Widok

odrobaczanie przedszkolaków

Kamienna Góra Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
Poszukuję prywatnie przyjmującego pediatry, który popiera odrobaczanie dzieci i rodziców przedszkolaków.
Dzieci zgrzytają zębami, mają podkrążone oczka, córka się drapie w miejscach intymnych... często mają wszelkie rodzaje kaszlu.
Jak nic pasożyty.
Proszę o szybką odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
idz do pediatry, obojetnie jakiego i powiedz,ze znalazlas w kupce robaki , w necie przeczytasz jak wygladaja gdyby lekarz byl dociekliwy. Wtedy na pewno wypisze Ci lek na odrobaczenie. Niestety te leki sa na recepte....
wystarczy wykompac dziecko w owsie i slomie
a może poprostu zanim nafaszerujesz dziecko tabletkami, poproś o skierowanie na badanie kału pod kątem pasożytów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Objawy znamienne dla robali niestety...
Poszlabym tez do pediatry jednak po recepte na leki na odrobaczenie (oczywiscie dla calej rodziny) i na 3 cykle tydzien po tygodniu
Po co dzieciaki mają sie meczyc... obserwuj kupe moze znajdziesz cos to wtedy bedzie czarno na bialym...

Z badaniem kupy jest problem niestety... czesto jeżeli nawet robale są to laboratorium ich nie wykrywa...
Duza wykrywalnosc ma lab Felix, ale jest w Wawie (3 probki kalu wysyla sie kurirem)
image
No tak, ale jeśli dziecko chodzi do przedszkola a inni rodzice nie odrobaczą swoich pociech, to dziecko zaraz znów będzie miało robaki. Tak mi się wydaje przynajmniej.
to ktoś podbil jakiś stary wątek z maja :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry