Widok

dodatek mieszkaniowy ktoś ma?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poszukuję osoby ktora ma dodatek do mieszkania, chcialabym sie dowiedziec na jakis zasadach itp. bo planuje wsytapic o takie cos... prosze o odp na priv czy któraś z Was ma cos takiego niech napisze na priv
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Musisz mieć dochody 504zł na jedną osobę. Wniosek uzyskasz w spółdzielni mieszkaniowej lub w BOM -ie . Muszą ci wypełnić ile płacisz za mieszkanie, jakie masz do niego prawo i ile mieszka osób.
Dochody z 3 ostatnich miesięcy od pracodawcy. Dzieci jeżeli otrzymują
rodzinne - decyzja MOPS , powyżej 14roku życia zaświadczenie że
dzieci się uczą. Prowadząc działalność gospodarczą ,deklarujesz ile zarobiłaś
sama. Nieraz się zdarza ,że z urzędu miasta przychodzą na wywiad środowiskowy urzędnicy miasta. W przypadku dodatkowych pytań ,mój @ saba32@vp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
po dodatek mieszkaniowy zglaszasz sie teraz do mopsu(ale to tylko kwestia lokalizacji bo przyznaje chyba gis) nie um,i nie do glownego tylko przynaleznego swojemu zamieszkaniu, mozna starac sie do kazdego rodzaju mieszkania/domu - wlasnosciowe, lokatorskie,czy nawet wynajmowane, dochod na osobe nie moze przekraczac najnizszej emerytury(wiec po rewaloryzacji w marcu stawka sie podwyzszy )
decyzja jest na pol roku, jak masz aneksy letnie mniejsze niz zimowe warto isc z zimowym(tak odczekac zeby data skladania byla zawsze na wyzszym) ich interesuje tylko aktualny w dniu skladania a nie co bedzie za tydzien,
zasada chyba jest taka ze minimum 1/12 twoich dochodow(rodziny) oplacasz czynszu a reszte oni dopelniaja na konto zarzadcy czy miasta.

tu masz formularz http://www.gisgdansk.pl/strefa_lokatora.php

tu jakis artykul z kwotami http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/1245911,gdansk-mops-wyplaca-dodatki-mieszkaniowe-jak-uzyskac-pomoc,id,t.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tu masz jeszcze z UM tylko teraz juz tam sie nie sklada ale zasady chyba zostaly te same http://www.gdansk.pl/prasa,1060,17510.html
MamoSzymka, składaj bo warto spróbować, jeżeli tam gdzie mieszkasz jest czynsz zimowy i letni to się śpiesz bo decyzję wydają na 6 m-cy a liczą wg czynszu z miesiąca w którym składasz (czyli teraz byś miała od lutego do sierpnia a potem warto przeczekać wrzesień i składać z czynszem październikowym, a potem w kwietniu kiedy też obowiązuje czynsz zimowy)
powodzenia
nie zauważyłam że pieczulka też to pisała:)))
ciesze się i dziekuje wszystkim za odpowiedzi, tu gdzie mieszkam to obecnie Osowa z ogrzewaniem jakies 280zl zimą mnie wynosi....mam nadzieje ze dostane pare groszy
o kurcze, ja mam 600zł:(((
ale dochód przekraczamy
ja skladalam wniosek w urzedzie miasta. dostalismy 240 zl. kase przelewaja na konto wsplnoty.
http://www.gdynia.pl/dla/mieszkancow/gdynia/bez/barier/286_30800.html
Pieczulka ,nie masz racji .Składa się w urzędzie miejskim podanie.
Czas oczekiwania na decyzję to niby 30dni ,lecz czasem wydanie decyzji zajmuje im 45dni. Ja złożyłam kontynuację w styczniu i jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi.
w Gdańsku się składa w MOPSie
te stawki co podają na członka rodziny 882 to brutto czy netto
wydaje mis ei ze netto tak jak te 504 do dodatku rodzinnego tez jest netto - ale glowy se nie dam za to uciac
Oczywiście netto . Co do TRWAŁEGO UPIERANIA SIĘ ,ŻE DODATEK DOSTAJE SIĘ Z MOPS-u . W GDAŃSKU SKŁADA SIĘ GO NA POWSTAŃCÓW WARSZAWSKICH 25 ,GDZIE ZNAJDUJE SIĘ BUDYNEK MOPS. Jednak ubiegamy się o ten zasiłek z Urzędu Miasta.
Punkty składania UM na Partyzantów, na Lecha1 . Z MOPS możecie ubiegać się o zasiłek celowy np na węgiel ,obiady dla dzieci itd
Wiem że są dwa kryteria do otrzymania "celówki" ,jednak ja zrezygnowałam z pomocy MOPS-u ,więc dokładnie nie wiem co i jak
zwał jak zwał, nie wazne kto daje wazne gdzie sklada sie wnioski ;) a w w BOMach w ktorych sie sklada wnioaski jest i mops i inne... dzwoniac do mopsu dowiesz sie dokladnie co gdzie i jak, a do um tylko lakonicznie... ale nie wiem dokladnie gdzie na innych dzielnicach czesc na pewno w BOM 1 na siennej (przerobka)

polecam skladac teraz na zimowym czynszu bo wyzszy( o ile ktos ma takie rozroznienie) a ich nie interesuje co bedzie w czerwcu tylko co jest w miesiacu skladania.
i jak zwykle inni pracuja na zyciowych nieudacznikow, nic tylko robic dzieci i kase od panstwa wyciagac,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
z ciekawosci zerknęłam

Tu macie info co i jak

http://www.gdansk.pl/prasa,1060,17510.html

Pewik, a ja uważam, że ludziom najuboższym którzy nie spoczywają na laurach, tylko po prostu brakuje im kilku zł żeby móc żyć godniej, dofinansowanie należy się

szlag trafia, jak pomoc otrzymują ludzie, którzy tak naprawdę mają pieniądze, tylko nieopodatkowane, a ciągną z każdego źródła z jakiego się tylko da
Ja jak stałam w kolejce po becikowe, to po zasiłek przyszła taka Dziunia ubrana w ładne ciuszki, ze mi gały wypadły. Wierzcie mi - chciałybyście mieć takie super kozaczki :)

A ja się czułam zażenowana ze od panstwa coś biorę...

Prawdą jest,że wielu moich znajomych ma rozdzielność majątkową, kobitki na bezrobotnym siedzą w domku z dziećmi a facet trzepie kase i to nie małą....no dostają ekstra pieniążki z urzędu
Boże jakie dziwne ludzkie myślenie ,nie wiesz po co ona tam przyszła może nie po zasiłek siedziałaś z nią przy biurku ,przy załatwianiu sprawy ,do mopsu przychodzą różni ludzi ja kiedyś załatwiałam sąsiadce starszej pani różne sprawy .
wyznacznik bogactwa = ładne kozaczki :/ Zapewne metkę z ceną miała na nich ;)
a czemu miala nie isc po becikowe? chociazby na fotelik do samochodu bedzie - panstwo przyznało becikowe dla kazdego, wiec KAZDY moze je odebrac, chociazby miala je wydac na pasek pasujacy do kozaczkow- jej sprawa.

są kryteria jak ktos je spelnia to niech to załatwia, jak uwaza ze nie potrzebuje pomocy z miasta to niech nie idzie(kwestia osobista)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

do góry