Widok

do emi81

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak tam Wasze przygotowania?! bo my mamy w ten sam dzień a wydaje mi się, że jesteśmy daleko w polu :)
dziś idziemy odbierać zamówioną wódkę a dopiero wczoraj mieliśmy pierwsze poradnictwo rodzinne - drugie za dwa tygodnie i myślę, ze na tym się skończy - bo zabraknie czasu na trzecie spotkanie (na szczęście)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widzę, że podobne kwiatuszki preferujemy:) Dodatkowo myślałam o liliach tylko nie mam pojecia czy nadają sie ona na wiązankę ślubną.
No cóż może w kwiaciarni babki coś doradza.

Miasto Aniołów jest za Złotą Bramą i za mostem (nad Motławą). Szczerze mówiąc nie bawiłam sie jeszcze w tym lokalu. Jest gdzie posiedziec, jest niewielki parkiet, czyli w sam raz dla kliku dziewczyn:)

A propos imprez; Wejdź sobie na nasz ukochany portal Trójmiasto i kliknij na ikonkę Rozrywka:) nawet teraz ja widać na górze, wtedy pojawią się kluby, puby i dyski z 3city:)) Przy każdym klubie znajdziesz opinie bywalców. Może coś wybierzesz dla siebie:)
Może Barbados, ale jest tam mały parkiet i jet o wiele drozej, za stoliki płacisz dodatkowo, za wejscie na dyskę 10 zł/os.
W Mieście: 50 zł za stolik pozniej możesz je wydac na alkohol.\

Mam nadzieje, ze stres niedługo chociaz odpusci, te kłótnie są okropne....
Pozdrawiam
Emi

ja też mam nadzieję, że kłótnie miną! dzisiaj chyba wybiorę się do spowiedzi i poszukać kwiatków :)
zaraz też zacznę przeglądać "rozrywkę"
Powodzonka, ja tez dzisiaj jade szukać ładnej wiązanki:))
Pa pa

i jak tam poszukiwania?! bo z moich jednak nic nie wyszło :(
a jeszcze jedno! macie jakiś pomysł na podziękowania dla rodziców?! bo jakiś czas temu na tym formu widziałam takie takbliczki z podziękowaniam ale teraz nie mogę znaleść tego wątku :(
Cześć:) nasz "pomysł " jest bardzo oklepany, w tle będzie leciała piosenka U. Sipińskiej "kochanych rodziców mam" i w tym czasie narzeczony przeczyta... podziękowania (z wzoru podziękowań, które oczywiście kupimy...) no i standard wręczenie kwiatów. Nie będziemy robili z tego żadnej celebracji. Słuchaj może w wyszukiwarce forumowskiej wpisz wątek podziękowania dla rodz. ja tak wczoraj znalazłam wątek z wódką :)
Ale i tak znalazłam dość tanią: 16,39 zł za Absolwenta 0,5l w Carrefure, ale jeszcze nie kupiłam, moze coś taniej "wyrwiemy" ...
A Wy macie już alkohole??

co do wiązanki, zdecydowałam sie na kwiaciarnie z Carrefura, fakt, ze troszke nie po drodze, ale wybór był duży, kobieta profejonalnie podchodzi do sprawy, nawet znosiła moje co rusz zmieniające sie koncepcje.
Zdecydowałam sie na wiazakę prawie w kształcie łzy, w środku mają byc pączki lilii, a na około 4 kwiaty (chyba 4) kalii. no i 2 wypszczone ...
(kolory ecru i dużo zieleni). chiba coś z tego wyjdzie :) całosć ....... 200 zł :(

Pozdrawiam
Emilia

A jak po spowiedzi?

no niestety wczoraj nie dotarłam (mam babcie w szpitalu i wczoraj tam musiałam pojechać)
my alkohol mamy po części bo w Auchan nas troche wkurzyli bo nie dostarczyli tyle ile zamówilismy - brakuje nam jeszcze ok. 20 sztuk
wpisuje w wyszukiwarce podziękowania dla rodziców ale niestety nic mi nie znajduje - chyba zacznę nowy wątek :)
dzisiaj mam mocne postanowienie iśćdo spowiedzi i pochodzić za wionzanka no i kupić pończochy bo jeszcze nie mam :) (a gdzie Ty kupowałaś?)
Pończochy kupowalam w Alfie Centrum na samej górze jest sklep z bielizną. koszt ok. 16 zł za parę(niestety zalapałam sie tylko na 2 pary koloru ecru ), ale wiem ,ze taki sam sklep mają w manhatanie obok tylnego wyjscia z H&M.
Pozwodzenia:*

jak tam nastrój przed ostatnim "weekendem" w stanie panieńskim?!
ja nawet sporo ostatnio załatwiłam - kupiłam pończochy, byłam u spowiedzi, zamówiłam wiązankę.
Dziś spotykam się z Mmegi na próbnym makijażu :)
wiązankę zamówiłam w kwiaciarni w Gdańsku - z samych kalli (preferowany kolor biały) i za całość tzn. moją i świadkowej wiązankę zapłacę nie więcej niż 140 zł!!!! no ale u mnie nie ędzie to zbyt duża wiązanka :)
Witaj, szczerze mówiąc nastrój taki sobie :( Coraz więcej załatwiania mamy, wczoraj dowiedziałam się, ze nie będziemy mieli apartamentu, o którym żeśmy rozmawiali z "władzami" hotelu.... :(
I na który sie zdecydowalismy już w lutym.... W ogóle nie wiadomo czy dostaniemy jakiś pokój....

