Widok

do mam dzieci leworęcznych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój synek ma prawie 5 lat i jest leworęczny.Staram się nauczyć go prawidłowo trzymać przybory do pisania i rysowania, ale ciągle trzyma po swojemu i przez to szlaczki też nie wychodzą ładnie. Jak nauczyły się wasze dzieci pisać i rysować? Czy warto kupić ołówek i długopis dla leworęcznych?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
no też tak uwazam...zresztą, mam 30 lat, zawsze byłam leworęczna, nigdy nie przysporzyło mi to problemów ani wstydu, wręcz przeicwnie, zawsze wzbudza zaciekawienie, a niz pracą ani w szkole nigdy nie bbyło nieprzyjemnosci - nawet trenowałam siatkówę i leworęcznosc była dobra, bo zawsze byłam zawodnikiem uderzającym z "drugiej "ręki i to był element zaskoczenia ;)
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dlaczego leworęczne dzieci mają trudniej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tup... zajrzyj do linka, który wkleiłam i przeczytaj to będziesz wiedziała :p
A nie tak wszystko na tacy... :-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tekstu nie wynika, że leworęczność przyczynia się do trudności. Tylko leworęczność patologiczna. Sama jestem leworęczna od zawsze i nigdy nie mialam problemow z nauką. I uważam sianie paniki w tej materii za niezdrowe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wrecz przeciwnie dzieci leworeczne maja potencjal to bycia bardzo zdolnymi. Lewa polkula jest odpowiedzialna za logiczne myslenie a ze dziala to naprzemiennie wiec dzieci praworeczne uzywaja lewej polkuli do pisania a leworeczne prawej. w ten sposob lewa polkula jest mnie obciazona u leworecznych i wukorzystywana do myslenia. za to leworeczne zadko kiedy sa artystami bo za to z kolei odpowiedzialna jest prawa polkula. Bardzo wielu znanych ludzi jest leworecznych (pod haslem znanych chodzi mi o politykow, naukowcow a nie celebrytow). zwrodzcie uwage jak podpisuja dokumenty w telewizji.
jestem sama leworeczna i nie mowie ze jestem super zdolan ale nigdy nie mialam problemow z nauka. nawet przez mysl mi nie przeszlo ze to moze byc przeszkoda do czegokolwiek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasia i Tomuś (lub inna Forumko, mająca nakładki C.L.A.W.) - jaki rozmiar zamawiałyście dla ok 3,5latków?

dzisiaj przyszły nasze(najmniejsze, od 3 r.ż.) i zastanawiam się czy powinny być takie ciasne? tak ciasno mają wchodzić paluszki? czy powinny być większe(środkowy rozmiar)

czy może kupowałyście średnie(do 6r.ż.)?

może ktoś chce się wymienić? mam 3 "nówki sztuki" :]
podbijam :)))
Agusia my mamy ten srodkowy rozmiar i sa ok, swobidnie wchodzą paluszki-podejrzewam,ze Gabrys wlasnie takich by potrzebowal, bo chłopcy sa w tym samym wieku
tego się obawiałam :/

może ktoś z Gdańska w najbliższym czasie będzie zamawiał? I potrzebowałby 3 najmniejsze? To chętnie się wymienię na średnie :))))))))))
Powiem wam ,że te nakladki z linka są super, mały 2 razy popisał w nich i nauczył się trzymać prawidłowo i teraz pisze bez nakładki :)
Kupilam środkowe.
napisałam do Sprzedawcy :] jutro odsyłam nakładki i Pani wymieni mi na ten środkowy rozmiar :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry