Widok
do mamuś dzieci które piły bebilon pepti
dziewczyny...tak sie zastanawiam:)
jesteśmy na bebilonie pepti od poczatku, obecnie na 2...młody zaraz ma roczek...wsuwa jogurciki, masło, jajka i własciwie nie ma żadnych reakcji na nabiał...chciałam przejść na normalne mleczko typu bebiko albo bebilon, pediatra zaleciła bebilon HA...ale stopniowo wprowadzac...tak tez zrobię. ale ciekawa jestem jak u Was było...na co przeszłyscie po pepti i jak długo Wasze maleństwa piły to mleczko??
jesteśmy na bebilonie pepti od poczatku, obecnie na 2...młody zaraz ma roczek...wsuwa jogurciki, masło, jajka i własciwie nie ma żadnych reakcji na nabiał...chciałam przejść na normalne mleczko typu bebiko albo bebilon, pediatra zaleciła bebilon HA...ale stopniowo wprowadzac...tak tez zrobię. ale ciekawa jestem jak u Was było...na co przeszłyscie po pepti i jak długo Wasze maleństwa piły to mleczko??
Nam pediatra po bebilonie pepi zaleciła bebilon comfort- bo ma mniej laktozy niż inne mleka (nawet mniej niż bebilon HA). Kazała jednak obserwować kupki, bo jeśli się zmienią na gorsze, albo zobaczymy śluz to z powrotem na pepti. Kupki się zmieniły a wynik bad, pokazał ciała redukujące jak w nietolerancji laktozy, także musimy się skonsultować z pediatrą czy znowu czeka nas pepti.
[url:]http://lilypie.com/">
Moja mała była 3 mce na pepti, potem był problem z receptami, rodzinny stwierdzil alergie ale nie chcial wypisywac recept bez alergologa... dowiedzialam sie ze u takich malych dzieci alergolog nie bedzie robila badan zadnych ewentualnie zaleci probe podania zwyklego mleka. Podałam bebiko i okazalo sie ze zadnej reakcji alergicznej nie ma, nie wprowadzalam stopniowo, nie mieszalam z pepti podalam od nastepnego ranka po prostu bebiko mala miala 5 mcy. Wlasnie po nan ha i bebilonie moja wysypalo.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."