Widok

do wsyztskich zmagających się z chorobą...

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
jakos taki mam refleksyjny dzień.... wczoraj dowiedziałam się, ż emoja koleżanka zaczyna zmagania z chorobą chodzącą do tyłu... to już piata wciągu ostatniego roku...;(:(...
NIe wiem już jak pocieszać, jak motywować... skąd to cholerstwo się bierze...
Nikogo nie oszczędza, młodych, starych, dzieci...
Dziewczyny, Alku.. dacie radę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Najważniejsze ,ze sama wierzysz w to co skopiowałaś z pseudonaukowych materiałów ,większych bzdur to dawno nie czytałam ,to takie na poziomie tych kolorowych pisemek o których ciągle wspominasz no ale grunt to dobre samopoczucie .A te czarne kobiety to rozumiem ,że za karę chorują na raka piersi tylko nie wiem czy bardziej za to ,że stosowały środki antykoncepcyjne czy za to,że dokonały aborcji no ale w dawnych czasach to by zostały spalone na stosie ,raka by sie biedne nie doczekały.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po pierwsze-nie wymądrzałam się tylko napisałam co sądzę a to różnica, choć nie łudzę się ,że Pani ją zauważy. Po drugie- trudości z zajściem w ciążę to nie tylko wina stosowania antykoncepcji bo wiele kobiet nie stosujących anty ma ten problem,ale tego domyślam się Pani również nie zauważa. Po trzecie- trochę Pani się powtarza z tym "minusowaniem":), chyba lubi Pani to słowo.:) I tak na zakończenie-myślę ,że czas już skończyć tą jałową dyskusję bo do niczego ona nie doprowadzi jak widzę. Kulturalnie to się chyba z Panią nie da wymieniac swoich poglądów bo jak widać innych poglądów niż swoje Pani nie toleruje. Pozdrawiam raz jeszcze:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Naucz się,że stawia się jeden wykrzyknik a nie kilka.
No to ja mam dla Ciebie inną informację,te osoby,które ja znam i zapadły na nowotwór stosowały antykoncepcję i również miały problem z zajściem w ciążę. A co do ciąży,bo jedna mądra osóbka wyżej się wymądrzała. Osoba z mojej najbliższej rodziny jest po 30 i stosowała antykoncepcje,jest zdrowa i mimo to nie może zajść w ciąże.

Tobie się wydaje,że skoro Ty nie miałaś w najbliższym otoczeniu takiego przypadku to jest tak na całym świecie? Współczuję.

Wydaje mi się,że siedzą tu same 15latki,które cały czas minusują,bo nie potrafią czytać ze zrozumieniem. A potem zakładają głupie pytania o treści: uprawiałam stosunek przerywany. Mogę być w ciąży?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
O matko!!!!!!!!Teraz jeszcze brakuje laboratu na temat szkodliwego wpływu na dzieci Hello Kity i kucyków Pony i będzie amen.A tak apropo wszystkie znane mi kobiety ciotki,mamy koleżanek które zapadły na raka piersi nigdy nie stosowały żadnych środków hormonalnych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
polecam pouczyć się na temat antykoncepcji,która zawiera jedynie estrogeny,która ma wpływ i na temat mini pigułek,które nie zawierają wcale estrogenów i nie zwiększają ryzyka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jestem zacietrzewiona? Bo? Może podaj mi powód,chyba,że nie masz własnego zdania i życia

Proszę,pierwsza lepsza strona,którą można znaleźć na temat antykoncepcji a nowotworów,podam tylko kilka pytań i odpowiedzi.

Czy istnieją grupy kobiet, wśród których ryzyko jest szczególnie wysokie?

''Tak. Jak wykazują wyniki badań, ryzyko zapadnięcia na raka piersi jest w pewnych grupach wyższe niż w innych. Do grup podwyższonego ryzyka należą m.in.: młode kobiety, które nigdy nie rodziły, kobiety, w których rodzinach wystąpił już rak piersi, kobiety zażywające pigułki antykoncepcyjne przez długi okres czasu, oraz młode czarnoskóre kobiety (gdyż w Stanach Zjednoczonych one częściej stosują antykoncepcję hormonalną oraz poddają się aborcji).''

Jak przedstawia się problem występowania raka piersi u kobiet młodych?

'' Kobiety, stosujące doustne środki antykoncepcyjne w młodym wieku zapadają na raka piersi, który przyjmuje często postać nowotworu o większych rozmiarach, bardziej agresywnego, z szybkimi przerzutami, co znacznie zmniejsza szansę danej kobiety na przeżycie. ''

Ale widzę,że Wy lepiej wszystko wiecie,i prócz minusowania oraz plusowania nie macie nic więcej do powiedzenia w tym temacie. Jedyny argument to taki,że ktoś z Waszych koleżanek nie miał nowotworu oraz zaszedł w ciąże po stosowaniu długotrwałej terapii.
Rany, szkoda czasu na dyskusje z kimś tak zacietrzewionym jak osek. Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
To interesujące. Ja również znam pełno osób biorących anty i mają problemy z zajściem w ciąże."

~osek

hmmm, a czy kogokolwiek ze średnim poziomem uświadomienia medycznego powinno to dziwic???
wyłoże ci to mozliwie jak najprosciej:)
uwaga! w trakcie przyjmowania antykoncepcji hormonalnej właśnie o to chodzi, żeby skutecznie zabezpieczyć się przed niechcianą ciąza , doradz tym swoim nieszczęsnym znajomym próbujacym zajść w ciążę w trakcie brania hormonów ,że marnują cenny czas, niech biedactwa najpierw odstawią tabsy i potem radośnie próbują:) szansę po odstawienie tabsów mają zdecydowanie większą
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W porównaniu do Was nie płaczę nad współczuciem.
Zajmijcie się książkami zamiast pisać głupoty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Oczywiście tej twojej troski o dobro ogółu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie ma to jak monolog z samą sobą , no ale forum wszystko przyjmie,osek dawaj dalej,wszyscy są z tobą i zapewne ci współczują.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
To są te typy,które potem na tym forum i innych piszą,że przytyły 50kg od tabletek anty i nie wiedzą co mają robić. Bo zamiast się ruszać to wolą siedzieć przed komputerem i wypłakiwać żale,że są grube.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
No właśnie widzę, póki co nic prócz minusowania napisać konkretnego nie potrafią.
Niech dalej sobie myślą,że nowotwory biorą się z powietrza tak jak inne choroby. Niektórzy owszem mają predyspozycję to zachorowalności ,ja np mam predyspozycję to zachorowania na nowotwór sutka, a także na nowotwór skóry,ponieważ ciężko choruję,a moje leczenie ma skutki typu rak skóry i tak i już.

Ale jest wiele publikacji na temat terapii hormonalnej i nowotworów,więc radziłabym sięgnąć gdzieś głębiej zamiast czytać kolorowe czasopisma.

Niech minusują :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
osek daj spokój nic nie chcą wiedziec te kury domowe i matki polki czytające panią domu w przerwie miedzy zupą kalafiorową a kolejnym wpisem na forum.to nic nie da one wiedzą swoje i jeszcze Ty masz tak samo mysleć,niech biorą,jedzą garściami a potem niech nie płacza tylko na forum,że problem mają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
No ale sądząc po zabawie w minusowanie to radzę wrócić do szkoły a najlepiej skończyć studia medyczne,żeby się więcej dowiedzieć zamiast czytać kolorowe gazetki to może nauczycie się na temat antykoncepcji i nowotworów.
Ale czytając wypowiedzi gdzie występuje słowo: rzycie ,to nie ma czego wymagać od niektórych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
I jeszcze nauczcie się odróżniać hormony składnikowe,bo nie wszystkie działają tak samo, a niektóre mają korzystny wpływ i chronią przed zachorowalnością na nowotwory.
To bardzo interesujące co piszecie.Skąd bierzecie te informację?

To może mi wytłumaczycie skąd się wzięły publikację na temat wpływu brania antykoncepcji na zachorowalność na nowotwory szyjki macicy czy raka piersi ? Może jeszcze się dowiem,że antykoncepcja nie ma wpływu na takie choroby jak cukrzyca?

I jeszcze to jest dziwne,zawsze byłam uczona,a także po rozmowach z wieloma lekarzami zawsze słyszałam,że terapia hormonalna ma wpływ na ryzyko zapadnięcia na choroby nowotworowe. Zacznijcie czytać coś więcej niż kolorowe czasopisma i głupie fora dla kobiet.
Zauważcie,że nie musicie zachorować na raka w czasie stosowania a nawet po 10 czy po 30latach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
To interesujące. Ja również znam pełno osób biorących anty i mają problemy z zajściem w ciąże. To,że Ty masz i znasz przypadki to nie oznacza,że jest tak wszędzie.

Znam lekarzy,którzy powiedzą Ci coś inny niż rzekomo Twój doktor.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
rzycie? Człowieku weź się za słownik.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście masz 100% racje,dziekuje że mnie oswieciłaś od dziś będę szczęśliwsza z tą wiedzą i puszcze ją w świat dalej,jak to dobrze że ciebie postawiono na mojej drodze zyciowej.... dziekuje Ci i pozdrawiam z całego serca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry