Widok

do emi81

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak tam Wasze przygotowania?! bo my mamy w ten sam dzień a wydaje mi się, że jesteśmy daleko w polu :)
dziś idziemy odbierać zamówioną wódkę a dopiero wczoraj mieliśmy pierwsze poradnictwo rodzinne - drugie za dwa tygodnie i myślę, ze na tym się skończy - bo zabraknie czasu na trzecie spotkanie (na szczęście)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na osłodę dodam, iż jedzenie było REWELACYJNE!
Pozdrawiam
actina
Kurcze zaczynam się już martwić tym apartamentem.... chyba w takim razie pójdę tam w styczniu i przycisnę ich żeby mnie gdzieś w tych swoich książkach zapisali.....

Emi stwierdziłam, że pójdziemy "na żywioł" tzn. najpier spotkanko u mnie a jak się znajdziemy w Gdansku to będziemy myśleć co dalej :)

p.s. mam nadzieję, że nie matwisz się zbytnio tym, że coś będzie nie tak, po tym co przeczytałam na dole?!

wszystko będzie ok - tak musi być bo to najpiękniejszy dzień w naszym życiu :)

teraz już spadam i do zobaczenia w poniedziałek - po imprezkach :)

no chyba, że jutro wpadne tu na chwilke bo muszę być w pracy :(
BeataB13 napisał(a):

> Emi
> p.s. mam nadzieję, że nie matwisz się zbytnio tym, że coś
> będzie nie tak, po tym co przeczytałam na dole?!
>
> wszystko będzie ok - tak musi być bo to najpiękniejszy dzień w
> naszym życiu :)

Wszystko będzie ok, nie ma się czym martwić przyszłe Panny Młode, trzeba tylko wszystkiego dopilnować, bo to w naszym interesie:-). Życzę Wam samych wspaniałych chwil w tym najpiękniejszym dniu, pięknych wspomnień i szczęśliwego życia we dwoje!
Pozdrawiam serdecznie
actina
UB, książkach jak książkach weź lepiej od nich na piśmie to co mówią...
czyli np wielkość rabatów...
Ja np tez pytając wczoraj o koszt parkingu dla gości, usłyszałam odp. ze w recepcji potem Państwo to uregulujecie, upusty bedą. KONIEC, nic więcej...
zaczynam się obawiać ...

A teraz zadzwoniłam do nich i powiedzieli, ze parking jest bezepłatny... to kto tą kasę niby zgarnia ...

Actina, proszę napisz a czego jeszcze dotyczyły te rozczarowania....

No w umowie podpisanej z kucharem jest napisane jak wól aż poszłam sprawdzić, że mamy 50% upustu na apartament hmmm oni nas chyba w jajo robią ;(

Nie martwicie sie, jak macie umowę spisaną to możecie spać spokojnie. Ja takiej umowy nie mam, ale własnie odbyłam kilka rozmów m.in. z Szefem Kuchni i zapewnia mnie, ze wszsytko bedzie tak jak uzgadnialiśmy.
Jeżeli w recepcji by chcieli więcej niż 50% za pokój mamy po prostu zapłacić połowę..

Troszkę się uspokoiłam. Zdam na pewno Wam relacje.
Jech znowu idę na "pierwsy ogień".

Pozdrawiam.
Emilia

Do Beatki, też baw sie dobrze na panieńskim, może sie zobaczymy:)

Pozdrawiam
Emilia

Emi, resztę na priv, napisz do mnie na podany przy nicku adres. Mam mieszane uczucia...
Pozdrawiam
actina
emi81 napisał(a):

> Nie martwicie sie, jak macie umowę spisaną to możecie spać
> spokojnie. Ja takiej umowy nie mam, ale własnie odbyłam kilka
> rozmów m.in. z Szefem Kuchni i zapewnia mnie, ze wszsytko
> bedzie tak jak uzgadnialiśmy.
> Jeżeli w recepcji by chcieli więcej niż 50% za pokój mamy po
> prostu zapłacić połowę..
>
> Troszkę się uspokoiłam. Zdam na pewno Wam relacje.
> Jech znowu idę na "pierwsy ogień".
>
> Pozdrawiam.
> Emilia
>
>

Bez komentarza..."jeżeli w recepcji chcieliby więcej niż 50% mamy po prostu zapłacić połowę..." yhm...Ja i mąż przy recepcji spotkaliśmy właściciela, który przy nas telefonicznie uzgadniał z szefem kuchni cenę naszych wcześniej zarezerwowanych pokoi, nie słyszałam rozmowy ale wnioskuję z efektu, że zmniejszenie czy nieudzielenie rabatu (na dwa 2-osobowe pokoje) odbyło się za wiedzą szefa. I co dziewczyny, jak myślicie, mam się zwrócić o zwrot różnicy? :-D Na pewno mi oddadzą, ech...
Pozdrawiam
actina
emi81 napisał(a):
>własnie odbyłam kilka
> rozmów m.in. z Szefem Kuchni i zapewnia mnie, ze wszsytko
> bedzie tak jak uzgadnialiśmy.

Emi, kiedy rozmawiałaś z Szefem?Dzisiaj?Bo ja właśnie do nich zadzwoniłam i usłyszałam, że szef jest na urlopie i niewiadomo kiedy wróci.
Pozdrawiam
actina
a my w umowie, ktora juz miesiac temu podpisywalismy, nie mamy ani slowa o rabacie na apartament:( to ja sie zaczynam powoli bac:( szef kuchni nas zapewnil,ze bedziemy negocjowac ten rabat i nikt nie bedzie pokrzywdzony:(ale z tego co piszecie, to wydaje sie,ze mozna wyjsc z tego pokrzywdzonym:(

nauczyło się serce, serca bicia...juz tak chce wiecznie bić

Tak z Szefem Kuch. rozmawiałam tego samego dnia 07.10.05 zadzwonił do mnie będąc na urlopie, bo osoby pracujące w l. poinformowały Go o moich podejrzeniach. Poza tym byliśmy w L. 06.10.05 i pomimo,ze Szef Kuchni był na urlopie to spotkalismy go w L.

W tą sobotę sprawdzimy co jest ok, a do czego można sie czepiać.

Zdam relacje we wtorek 18stego.

Nie chcę być złośliwy, ale tak to jest, jak się pewne rzeczy załatwia "na gębę". Drogie Panie, wszelkie zapewnienia hotelarzy i restauratorów o negacjacjach, których wynik usatysfakcjonuje obie strony to bajka! Oni wiedzą, że kilka dni przed weselem mogą Wam narzucić wszystko, bo nowożeńcy nie bardzo będą mogli sobie pozwolić na dyskusję - i niestety wykorzystują to bezlitośnie! Pozdrawiam
Niestety BPP nie pomagasz nam :(
Tak czy siak, 200 zl więcej mogę zapłacić za pokój...
A poza tym nie sądze, żeby jakikolwiek szanowny hotel mógł sobie pozwolić na popsucie swojej renomy przez jedną małą imprezkę ...
Do zgdania po ślubie !

Niestety, renomowany hotel robi w roku kilkanaście-kilkadziesiąt wesel i tak naprawdę ma w nosie to, czy ktoś będzie niezadowolony - wychodzą z założenia, że przyjdą inni. I - niestety - mają rację.
Radzę wykorzystać fakt, że (jak sądzę) nie płacisz całości umówionej sumy przed imprezą. Po weselu sytuacja się odwraca - Tobie już na niczym nie zależy, a oni zorganizowali wesele i nie dostali zapłaty. Należy to w odpowiedni sposób wykorzystać.
P.S. Ja również wstępnie rozmawiałem z szefem kuchni w L. na temat organizacji wesela, ostatecznie nie zdecydowałem się.
BPP napisał(a):

> Niestety, renomowany hotel robi w roku
> kilkanaście-kilkadziesiąt wesel i tak naprawdę ma w nosie to,
> czy ktoś będzie niezadowolony - wychodzą z założenia, że
> przyjdą inni. I - niestety - mają rację.

Tak, zgadzam się w zupełności.
Pozdrawiam
actina
Szukając miejsca na wesele odwiedziłem 15-20 hoteli i restauracji i ku mojemu zdziwieniu wszędzie byłem traktowany ... hmmm ... kiepsko. Sądziłem, że jak wydaję tyle pieniędzy, to podejście hotelarzy/restauratorów będzie odpowiednie. A tu ... wielkie zaskoczenie! Kupując buty za 200 zł jestem lepiej traktowany, niż wydając 7 tyś. na kilkugodzinną imprezę.
Dlaczego tak się dzieje? Otóż odniosłem wrażenie, że nikt nie pyta o rabat, nikt nie negocjuje treści umowy, nikt prawie niczego nie wymaga, więc hotelarze/restauratorzy się przyzwyczaili.
A później wychodzą "kwiatki".
do góry