Widok

drugi porod lepszy???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam pytanie do mam ,ktore rodzily dwa razy- ktory porod byl lzejszy? chodzi mi o porod naturalny, slyszalam ,ze za drugim razem jest lepiej i szybciej, jakie sa wasze doswiadczenia? w przyszlym roku spodziewamy sie drugiego dzidziusia i jak sobie przypominam swoj pierwszy porod to az mi slabo....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie też drugi zdecydowanie gorszy (i dłuższy)
Pierwszy łatwy ,drugi koszmar.
Ale co tam ;-))
Dzieciaczki jednakowo kochane.
Mój pierwszy poród był dość długi bo skurcze ale jak już poszło to było szybko i lekko (nacinali mnie).Z drugim miałam 2godz skurcze i wtedy musieli mi podać oksy.Drugi poród był szybszy ale b. boleśniejszy i szybciej doszłam do siebie bo mnie nie nacinali.
U mnie w otoczeniu no to pierwszy poród dłuższy i lżejszy a drugi szybki i boleśniejszy..
u mnie pierwszy porod b.szybki drugi jeszcze szybszy
musisz sie ruszac i wtedy wszystko trwa krocej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pierwszy poród licząc od pierwszych skurczy (mega bolących) trwał 5 dni,24 godz. na porodówce(koszmar).Drugi poród od pierszego skurczu 4 godz
wg mnie drugi poród to mniej niepewności i to jedyne ułatwienie. Każdy organizm jest inny więc opowiadania o szybszym porodzie można sobie wg mnie wsadzić między książki. Siostra rodziła 2 razy - za pierwszym trwało to około 4 godzin, a za drugim prawie 20, przy czym oba jej bobasy miały mniej więcej takie same rozmiary
ja miałam oba porody bardzo podobne,5 lat odstepu,przy kolejnym jest sie bardziej świadomym i na pewno jest łatwiej bo mniej więcej wiemy jak to wyglada a swoje i tak trzeba zrobić:)głowa do góry ponoć jak weszło tak i wyjdzie:P
Pocieszyłyście mnie z tym szybszym dochodzeniem do siebie po porodzie. Mi mój pierwszy i na razie jedyny poród nie wydawał się straszny. Uwinęłam się w 3h, ale potem przez miesiąc nie mogłam normalnie usiąść.
drugi zdecywodanie szybdzy,,pierwszy 1h,45 min bóle krzyżowe,,,drugi niecałe 45 min bóle normalne, parte 2min :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
u mnie drugi porod byl szybszy ale bolesniejszy no chyba ze ja nie pamietalam jak za pierwszym razem bolalo hehe :)
ale o wiele szybciej do siebie doszlam za drugim razem niz po peirwszym porodzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mój drugi zdecydowanie lżejszy i szybszy(?)szybciej doszłam do siebie,obyło się bez pęknięcia czy nacięcia
Był tu już taki wątek i po jego lekturze doszłam do wniosku, że na ogół szybciej ale bardziej boli, choć wiadomo, że może być różnie. U mnie się to sprawdziło - I poród 3h20min, II pół godziny krócej. Jeszcze mnie na ip położna objechała, że skurcze jeszcze nieregularne, to po co już przyjechałam, ale po badaniu stwierdziła, że faktycznie już czas. A bolało bardziej może dlatego, że Misiek o pół kg cięższy i miał wielką głowę.
Madzia u mnie to się zupełnie nie sprawdziło także wg mnie nie ma to nic wspólnego :)
Pierwszy poród-koszmar, długi i mega bolesny, bo rodziłam SN na Zaspie. Drugi poród rozpoczął sie tak samo i też by zapewne tyle trwał, gdyby nie fakt, że rodziłam tym razem w Wojewódzkim, gdzie dostałam ZZO, akcja porodowa się zatrzymała, więc podano oxydocynę i poszło jak z płatka.Dzięki temu mogę stwierdzić, że był krótszy, ale gdybym nie miała ZZO i oxy zapewne byłaby powtórka z rozrywki...!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
cytuję położną, która odbierała mój poród:
jak jest max 2 lata od porodu do porodu, to jest łatwiej, jak miną 2 lata, to jakby znowu dziewica rodziła
pożyjemy, zobaczymy :)
u mnie tez drugi lepszy,pierwszego syna parlam 55 minut a drugi wyskoczyl po 1 skurczu.
oba porody w zasadzie szybkie i krótkie, ale drugi był wywoływany i byc może przez to bardziej bolesny.
Zaezy chyba jaki czas mija miedzy pierwszym I drugim, rozklapiocha juz jest, wiec masz duze szanse ze pojdzie sprawnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
na pewno szybszy , nie ma co zwlekać od pierwszych skurczy,że jeszcze chwila jeszcze nie jedziemy ,w moim przypadku był lepszy ,od przyjazdu na Ip mineło może 15-20 minut,dwa parcia i po wszystkim

2- gi krótszy i bardziej bolesny, ale ból do wytrzymania

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry