Widok

do mamuś dzieci które piły bebilon pepti

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny...tak sie zastanawiam:)
jesteśmy na bebilonie pepti od poczatku, obecnie na 2...młody zaraz ma roczek...wsuwa jogurciki, masło, jajka i własciwie nie ma żadnych reakcji na nabiał...chciałam przejść na normalne mleczko typu bebiko albo bebilon, pediatra zaleciła bebilon HA...ale stopniowo wprowadzac...tak tez zrobię. ale ciekawa jestem jak u Was było...na co przeszłyscie po pepti i jak długo Wasze maleństwa piły to mleczko??
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nam pediatra po bebilonie pepi zaleciła bebilon comfort- bo ma mniej laktozy niż inne mleka (nawet mniej niż bebilon HA). Kazała jednak obserwować kupki, bo jeśli się zmienią na gorsze, albo zobaczymy śluz to z powrotem na pepti. Kupki się zmieniły a wynik bad, pokazał ciała redukujące jak w nietolerancji laktozy, także musimy się skonsultować z pediatrą czy znowu czeka nas pepti.
[url:]http://lilypie.com/">
Moja mała była 3 mce na pepti, potem był problem z receptami, rodzinny stwierdzil alergie ale nie chcial wypisywac recept bez alergologa... dowiedzialam sie ze u takich malych dzieci alergolog nie bedzie robila badan zadnych ewentualnie zaleci probe podania zwyklego mleka. Podałam bebiko i okazalo sie ze zadnej reakcji alergicznej nie ma, nie wprowadzalam stopniowo, nie mieszalam z pepti podalam od nastepnego ranka po prostu bebiko mala miala 5 mcy. Wlasnie po nan ha i bebilonie moja wysypalo.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
asku my jedziemy z mlodym za tydz do lekarza i wlasnie ma zdecydowac co dalej bo jestem dokladnie w takiej sytuacji jak Ty, wiec dam Ci znac co nam powiedzial :)
image
Gabryś po roczku przeszedł na zwykły Bebilon ale 2 czyli niby dla dzieci od 6 mc-a. Później na 3. Przed roczkiem też jadł masło, jogurty, biały ser. Pani Dr powiedziała, że skoro nie ma żadnych sensacji, to może dostać zwykły Bebilon.
moja córcia tez jak miała póltora miesiaca dostala bebilon pepti od ponad miesiąca jej próbowałam dawać zwykłą kaszke mleczno ryżowa i zwykły bebilon i niemiała żadnych objawów poszłam do pediatry i kazała odstawic bebilon pepti i podawac zwykłe mleko modyfikowane ale pozostać przy bebilonie
moja mala byla ponad rok na pepti potem przeszlismy na zwykły bebilon 3
Przechodziłam mieszając proporcje mleka najpierw jedna miarka zwykłego bebilonu nastepnego dnia dwie

a od dwóch dni małej podaje juz dorosłe mleko i nic jej nie jest :)
image
dzięki dziewczyny za wskazówki:)
wniosek taki, że nie trzeba świrować, a jedynie obserwować dzieciątko...zobaczymy co z tym Ha...chociaz wszystkie piszecie, że na zwykłe mleczko przechodziłyście od razu...
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry