Widok

do mam karmiących NUTRAMIGENEM

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej,
czy po zmianie mleka ze swojego na nutramigen zmienił się zapach kupki Waszego dziecka na taki kwaśny???????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojemu...ze tak powiem nie tylko zapach sie zmienił ale tez i konsystencja:) babeczki w szpitalu tzn. pielegniarki (mały był tydzień) mówiły ze tak jest po tym mliczku...
image
U mojej kupki właśnie z "kwaśnych" zmieniły się na normane...chodzi mi o zapach. Ale są ciągle zielone :/
a jaką ma teraz konsystencję kupal?
teraz znów wrócilismy do piersi wiec musztardówka...ale przy nutramigenie taka papka była:)
image
a moja ma kwaśny zapach i bardziej wodnista jest ze śluzem... wczoraj to w ogóle był sam śluz :(
łups...jak ze śluzem to chyba nie za dobrze..poobserwuj maleńką i jak tak dalej bedzie to chyba trzeba bedzie udac sie do pediatry...może zmieni mleczko?
image
własnie idziemy 28 na szczepienie, a u pediatry i tak jestesmy średnio co tydzien... mam juz dosc :/
jak ze śluzem to obserwuj, a taki kwaśny zapach tez u nas jest jak je nutramigen, konsystencja różna
image
Kwaśny zapach jest, do tego piękny zielony kolor - konsultowane z pediatrą jest to norma, śluzu nie ma ale może jest to kwestia przestawienia albo wody mineralnej. U nas jak używaliśmy żywca to też się cuda działy teraz jest primavera i jest oki.

Pozdrawiam

image
"Tylko dzieci potrafią zatknąć kij w piasku, uznać, że jest królową i obdarzyć go miłością." -
Antoine de Saint-Exupéry
Mój mały był na Bebilonie Pepti i na moim mleczku...wtedu kupki były książkowe, potem tylko na Bebilonie Pepti i pojawiły się zielone...podobno to norma na tym mleczku. Po jakimś czasie pediatra zaproponowała Nutramingen .... po nim mały robił kupi turkusowe, takie mega turkusowe ... to też podobno normalne bo te niskolaktozowe i bezlaktozowe mleka mają własnie taki obraz kupek. Hmmm ja w każdym razie wróciłąm do Bebilonu, bo jakoś nie przekonały mnie tłumaczenia, że turkusowa kupka jest OK. Teraz już wszytko wróciło do normy.
image

image

a do rozrabiania nutramigenu używałyscie przegotowanej wody czy wody mineralnej z butelki???
U nas kupki po nutramigenie generalnie luźne i zielone ale mały je różne inne rzeczy, obiadki itp. i wtedy sa tez zbite i ,,kolorowe'' w zależności co zje :-))
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry