Widok

do którego m.c pracowałyście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jak w tytule. Pytam z ciekawości jak długo w ciązy pracowałyście? Mnie się już bardzo chce poleniuchować a to 22 tydzień dopiero..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do końca 7 miesiąca.
ja w 4 miesiacu poszłam na zwolnienie na miesiac...potem wrociłam i popracowałam do 8mego miesiaca
image[/url]
do dziewiatego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Formalnie do 6. Ale w dzień porodu mając skurcze drukowałam dwustustronicowy projekt ;)
image
image
do 8-ego

plecy nie wytrzymały 8h przed komputerem, a czasu pracy skrócić nie chcieli

image

do końca 7mego.potem troche z domu
image
Do 4. miałam plamienia i nakaz życia emeryty:) I było mi bardzoooo dobrzeeee na zwolnieniu:)
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nadal pracuje, a jestem w 36 tc
image
image
o rany.... same nadgorliwe ;-)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja od razu poszłam praktycznie.
image
Ja tez od początku, z powodu odklejającej sie kosmówki...
image

do 7 miesiąca, a potem przez miesiąc musiałam jeszcze popracować w domu- kilka godzin dziennie przed komputerem.
[url:]http://lilypie.com/">
mieszkam w UK, wiec jest inaczej, z Blanka 10 dni przed porodem, czyli koniec 8 miesiaca, z Nell przez komplikacje mialam przed plaowym cc 26 wrzesnia 4 tyg urlopu, ale przez komplikacje dostalam 2 tyg gratisu ze zwolnieniem, czyci non stop szpital...czli pracowalam do 15 sierpia, a urodzilam 26 wrzesnia...
image

image
ja do 6 m-ca , pracowalam w handlu. Dziewczyny w pracy nie pozwalaly mi nic robic . Poszlam na zwolnienienie bo moj kregoslup juz nie dawal rady
do 8 miesiąca - ale oficjalnie do 9 (byłam na urlopie wypoczynkowym przez miesiąc :))
image
image
Dlaczego w UK jest inaczej? ciąża trwa dłuzej? ;-)) taki żarcik

10 dni przed porodem to już chyba przesada, co? chyba,że poród przedwczesny i niespodziewany.., No i pewnie wszystko zależy od tego jaką prace się wykonuje. Ja pracuję w tzn "szczególnych warunkach", więc cięzko byłoby mi z brzuchem do 8 miesiąca przy stole operacyjnym itp ;))
ja do 6 tego ,chciałam dłużej ale pojawiył się komplikacje i lekarz mi nie pozwolił
hmm a własciwie to dlaczego tak długo pracowałyście? Z tego co wiem, to pieniądze na L4 ciązowym sa takie same. Czy to strach o posadę po powrocie do pracy? Czy coś innego? Wiadomo,że każdy inaczej przechodzi ciążę,ale ja zauważyłam,że mam coraz mniej sił, a za 2 miesiace bede wielką bambaryłą ;-) i nie starczy mi już energii na latanie po sklepach i szukanie wózka, łóżeczka i innych takich. Widać większość z Was ma więcej sił
kunegundo81, w uk ciaz to nie choroba...i jak pojdziesz wczesniej na zwolnienie to daja juz macierzynskie i wlasnie na tym sie traci hihi...nawet jak sa wskazania...ps moja praca jest z ryzykiem jeszcze cukrzyca gdzie co 2h musialam cos skubnac i po 2h mierzyc cukier i nie powiem bylo mi ciezko, bo jak mam pocedure do zrocienia a trwala np5h mie moglam jej rovic, ale sef to zaakceptowal hihi...

ps.sorki za bledy...ps. wykorzystujesz urlop non stop... i wtedy mozesz miesiac przed plsnoeym porodem urlop itp...
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry