Widok

do zakopanego z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy któraś z Was była w tym roku w Zakopanem z małym dzieckiem? Wybieramy się tam z mężem pod koniec sierpnia z 3-miesięcznym synkiem i ma pytanie które miejsca/trasy polecacie? Czy na Gubałówkę i Morskie Oko uda nam się wejść z wózkiem? Z góry dziękuję. Hania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Gubałówkę da się wjechać z wóżkiem kolejka. A na Morskie oko uda się wejść. Zalezy od wózka ale jak ma duże kółka to i dolinkę jakaś zaliczysz. Np. Chochołowską. Ja właśnie dziś wróciłam z Zakopca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co prawda z dzieckiem nie byłam, ale wiem, że nad Morskie Oko na pewno dojdziecie z wózkiem, co do Gubałówki - nie wiem jak trasa dla pieszych, ale na pewno kolejką z wózkiem wjedziecie. Może ktoś się orientuje jak szlak wygląda i dopowie.
na Gubałówkę spokojnie można kolejką wjechać :) byliśmy w tym roku ale z Morskim Okiem nie mam pojęcia bo tam nie dotarlismy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamy 3-kołowy wózek Quinny. Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam
na piechotę na Gubałówkę z wózkiem, to ciężko by było ;)
image
Może by Was na Kasprowy też z wózkiem wpuścili? tego nie wiem...
Chochołowska i Kościeliska też powinniście dać radę. Na Morskie Oko trzeba dojechać busem albo samochodem i potem już asfaltem wraz z tłumami ludzi aż nad jeziorko ;)

Nie myśleliście o jakimś nosidełku/chuście? wózek bardzo Was ograniczy.
image[/url]image[/url]
jeśli chodzi o Gubałówkę, to można samochodem wiechać na Butorowy Wierch i stąd asfaltową drogą przejść na Gubałówkę;
Morskie Oko bez problemu wózkiem, Chochołowska, Kościeliska również;
Pomyśl o chuście albo nosidle - my mamy za sobą dwie górskie wyprawy - pierwsza kiedy córka miała 7mc (chusta) i druga kiedy miała 20mc (własne nóżki i nosidło ergonomiczne).
Na Gubałówkę od miejscowości ząb asfaltem wejdziecie.
My byliśmy w Chochołowskiej, Kościeliskiej, 2 razy Gubałówce właśnie od Zębu, nad Morskiem Okiem, spacerowaliśmy pod reglami. weszliśmy na Nosal z małym w nosidle ergonomicznym. Na Kasprowy wózki jeżdżą za darmo. Tak samo w kolejce na Gubałówce. Wózek mamy mniej terenowy niż Twój :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! :) mamy również nosidełko, ale mam wrażenie, że jest jeszcze za malutki i nie wytrzyma kilku godzin w samym nosidełku (mamy nosidełko Baby Bjorn). Dlatego myślałam, aby wziąć wózek i nosidełko. Czy to jednak zły pomysł?
z tego co się orientuję, to miłośniczki chust/nosidełek odradzą Ci baby bjorn, podobno jest dla kręgosłupa niebezpiecznie. No ale ja się nie znam.
Zapytaj forumki Effcia, ona działa w klubie kangura.
ewa.fryczke@klubkangura.org
image[/url]image[/url]
Dziewczyny, może jeszcze któraś z Was była w tym roku w Zakopanem z niemowlakiem? :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry