Widok

do kiedy Bebilon pepti?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
do którego m-ca dziecko może pić Bebilon pepti? a później przechodzi na normalny Bebilon? pamiętacie jak to u was było?
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bebilon pepti 1 po 6 miesiacu 2 a po ukończeniu roczku przez synka spróbowałam nestle junior waniliowe i nic mu nie bylo wiec zostalismy na nim sam bebilon nie odpowiadał koksiowi :)
My byliśmy na bebilon pepti od trzeciego miesiąca życia. Po szóstym miesiącu przeszliśmy na bebilon pepti 2. Około 10-ego miesiąca jak byłam u pediatry to spytałam czy możemy już próbować przechodzić na normalne mleczko, wytlumaczyła mi że jeśli przez ostatnie 6 miesięcy nie wystąpiły u dziecka żadne objawy skazy białkowej to możemy spróbować przechodzić na zwykłe mleko i powiedziała że można najpierw spróbować przejść na mleczko HA (hipoalergiczne). Przeszłam odrazu na normalne bebiko2, oczywiście dodając codziennie stopniowo coraz więcej bebiko do bebilonu pepti i tak już przez ponad dwa miesiace jesteśmy na zwyklym bebiko, teraz już bebiko3, Natalia wsuwa tez bebiko bananowe bo bardzo jej smakuje, a skaza to już zapomnienie. Lekarz też mi powiedziala że można zacząć podawać dziecku np jogurty jeśli nic po nich nie będzie to znaczy że można przechodzić na normalne mleko dla dzieci.
Ale się rozpisałam :-)
image
a my nadal nie mozemy przejsc na normalne mleko, kazda kolejna próba i mamy wysypkę;( teraz odczekam jakis czas i znowu bedziemy probowali...dodam ze inne produkty na bazie mleka mloda je i nic jej nie jest a z mlekiem mamy problem;/

acha Li ma 1,5 roczku a probujemy od 10tego m-ca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie pamiętam od kiedy Gabryś był na Pepti :) (wcześniej Bebiko i Bebilon Comfort) :) ale gdzieś od 3-4m-ca :)

a kiedy zmienialiśmy na zwykły Bebilon? tak jak napisałam w wątku o promocji mleka ;)

miał rok jak zaczęliśmy zmieniać na Bebilon 2-zwykły :) nie chciał go pić :P przez jakiś czas musiałam mieszać pepti i zwykły :) aż się przyzwyczaił do nowego smaku (bardziej słodkiego)

Pani Dr mówiła, że możemy przechodzić na zwykłe, krowie mleko - ale ja póki co nie mam przekonania :P tzn. zwykłe mleko wypija np. z moją kawą zbożową ;) (kilka łyżeczek)
ale samego jeszcze nie pił :)

Koleżanki Córa ma 14m-cy i nie wychodzi Im przejście na zwykły Bebilon... więc dalej jest na Pepti... za jakiś czas będą próbowały przejść na zwykłe krowie mleko :P
dzięki dziewczyny. my na razie też na pepti a mamy 13 m-cy. fakt, jogurciki już je i nic mu nie jest ale ostatnio dostaliśmy jeszcze receptę na 10 puszek i pediatra nic nie mówiła o zmianię więc daję dalej.
image image
ja sama zapytałam nasze Pani Dr do kiedy Młody ma być na Pepti ;) i jak się okazało, że je normalne "dorosłe" jogurty, masło, serki, twarożki - i nic Mu nie jest, to Pani Dr dała mi kilka próbek Bebilonu 2 - żeby nie kupować całego opakowania ;) żebyśmy sprawdzili czy nic Młodemu nie będzie ;)
Córa przez ponad rok była na cycku, a potem dopiero na Pepti. Piła go do ok. 3,5 roku życia. Nie przechodziłam na zwykły bebilon, bo wciąż miała skazę. Obecnie - 4,5 l i mleko krowie pije szklankami i pije do wszystkiego.
image
moja Kornelka też była na pepti ale już zupełnie nie pamietam do kiedy. i jakoś ubzdurało mi się, że pepti jest do 12 m-ca. ale wymyśliłam sobie;)
image image
LidiaM - pewnie dlatego, że kończy się na "2" ;) a normalne mleka "2" są do roczku ;)
pewnie tak;) hehehh ale zapas bebilonu 3 mąż zrobił dziś;) ważność do 12/2012, więc zaczeka;)
image image
pewnie :) jak macie miejsce żeby to trzymać ;) to warto :) mleko z ważnością prawie 2 lata ;) bo pewnie szybko taka okazja cenowa się nie powtórzy ;)

a jakby co - też łatwo sprzedasz na forum ;)
my jestesmy caly czas na pepti
mimo ze mala normalnie je ser, jogurty, twarozki i nic jej nie jest to dr powiedziala aby jak najdluzej byc na pepti
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

do góry