Fajnie,że inne sprawy idą nam tak gładko:))
Wow, ale tanio załatwiłaś wiązanki :))

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę szampanskiej zabawy w dniu jutrzejszym:))

też mi się wydaje, że tanio ale naprawdę nie mam w niej dużo kwiatków i ona nie jest za duża :) (może dlatego)
no ale Was zrobili z tym pokojem!!!
a zapomniałam dodać, że jeszcze zamówiłam podziękowania dla rodziców :)

no ale coś mnie bierze przeziębienie i to mnie martwi :(((

jedyny największy problem to usadzenie gości - tak żeby nikt się nie obraził i nieczuł się urażony :)))

p.s. Tobie również życzę udanej zabawy i powodzenia w szukaniu pokoju - na pewno wszystko będzie dobrze :)))
Dziękuje :) Na szczęscie przed chwila zadzwonili z Hotelu z dobrą informacją, że mają inny pokój, na pewno nie bedzie to apartament (z przeszkloną wieżyczką), ale dobre i to:))
UFF.
My juz usadzenie gosci mamy za sobą. Przyszła Teściowa próbowała ingerować, podpowiadając zeby pomieszczać rodziny... nie zgodziłam się, nie dla przekory ,ale wiem ,ze to byłby zły pomysł.
takze swoją rodzinę rozsadziłam po swojej stronie wg bliskości i stopnia pokrewieństwa, rodzice ,rodzeństwo, ciotki itd. Niestety znajomi narzeczoneo siedza przy innym stoliku gdyz nie starczy miejsca prz jednym stole :(...
Życze cierpliwosci przy rozsadzaniu , przyda sie.

Miłej zabawy:)
Pa pa

Zdrowia też życzę :)

hej:) ja tez mam wesele w Livalu w przyszlym roku, juz kilka razy rozmawialysmy na ten temat...i troche sie zdziwilam,ze nagle przed weselem Cie powiadamiaja,ze nie maja dla Ciebie zarezerwowanego juz dawno apartamentu z wiezyczka, ktory tak chwala, i ktory trzeba zarezerwowac z takim wyprzedzeniem? jakie mieli na to argumenty? i czy ten nowy pokoj ktory dla Was znalezli to macie teraz za darmo? czy sa jakies inne niedociagniecia z ich strony? zycze aby w w dniu
Waszego Slubu wszystko bylo jak najpiekniejsze:) a pozniej to czekam na relacje z wesela w Livalu:)
pozdrawiam

nauczyło się serce, serca bicia...juz tak chce wiecznie bić

Ja również proszę o info w sprawie tego apartamentu też mam wesele w Livalu no i oczywiście czekam na relację :)

Hej. Wczoraj byłam bardzo rozczarowana tą informacją o apartamencie... Dotychczas to jedyny minus organizacyjny ze strony tego hotelu.
Na szczęście mamy juz inne lokum, pokój, a nie apartament z wieżyczka ... tez w L., nie za darmo, koszt ok. 200 zł.
Dziewczyny radzę Wam, abyscie juz kilka m-cy przed weselem zarezerwowały sobie ten apartament. My z narzeczonym nie mieliśmy pojęcia, ze takiej rezerwacji nalezy dokonać.. A juz w lutym zdecydowalismy sie oficjalnie na L., a w lipcu dokonalismy zaliczki, która starczyłaby na pokrycie kosztów za 2 apartamenty...
Przykro mi sie wczoraj zrobiło, coż, na szczęscie mamy chociaz pokój.

Poza tym reszta organizacji i negocjacji przebiega bardzo profesjonalnie.

Oczywiscie pamiętam o Was, zdam relacje po. :))

Beata, a znalazłaś jakis ciekawy lokal na panieńskie ?

Witam,
ja również miałam swoje wesele w Livalu, było całkiem miło ale niestety nie zabrakło rozczarowań. Jedno z nich dotyczyło ostatecznych cen apartamentu i pokojów. Zdecydowaliśmy się z mężem na dwa 2-osobowe pokoje (dla świadków choć wstępnie myśleliśmy o rodzicach) i apartament, ponieważ zostaliśmy zapewnieni, że przy zamówieniu tych trzech pokoi dostaniemy korzystny rabat na wszystko, w przeciwnym razie na pewno "nie porywalibyśmy się z motyką na słońce" i przy swoich środkach finansowych zamówilibyśmy tylko apartament. Szef kuchni nie precyzował wyskości rabatu, zapewniał, ze naprawdę będziemy zadowoleni, tylko co do apartamentu wspomniał, że będzie za połowę ceny. Koniec końców wieczór przed weselem dowiedzieliśmy się (w rozmowie z "władzą hotelu", która wcześniej skonsultowała się z szefem kuchni), że mamy zapłacić 2 razy 400 zł za pokoje (czyli 100%) i 500 zł za apartament (w cenniku za 750 zł czyli 250 zł rabatu). Nie muszę mówić, że byliśmy zaskoczeni, rozczarowani...Ale nie mieliśmy już siły dyskutować lub szukać w ostatniej chwili czegoś innego, zapłaciliśmy 1300 zł. Teraz, bogatsi doświadczeniem na pewno ustalilibysmy wcześniej dokładną kwotę za pokoje i zapisalibyśmy ją w umowie...
Pozdrawiam
actina
do góry