Widok

do dziewczy, któe brały w ciąży duphaston

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy przy zmniejszaniu dawki w celu odstawienia duphastonu miałyście robiony poziom progesteronu? Ja nie miałą niedomogi lutealnej, ale ze względu na wcześniejsze prononienie w 8 tc lekarz zalecił branie duphastonu 4x1, później 3x1 a teraz od 13tc 2x1 i odstawienie do 15tc...żadnych plamień jak na razie... badałyście progesteron przed ostawieniem czy nie?
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie robilam tego badania przed odstawieniem:-)
image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
Ja też nie robiłam,brałam duphaston od 5 tygodnia ciąży i stopniowo zmniejszałam dawkę wg zaleceń lekarza.
ja tez nie nie robiłam
Ja tez nie robilam tych badan
A w którym tygodniu przesytałyście go przyjmować?
image

image
Ja brałam do 5 miesiąca... Nie wiem czy to wtedy miało jakiś sens jeszce, ale chyba i mnie, i mojej lekarce dawało małe poczucie bezpieczeństwa :/ Po kilku poronieniach inaczej się podchodzi do ciąży.Co tu dużo mówić - każdy dzień wypełnia lęk. Pamiętam jaka byłam przerażona kiedy miałam całkiem odstawić hormony, ale okazało się, że córeczka rozwijała się wspaniale i od końca 6 miesiąca cieszyłam się tą ciążą jak głupia:D Jesli mogę cos Wam doradzić od siebie, to na pewno jedno - nie bijcie się tak z myślami, że cos się nie uda, że będzie źle- samo takie myslenie może się okazac niebezpieczne dla Waszego stanu - Wierzcie, że będzie dobrze! Przecież strach nie pomoże w niczym, niczego nie zmieni na lepsze. Byłabym szczęśliwa będąc na Waszym miejscu! :) Zazdroszczę Wam jak cholera :) - to najpiękniejsze uczucie jakie znam - czyjeś życie we mnie..

P.S.Zyczę Wam wszystkiego dobrego ... i radości!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez brałam do końca 5 miesiąca.
Podobnie jak mammamia, nie wiem czy tak długie przyjmowanie miało jakiś sens, ale po poronieniu dawało poczucie bezpieczeństwa.
Fajnie powiedzieć, trudniej wykonać- nie martwcie się na zapas, powtarzałm sobie każdego dnia że koniec z zamartwianiem, a strach wracał do mnie jak bumerang.
Na szczeście nasza historia jak widać w suwaczku ma piekny finał:-)
Tego równiez i Tobie życzę

image

image

www.nikolaszymanska.pamietajmy.com.pl
córeczko
A jaka dawkę pani dostała
ja odstawiłam Duphaston w 32tc :)

miałam stopniowo zmniejszaną dawkę - ale badań nie miałam robionych :)
ja brałam do jakiegoś czasu, a potem poprostu miałam odstawić i tyle.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

do góry