Widok

druga ciąża

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,
szukałam wątków nie tylko na tym forum, ale i w całym necie i jakoś nie znalazłam odpowiedzi. Powiedzcie proszę, czy zachodząc w drugą ciążę tak samo intensywnie myślałyście o tym dzieciątku? Zaplanowaliśmy z mężem powiększenie rodziny (w pełnie świadomie), córka ma 21 mies. ja jestem w 16 tyg. ciąży i poza tym ma ogromne wyrzuty sumienia, że nie poświęcam myśli temu dzieciątku, które ma się pojawic wiosną. O córce szybko się dowiedziała rodzina, teraz jeszcze nikt nie wie, właściwie nic po mnie nie widac i nawet nie czuję się tak związana i zaangażowana w tą ciążę jak w przypadku córki. Przecież chcieliśmy tego maluszka, więc gdzie ta miłośc??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
I ja jestem teraz w drugiej ciąży.
W domu mam córkę, która ma 4 latka.
Teraz jest zupełnie inaczej niż poprzednio:
* może i mniej myślę o bobasie w brzuszku, ale też mniej się boję, nie stresuję się, jestem pełna optymizmu
* cieszę się z tej ciąży, ale w ogóle nie dociera do mnie, że w niej jestem (poprzednio byłam całkowicie zafiksowana na tym temacie)
Muszę stwierdzić, że obecne podejście jest o wiele "zdrowsze". Wszystko na spokojnie.
Córka jeszcze nic nie wie. Czekam aż brzuch bardzo duży będzie albo do kopniaków, żeby mogła to poczuć osobiście. Wtedy lepiej to zrozumie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry