Widok

do wsyztskich zmagających się z chorobą...

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
jakos taki mam refleksyjny dzień.... wczoraj dowiedziałam się, ż emoja koleżanka zaczyna zmagania z chorobą chodzącą do tyłu... to już piata wciągu ostatniego roku...;(:(...
NIe wiem już jak pocieszać, jak motywować... skąd to cholerstwo się bierze...
Nikogo nie oszczędza, młodych, starych, dzieci...
Dziewczyny, Alku.. dacie radę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
A teraz napisz po polsku,bo nic nie zrozumiałam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
No z rakiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak to jest po tabletkach anty i ta chemia wszedzie,przykre ale raka wszedzie coraz wiecej.co za swiat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
współczująca tablety anty wręcz zapobiegają nowotworom kobiecym, a nie je powodują. Nie wypowiadaj się jeśli nie bardzo się orientujesz w jakimś temacie, proszę Cię :) Jeśli chodzi o autorkę wątku, to nie musisz wspierać słownie, wystarczy że będziesz ze swoją koleżanką, to bardzo pomaga w takich momentach, czyjaś obecność, bliskość. Osoby po świeżej diagnozie i tak zazwyczaj wszystko widzą w ciemnych barwach, więc gadanie komuś chorującemu na nowotwór złośliwy, że wszystko będzie ok, jest mało pocieszające, bo jak ma być skoro śmierć zagląda w oczy. Obecność, obecność i jeszcze raz obecność, a rozmowy owszem, ale na inne tematy niż choroba.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Otto Warburg - nobel 1931 Dokładnie określił jakie czynniki mają największy wpływ na powstawanie raka. Polecam też do przejrzenia w necie : metoda Gersona, jak w 90 dni wyleczyłem raka , medycyna komórkowa, krzem ratuje zdrowie i rzycie ( YouTube) . Może coś się przyda . A jeszcze jedno poczytać o prawidłowym pH organizmu i o witaminach ogólnie a w szczególności o C i D. Jeszcze jedno kwas DCA.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja to może zapytamy autorkę watku ile z tych jej znajomych brało anty ? a może to,że po po latach brania tabletek sa problemy z zajściem w ciążę to też wyssane z palca? bierz nikt ci nie każe nie brac a każdy ma prawo miec własne zdanie do niczego cie nie przekonuje przeciez.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Do Współczującej: właśnie tak,to co napisałaś o braniu anty i rzekomych problemach z zajściem w ciąże po nich jest wyssane z palca. w moim otoczeniu jest mnóstwo kobiet ,które przez długie,długie lata brały anty i potem n ie miały NAJMNIEJSZEGO problemu z zajsciem w ciążę. kiedys poruszyłam nawet ten temat z lekarzem i on mi powiedział ,że sa to kompletne bzdury. Więc bardzo Cię proszę ,jeśli nie masz mocnych argumentów potwierdzających to co piszesz ,to nie wypisuj takich rzeczy.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
oczywiście masz 100% racje,dziekuje że mnie oswieciłaś od dziś będę szczęśliwsza z tą wiedzą i puszcze ją w świat dalej,jak to dobrze że ciebie postawiono na mojej drodze zyciowej.... dziekuje Ci i pozdrawiam z całego serca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
rzycie? Człowieku weź się za słownik.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To interesujące. Ja również znam pełno osób biorących anty i mają problemy z zajściem w ciąże. To,że Ty masz i znasz przypadki to nie oznacza,że jest tak wszędzie.

Znam lekarzy,którzy powiedzą Ci coś inny niż rzekomo Twój doktor.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
To bardzo interesujące co piszecie.Skąd bierzecie te informację?

To może mi wytłumaczycie skąd się wzięły publikację na temat wpływu brania antykoncepcji na zachorowalność na nowotwory szyjki macicy czy raka piersi ? Może jeszcze się dowiem,że antykoncepcja nie ma wpływu na takie choroby jak cukrzyca?

I jeszcze to jest dziwne,zawsze byłam uczona,a także po rozmowach z wieloma lekarzami zawsze słyszałam,że terapia hormonalna ma wpływ na ryzyko zapadnięcia na choroby nowotworowe. Zacznijcie czytać coś więcej niż kolorowe czasopisma i głupie fora dla kobiet.
Zauważcie,że nie musicie zachorować na raka w czasie stosowania a nawet po 10 czy po 30latach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
I jeszcze nauczcie się odróżniać hormony składnikowe,bo nie wszystkie działają tak samo, a niektóre mają korzystny wpływ i chronią przed zachorowalnością na nowotwory.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
No ale sądząc po zabawie w minusowanie to radzę wrócić do szkoły a najlepiej skończyć studia medyczne,żeby się więcej dowiedzieć zamiast czytać kolorowe gazetki to może nauczycie się na temat antykoncepcji i nowotworów.
Ale czytając wypowiedzi gdzie występuje słowo: rzycie ,to nie ma czego wymagać od niektórych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
osek daj spokój nic nie chcą wiedziec te kury domowe i matki polki czytające panią domu w przerwie miedzy zupą kalafiorową a kolejnym wpisem na forum.to nic nie da one wiedzą swoje i jeszcze Ty masz tak samo mysleć,niech biorą,jedzą garściami a potem niech nie płacza tylko na forum,że problem mają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
No właśnie widzę, póki co nic prócz minusowania napisać konkretnego nie potrafią.
Niech dalej sobie myślą,że nowotwory biorą się z powietrza tak jak inne choroby. Niektórzy owszem mają predyspozycję to zachorowalności ,ja np mam predyspozycję to zachorowania na nowotwór sutka, a także na nowotwór skóry,ponieważ ciężko choruję,a moje leczenie ma skutki typu rak skóry i tak i już.

Ale jest wiele publikacji na temat terapii hormonalnej i nowotworów,więc radziłabym sięgnąć gdzieś głębiej zamiast czytać kolorowe czasopisma.

Niech minusują :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
To są te typy,które potem na tym forum i innych piszą,że przytyły 50kg od tabletek anty i nie wiedzą co mają robić. Bo zamiast się ruszać to wolą siedzieć przed komputerem i wypłakiwać żale,że są grube.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie ma to jak monolog z samą sobą , no ale forum wszystko przyjmie,osek dawaj dalej,wszyscy są z tobą i zapewne ci współczują.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oczywiście tej twojej troski o dobro ogółu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
W porównaniu do Was nie płaczę nad współczuciem.
Zajmijcie się książkami zamiast pisać głupoty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry