dla dziecka nie przeszkadza..., nazywajcie sobie tam jak chcecie, ja mam Marcjana i też wielu tutaj na forum ono się nie podobało, ale ja mam to w nosie..., piękne imię z tradycją i dla nas bardzo symboliczne!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry