Widok

do mężatek z 2006

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny świętujecie jakoś waszą I rocznicę ślubu? My zamawiamy mszę w kościele gdzie braliśmy ślub, tzn. normalna msza niedzielna ale min. w naszej intencji, następnie przyjęcie na naszej działce dla najbliższych osób (tzn. około 40), grill, muzyka, tańce, niespodzianki i filmik też będzie z tej okazji. Nawet zaproszenia zrobiłam:

i:

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez komentarza
My planujemy połączyć (wyjątkowo) dwie ważne dla nas daty....
we wrześniu minie 10 lat jak jesteśmy razem, a w październiku będzie 2 rocznica ślubu. Nie mam jednak specjalnego pomysłu ... chcialabym żebyśmy byli tylko we dwoje.... Może gdzieś wyjedziemy...

A my w pierwszą rocznicę ślubu będziemy mieli chrzest naszej dzidzi.
a ja w sumie nie myślałam jeszcze o tym :) dziś mija 10 miesięcy :))) ale na pewno spedzimy ten dzien we dwoje :))) choć impreza byłaby fajna :)))

No właśnie my chcemy tak uczcić hucznie naszą rocznicę, nie mam nic przeciwko usługiwaniu swoim gościom, we dwoje prawdopodobnie wyskoczymy gdzieś w sobotę na jakąś uroczystą kolację, a to wszystko będzie w niedzielę bo tak teraz przypada 12 sierpnia. U nas jest taka mała rodzinna tradycja, że I rocznicę obchodzimy, wiadomo kolejne już tylko będą we dwoje albo i troje :) A pozatym to taka inauguracja w pewnym sensie budowy naszego domu. Co do rocznic przedmałżeńskich to oczywiście tylko we dwoje bo to ma swój najfajniejszy urok.

A ja tam uwazam ze zyjemy w wolnym kraju, ze kazdy ma prawo robic co chce...Skoro Karolinka ma na to czas, ochote i jej maz podchodzi do tego tak samo to czemu nie, kazdy jest inny , ma inne zasady ,priorytety. Ja jeszcze nie mezatka wiec moze nie powinno mnie tu byc ale zbliza sie rocznica naszego zwiazku, i chcemy ja przezyc tylko we dwoje, uczcic pierwszy cudowny rok bycia razem zwracajac uwage tylko na siebie a nie na to ze zabraklo chleba, ze komus trzeba przyniesc czysta szklanke, jak to bywa na grilach, zwlaszcza gdy bedziecie gospodarzami. Wole "uslugiwac";) w tym czasie mojemu Kochanemu:). a co do takiej hucznej rocznicy to nie uwazasz Karolinko ze dajac specjalne zaproszenia stawiasz przed goscmi znowu jakies zobowiazanie podarunkowe...??

image
image
No widzisz beatka każdy ma prawo do robienia tego na co ma ochotę, ja robię wielką fetę bo tak mam ochotę spędzić ten dzień, a ty wolisz inaczej i to twój wybór. Dla mnie msza i kościół to akurat ważne rzeczy bo brałam ślub kościelny i jestem praktykującą osobą (zresztą nie ja jedna zamawiam taką intencję). Co do śmieszności różnych spraw to są o wiele gorsze ale to nie ten wątek :)

tak, to miałam na myśli... rocznica to nasze święto, nasz dzień, tylko dla nas.... nie zaprosiłabym rodziny, znajomych itd... msza w kościele to raczej na 10-tą, czy 25-tą rocznice, i na pewnoe nie wyprawiałabym drugiego wesela i to z zaproszeniami....

chociaż bardzo Karolinkę lubię, uważam jej pomysł jest pi prostu śmieszny, przegięcie...

ja np. nie jestem i zgadzam sie z beata

my tez chcemy ten dzien spedzic tylko we dwoje, nie mamykonkretnych planów, bo jeszcze sporo czau zostało

Beatko81:
napisalas, ze szopki 'odwalac' nie bedziesz...
czyli nie jestes zwolenniczka obchodzenia rocznic w wiekszym gronie?
ja mam wódke ze slubu zostawiona ale ja zostawie poprostu w domku niech sobie za nas wypija a my zmykamy na działeczke i pyszna kolacje we dwoje

My spędzimy je pewnie we dwoje. Chciałabym zrobić mężowi jakiś fajny prezent pamiątkowy, napewno kolacyjka, jak będzie kasiora, to może jakiś wypad.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
fajowy pomysl naprawde:)mysle ze to bardzo orginalna rocznica slubu:)
mozesz pokazac te zaproszenia troszke wieksze :)))juz sie nauczylas prawda:)hehe

oo, karolinko, widzę że mój pomysł zaprosdzeniowy wykożystałaś :))))

my raczej sami , może kolacja, moze jakieś winko w knajpeczce, zobaczymy
ale jestem pewna, że szopki odwalac nie bede.....

to nasze święto...

odpisałam na @

Karolinka :))) rewelacja! naprawdę !

ups..zaraz sprawdze @

Ja też zachowałam szampana :) Pomarańczka wysłałam ci maila ostatnio z prośbą pewną :) Napisałam tak:

W maleńkiej obrączce uczuć świat cały,
miłość obowiązek i wzniosłe ideały ....
Maleńka obrączka, a znaczy tak wiele
- na całe życie włożona w kościele ...
Z okazji naszej pierwszej rocznicy ślubu
chcielibyśmy serdecznie zaprosić:
RODZICÓW:
Ewę i Zbyszka Lubawińskich
na mszę świętą o godzinie ..........,
która odbędzie się dnia ................
w kościele, w którym wypowiadaliśmy sobie
rok temu tekst przysięgi małżeńskiej.
Na godzinę ........ zapraszamy na szalone
i pełne niespodzianek przyjęcie
w gronie najbliższych nam osób,
które odbędzie się na naszej działce
w miejscowości Warzenko.
Karolina i Mariusz Michalak

Karolinka ... a co napisałas w tym zaproszeniu ?

:)))))))))) oczywiście, że świętujemy !!! :)
specjalnie na te okazję zachowałam wódkę weselną. wino i 1 szampana z wesela :)))))))))))))
wódka i szampan dla rodziców ... i rodzinki
a wino wypijemy sami w Jastrzębiej Górze ;)

Karolinka :) Bardzo fajne :)

My mieliśmy mszę na naszą pierwszą rocznicę... Wieczór jednak świętowaliśmy sami, we dwoje w Bursztynii w Pucku :)

do góry