Widok

dr.Fiutowski

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
kobitki moje kochane mam pytanie ileczekac na wizyte u tego doktora na NFZ i gdzie on w sopocie przyjmuje??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sopot, Ul. Paderewskiego 13/3
rejestracja i informacja: (0-58) 555-04-49

Gdańsk, ul. Aksamitna 1
czynne: środy, 16-18:30

Szpital Wojewódzki
tel: (0-58) 302-30-31 wew. 168
Nie wiem czy on przyjmuje na NFZ, ja chodziłam prywatnie.
na NFZ to on chyba w ogole nie przyjmuje (?), a prywatny gabinet w Sopocie jest na Paderewskiego tel. 5550449
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie przyjmuje na NFZ, a na prywatna wizyte warto umawiac sie z wizyty na wizyte bo jest dośc mocno oblegany, w razie pytań służe pomoca obie ciąże u niego prowadziłam.

image
image
ja dostalam skierowanie od mojego gina na badanie polowkowe do niego i mowila iz tez przyjmuje na NFZ.a ile kosztuje prywatna wizyta z USG polowkowym?
A pro po fajne nazwisko jak na ginekologa:)))
image
image

image
to samo pomyslalam ;-)

hehe co za strzal ;-)
image
monisia a od kogo dostałaś to skierowanie jak mozna spytać?
położne w szkole rodzenia opowidały, że kiedyś na izbę przyjęć w Wojewódzkim przyszły dwie kobiety i szukały doktora.... k****IńSKIEGO :-))))))))))))))) chodziło im oczywiście o Fiutowskiego
ło matko :))))))))))))
image
Inees, aż takiego obłozenia to nie ma jak piszesz, nie zdazyło mi się umawiać do niego wcześniej niż z tygodniowym wyprzedzeniem, a najczęściej na za 2-3 dni, ale to już różnie z godzinami wtedy ...

papilio1@op.pl
beatka7 skierowanie dostalam od doktor Łapińskiej - Szymczuk.ile kosztuje u niego prywatna wizyta z USG polowkowym??
Wizyta z USG kosztuje 100 zl. Jeżeli dochodzi cytologia to 120.
Po prostu przychodnia abc family med z małopolskiej w sopocie ma z nim umowę na usg, bo oni nie mają ultrasonografu a maja umowe z nfz A tak to fiutowski przyjmuje tylko prywatnie.
nie wiem, moze ja celuje w inne godziny bo mnie tylko miedzy 17-20 interesuja, wiec moze w tych godzinach ma wiecej pacjentek :) ogolnie teraz ide za 3 tygodnie :)

image
image
aha :) dziekuje za pomoc Kobitki
jutro ide na USG do dr.Fiutowskiego.niema bardzo odleglych terminow wizyt.rano zadzwonilam i jutro bede przyjeta.niemoge sie doczekac tej wizyty.pytanie czy ten pan doktor w 100% okresla plec dziecka??
Jeśli dziecko na to pozwoli na pewno określi:)
image
image

image
ja przełozyłam wizytę z jutra na dziś wieczór, może pan doktor zaczaruje i wykurzy jakoś moja córcię? :PP

a co do płci, u mnie określił ok 16 tc, wtedy mówił, że nie jest pewny, ale on obstawiałby dziewczynkę, potem na każdym kolejnym potwierdzał swój pierwszy "strzał" :)

w 24 tc już powinno być widać, no chyba że dzidziuś wstydliwy i się schowa :) to wtedy nic z tego :)
papilio1@op.pl
dr. Fiutowski jest znany z bardzo celnego oceniania płci! Ja idę dzisiaj do niego, na kontrolę i cytologię- jak co roku.
I z tego, że jego pacjentki mają dziewczynki ;)
ja mam dwie :-))) ale to "wina" męża :-))))))))
ja niestety tylko na jedno USG do niego ide z polecenia mojej pani doktor.mam nadzieje,ze maluch sie pokarze i okaze sie iz to dziewczynka :)
o tak ja tez u niego byłam i mam dziewczynke ;-)
u mnie w pierwszej ciazy "wypatrzyl" dziewczynke, a w drugiej chlopaka i w obu przypadkach sie nie pomylil:)
A nie mówiłam, hehe. On też ma dwie córki, tak swoją drogą. Mój mąż chce mieć teraz synka, więc chyba będę musiała zmienić lekarza ;)
hmm, ja tez mam dziewczynkę "wypatrzoną" przez Fiutowskiego :P
no to w następnej ciąży musicie mi polecić jakiegoś doktora "od chłopców" :PPP
papilio1@op.pl
A u mnie wypatrzył chłopaka w 16 tc i się nie pomylił. U dwóch kolezanek także "wypatrzeni" chłopcy :-)
Hmm, to czy mówimy o tym samym lekarzu??? ;)
No tak, co jakiś czas musi wypatrzyć chłopaka, bo byłoby podejrzane za bardzo. Jakaś seksmisja :)
w sopocie jego gabinet jest gdzies niedaleko opery lesnej?
Tokio a Ty masz przecież skierownaie na cc, to musisz jeszcze z tym czekać?
pozdrawiam! :)
eh, nic nie mów ... byłam w poniedziałek tydzień temu, juz torbą, gotowa do porodu i liczyłam się z tym, że albo od razu mine zostawią, albo się umówimy na jakis konkretny dzień a tu sie okazało, że lekarz z SOR miał zupełnie inna koncepcję mojego porodu n iz moj prowadzący oraz położnik ze SR i powiedział, że nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed terminem, skoro swszystko jest z dzieckiem ok, i że lepiej "sie tnie w skórczach" i mnie odesłał, kazał czaekać na pierwsze objawy porodu i przyjechac jak się zacznie, wtedy od razu mnie skierują na porodówkę i zrobią cesarkę ... czy ty wiesz ile ja się przez ten tydzień nałaziłam po schodach? ile na piłce skakałam? ile gorących kąpieli, sprzątania, kochania mam za sobą? a dziecko uparte jak osioł, siedzi i ani myśli wyjść :/ ... dlatego dziś do lekarza, może on coś zaczaruje i jakoś wykurzy tą moją córcię ... i pojedziemy w końcu :/ aha, mój suwaczek źle chodzi o tydzień, do terminu mam jeszcze 3 dni, dlatego jeszcze każą mi czekać ...
no tak... oj to trzymaj się :* swoją droga okropne to, że zaleznie od tego na jakiego lekarza trafisz, to plany się zmeniają :/ mam nadzieje, że po terminie już nie będą czekac...
Tokio ja mam 2ch chlopków wypatrzonych u doktorka F :)

image
image
teraz juz wiem,ze dr jest specem w swojej dziedzinie.po 2 min ogladania mojego malenstwa powiedzial,ze to jest na 100% chlopak :)
gratuluję synka !!! :D
papilio1@op.pl
Gratulacje!
a czy on tylko prowadzi ciaze czy tez przyjmuje tak na kontrole i cytologie?
Tokio nie moge uwierzyc ze ty juz rodzisz, dopiero co pamietam jak sie dowiedzialas ze jestes w ciazy - szok
nie tylko prowadzi ciaze, normalna ginekologia tez sie zamuje
:) bo sama chodze do niego na normalne wizyty ;)

image
image
tez przyjmuje na kontorle i cytologie
nie wiecie przypadkiem czy wystawiłby mi zwolnienie, bo moja gin nie chce mi dać.
image
image
a jesteś jego pacjentką??? masz wskazania do zwolnienia??? ja ci nie pomogę bo nie brałam zwolnienia.

image
image
Ja jestem jego pacjentką. Dostałam zwolnienie ok 7 m-ca, bo już potrzebowałam. Nie było problemu, bo miałam stresującą pracę plus daleko i ciężki dojazd. Już nie dawałam rady z brzucholem w te upały (lipiec - sierpień). Jak któregoś dnia myślałam, że nie dojadę do domu, to poszłam na zwolnienie. Pan Dr rozumie takie sprawy!!! (gorzej u mnie w pracy, bo szef się wkurzył, że się go wpierw nie spytałam :((
co za glupi szef, nie kumam co mialas do porodu pracowac?? skoro bylo ci ciezko to chyba logiczne ze bylabys nie efektywna w pracy , wspolczucia

image
image
Było, minęło. Co prawda jak byłam w ciąży obiecał, że przedłuży ze mną umowę, to jednak nie zrobił tego. No, ale może to i lepiej dla mnie.
dzieki za odpowiedz. troche sie naglowilam jak to ujac bo nie chcialam mowic o "normalnej" wizycie w koncu ciaza tez jest normalna :-)
dziewczyny, wiecie w jakie dni i w jakich godzinach przyjmuje?
Muszę szybko się do niego dostać, bo mam problem.
u niego z przyjmowaniem to róznie,,,zależy jak ma dyżur w szpitalu,,najlepiej zadzwon i sie dowiedz gdzie i kiedy przyjmuje
imageimage
to w pon zadzwonie... nie chcę w weekend, bo tak głupio...
na Aksamitnej przyjmuje w środy teoretycznie od 16 do 18.30 (tak jest napisane na tabliczcce), ale w praktyce już przed 15 przychodzi albo nawet po 14. Jedyny minus, że nie ma wczesniejszej rejestracji i kto pierwszy ten lepszy. Oczywiście radzę udać się wczesniej np. koło 13-14, żeby szybciej wejść.

W Sopocie wtorki i piątki -godziny do ustalenia.

Co do zwolnienia to nie ma najmniejszego problemu. Ogólnie polecam, włąśnie urodziłam cudownego synka! :)
ooo dzięki!!! I gratulacje!
jest super ma dar od Boga sprowadzac maluszki na ten piekny swiat, szczesc mu Boze w dalszym ciagu
odbierał mój poród :) świetny facet :)
Z tego co wiem to porody odbierają położne a lekarze szyją kiedy jesteś nacięta.
w moim przypadku odbierał poród
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to tylko chyba, że dziecko ułożyło się pośladkami a tak w ogóle to położne robią to lepiej bo robią to na co dzień a lekarze tylko od święta.
nie dziecko bylo ułozone prawidłowo a lekarz odbieral poród bo trwał on juz kilkanaście godzin.
hej, a nie wiecie czy dałby ten lekarz zwolnienie juz od 9 tyg?? ja mam akurat beznadziejna prace i beznadziejny daleki dojazd komunikacją miejską:/
mi wystawil zwolnienie od 13 tc, wczesniej za bardzo nie chcial ...
image
image
aha, ale od 13 tyg rozumiem bez problemu?? tzn. z wytlumaczeniem sytuacji ze np zle jest w pracy czy z bólami ... i czy wystawial tobie wtedy do konca juz zwolnienia??
dr. knutowski jest geniuszem.
Ja dostałam zwolnienie u dr,Fiutoskiego od 10 tyg ciąży ale pracowałam w barze...nie ciekawe szefostwo,papierosy,alkohol...dr zrozumiał.Wydaje mi się że wystarczy że mu wytłumaczysz o co chodzi:))
Mi dr co miesiąc wystawia zwolnienie:)
jeny dzieki, a moze polecicie tez jakiegos innego lekarza ze szpitala wojewodzkiego, który rozumie sytuacje, gdzie kobieta chce zwolnienie na całą ciąze? z tego co czytam na forum i znanylekarz.pl to wszyscy są tam swietni fachowcy:) bede tam dzwonic na dniach, nie wiecie moze jak dlugo sie czeka na wizyte tam?
na cala ciaze od razu na pewno Ci nie wystawi, moze je tylko wypisac na 1 m-ac,wiec przedluza Ci na kolejnej wizycie, przynajmniej ja tak mam
image
image
ja tez chodze do dr Fiutowskiego, ale nastraszyłyscie mnie z tymi dziewczynkami;) my chcemy chłopczyka! musze przy nastepnej wizycie mu powiedziec zeby pogmerał i moze da sie cos zrobi:D
Wogole to z nim mozna pożartować a to mi sie u lekarzy bardzo podoba
image
image
mi wypatrzyl dziewczynke ale ostatnio jak bylam na wizycie to byla jego pacjentka z malenstwem i byl to chlopczyk, wiec chlopcow tez potrafi dojrzec:)
image
image
no no, to mialam na mysli. rozumiem ze chodzisz do tego dr Fiutowskiego tak? mi zalezy zeby chodzic państwowo, nie stac mnie na częste prywatne wizyty, no usg to co innego :)
Nie wiem czy on przyjmóje państwowo:(
Mi już pod koniec 4 misiąca powiedział że będzie mężczyzna:))
mnie tez sie wydaje ze on przyjmuje tylko prywatnie, a w szpitalu Wojewodzkim ma tylko dyzury...
image
image
aha i tak, chodze na wizyty do dr Fiutowskiego
image
image
nie wiecie może czy Fiutowski ma USG 4D?
image
image
nie ma
dziś byłam na wizycie, Fiutowski ma nowy sprzęt, w tym usg 3/4 d, rozwija sie :D
image
image
oo, super wiadomość :)
oczywiście drugą ciążę też zamierzam prowadzć u dr Fiutowskiego :D
a ja nie jestem zadowolona i nastepną ciąże chce prowadzić u kogoś innego
image
image
a czy ktoras z Was moze mi napisac, ile kosztuje wizyta razem z usg ciazowym u dr Fiutowskiego? Czy on robi usg cala ciaze, czy odsyla do innych spec? b prosze o odp
no ja mam u niego tylko usg 80 zł, a z wizyta to nie wiem
Witam,
ja chodzę do dr Fiutowskiego. Kazda wizyta kosztuje 100 zl i za kazdym razem robi usg. Bardzo mily i konkretny lekarz, polecam.
Pozdrowionka
heheh fajne nazwisko dla ginekologa:)
ale czy w to sa wliczane tez te glowne usg ciazowe (ktore robi sie 3 min z ocena przeziernosci karkowej) i czy cena wtedy jest taka sama. Niektorzy prywatni lekarze tych badan nei robia i trzeba dorabiac dodatkowo u kogos innego za dodatkowe pieniadze
ja mam jedną córcie na świecie i jedną w drodze (17 tyg.) obie wypatrzone przez dr Fiutowskiego :D
nina tak w cenie 100 zł są usg ciążowe (np. przezierność karkowa)
Mi dr Fiutowski wypatrzył 2 synków ;) Drugi jeszcze w brzuszku siedzi.

czy któraś z Was orientuje się w akutalnych cenach u dr Fiutowskiego?

planuję wizytę i zastanawiam się jaką kwotę przygotować ;)
Fiutowski, hehe;-)))
image
W ciągu dwóch ostatnich miesięcy miałam dwie wizyty ( to był mój stały lekarz- z naciskiem na BYŁ). Raz zapłaciłam 150zł a drugi 100zł...wizyty niczym się nie różniły.
Balbinka a możesz powiedzieć czemu zmieniasz lekarza? bo chyba nie masz na myśli tylko kwoty za wizytę?

będę bardzo wdzięczna za info, bo dawno u niego nie byłam i nie wiem na ile się pozmieniało wszystko....
Prowadzę ciążę u dr. F. i zawsze płacę 120 zł. Jeśli ma to być wizyta "nieciążowa" to zawsze można najpierw zapytać o koszt przy rejestrowaniu się.
odradzam dr

chyba ze ma sie ciaze bez zadnych komplikacji i problemow
zrezygnowalam z niego, szkoda ze dopiero pod koniec ciazy

polecam preisa-zajal sie mna jak prawdziwy lekarz i sprowadzil do siebie na oddzial

image
Ja też za wizytę "ciążową" płacę 120 zł.
z takim nazwiskiem mial do wyboru zostac ginekologiem albo urologiem :)
Jak ktoś jest zainteresowany, dlaczego zrezygnowałam ze współpracy, to proszę o kontakt na priw. Prowadził dwie moje ciąże.
Balbinka cześć,
dlaczego?
prowadził ciążę naszej Lenki i wcześniej też był moim lekarzam, póki co jeszcze nie byłam po porodzie, ale póki co mam same + w temacie Pana Fiutowskiego.
pozdrawiam :-)
image
Balbinka27 wysłałam Ci maila
Mam takie pytanie... Czy dr Fiutowski pomógł którejś z Was w problemach z zajściem w ciąże?
Jakieś monitoringi cylu (owulacji) itp?
Mam stwierdzone PCO, przepisałam się do dr. F., gdy miałam kłopoty z zajściem w drugą ciążę. Udało się mnie "nastawić" w niecały rok, brałam bromergon, clostilbegyt, chodziłam na monitoring cyklu, na koniec dostałam zastrzyk z Pregnylu, teraz jestem w 30 tc. - leczenie standardowe, bo moje schorzenie jest raczej standardowe. Nie wiem, czy w cięższych przypadkach doktor jest równie skuteczny.
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedz i życzę szczęśliwego rozwiązania oraz zdrówka! :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

do góry