Widok

odstawiłam anty... ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Od jakichś 6 lat trułam się najpierw pigułkami a od niedawna plastrami Evra. Z moim libido było różnie, zawsze zwalałam to na antykoncepcję, myślałam sobie że pod odstawieniu stanę się demonem seksu :P I... dupa... już miesiąc nie biorę a zmiany ani widu ani słychu... czy potrzeba więcej czasu czy wygląda na to że taki już mój temperament? Ciągle jestem zmęczona, prawie każdą noc bym po prostu przespała... :( No i czekam na pierwszy okres i ciągle nic... pora zacząć brać kwas foliowy i może niedługo do Was dołączę foremki... trzymajcie kciuki. Jakie są Wasze doświadczenia z "odstawienia"? (brzmi jak odwyk narkotykowy) :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurka obliczyłam, że jednak brałam tabsy dłużej- przez 7 lat.. Teraz się zaczynam martwić, bo minął ponad miesiąc od odstawienia a tu zero oznak miesiączki, jedyne co, to częste bóle głowy i tłusta cera...

Pora iść do gin.. myślałam, że pójdę po pierwszej @ ale chyba się nie doczekam, może powinnam zrobić jakieś badania, np. na tą prolaktynę
Ja swojego odstawienia nie wspominam za dobrze, ponieważ zaczęłam tyć i strasznie zaczyęły mi wypadać włosy, do tego stopnia, że już dermatolog wspominała o refundowanej perułce z NFZ:)) do tego po odstawieniu pigułek nie pojawiła się owulacja, więc wszytko się strasznie rozregulowało, że powiedziłam, że już nigdy nie będe brała tabletek. Odstawiłam w maju, w listopadzie zaczęłam wyregulowywać hormony, a w grudniu zaszłam w ciążę:)
ja anty bralam tylko miesiac ze wzgledow leczniczych i za zadne skarby nie wrocilabym juz do tego dokladnie dzisiaj dostalam miesiaczke i zastanawiam sie czy starac sie o dzidzie czy odczekac jeszcze jeden cykl ale chyba zaufam temu na gorze i zobaczymy co dalej.....
karolkaw całkiem możliwe że i ja nie mam owulacji... grr tak się nie mogę zebrać żeby iść do tej gin...
"słuchajcie"... właśnie moja mama dowiedziała się że ma endometrioze i musi mieć operację w najbliższym czasie... :( Zaczęłam czytać o tym dziadostwie i okazuje się że to może być dziedziczne, przechodzić bezobjawowo.... i prowadzić do bezpłodności... :/ Teraz nie dość że się o mamę martwię, to jeszcze i o siebie zaczynam...
SPokojnie, organizm potrzebuje czasu. Po odstawieniu tab. pierwszy okres dostałam po 30dniach, ale ponoć po 2 m-cach nie byłoby tragedii, więc na razie nie ma powodów do martwienia się i wymyślania badań. Do wszystkiego trzeba podchodzić z dystansem, tak samo to tego forum.
Myślę, że najlepiej na spokojnie zapisać się do jakiegoś fajnego gin i od niego dowiedzieć się co i jak.
Gosiek co tam u Ciebie?? jak Mama i jak kolejne dni po odstawieniu piguł?? :) dajesz radę?? :))
gosiek rzeczywiście masz powód do zmartwień o siebie...założyłaś wątek 1 czerwca o tym, że odstawiasz anty, a dziś jest 16 czerwca i do tej pory nie zaszłaś w ciążę... zrób sobie najlepiej badania dosłownie na wszystko (od głowy począwszy a na dupie kończąc). Pozdro.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gosik nie czytałam odpowiedzi a tylko Twój post i jeśli coś dubluje to sorrki

ZBADAJ TARCZYCE - bo twoje objawy to jakbym siebie widziała a się okazało że mam niedoiczynność tarczycy

uregulowałam i wsio do normy wróciło !!
Odstawiłam Yasminelle po 9 latach(!!) 2,5 mies temu.Narazie nie chce zajsc w ciaze,by oczyscic z anty organizm i wtedy zaczne probowac.Troche mnie przeraza ryzyko poronienia,jak piszecie, po dłuższym braniu tabletek.Moja ginekolog poradzila odrazu po dodstawieniu zachodzenie w ciaze.I co sadzicie? Tyle rad, ilu pewnie lekarzy..
A, i dodam jeszcze, ze dwukrotnie, po 28 dniach,regularnie pojawiła mi się miesiączka po odstawieniu tabletek, wiec wydaje mi sie ze wszystko powinno byc okay, co myslicie?
Po odstawieniu tabletek, pierwszy cykl i ciąża :)
Teraz również odstawiłam ( ze względu na złe samopoczucie ) i cera zrobiła się okropna :( Muszę lecieć do lekarza po inne tabletki
Co do libido, tu chyba bez zmian
Wojtek
a Ty wróć do podstawówki i naucz się czytać ze zrozumieniem ! Gdzie jest napisane że gosiek martwi że nie zaszła w ciążę?
Trudno zajść jak się stosuje gumki.
lolita2912 ja odstawiłam tabletki i zaczęliśmy działać. Udało się w drugim cyklu( w tym pojawiłam się pierwsza owulacja) Moja end-gin nie kazała nam odczekiwać 3 miesięcy... wręcz namawiała żeby działać już... teraz nasz synek ma 23 tygodnie w życiu płodowym i jest cały i zdrowy :)
hehe takim jak Wojtek to się ewidentnie nudzi- nie dość że włazi na taki wątek, to jeszcze nie czyta do końca, sprawdza daty, nie ma to jak trollowanie.

Moja mama czeka na operację i na wizytę u gin póki co.. samopoczucie lepiej na szczęście.

Ja jak tylko skończy się rok szkolny idę do gin, może się coś wyjaśni.

Co do okresu- nadal nie mam,
Co do tarczycy- mam lekką niedoczynność zdiagnozowaną dawno temu ale ostatnio nie biorę leków.. :P Wkurza mnie to branie codziennie pół godziny przed jedzeniem.. nie daję rady, ciągle zapominam.. grr

Ano i..... przedwczoraj poszła nam gumka... :P Więc wszystko może się zdarzyć, choć wątpię bo objawów owulacji nie zauważyłam...

Ale teścik kupiony... za tydzień zrobię dla pewności :P
Gosiek a długo już Ci się opóźnia @?? jaaaaaaaaaaa ale by było jakbyś zaszła w ciążę :) tym bardziej, że krótko po odstawieniu więc teoretycznie są szanse :)) daj znać jak teścik :) ja gdzieś za tydzień też może potestuję :)

Cieszę się, że z Mamą jest lepiej tzn z samopoczuciem...samopoczucie to bardzo ważna sprawa :)
Gosiek proponuję najpierw doprowadzić do ładu tarczycę, bo nieunormowana może stanowić duże zagrożenie dla ciąży. I niestety musisz się przyzwyczaić do brania tabletek, bo w ciązy nie ma opcji, żeby nie brać. Trzymam mocno kciuki:)
Heh... więc tak. Okresu ciągle nie ma, byłam wczoraj u endokrynolog i mnie nastraszyła że muszę brać leki jeśli chcę mieć dzieci więc zaczynam się pilnować i od dziś będę brać.. Poza tym robiłam test w poniedziałek ale nic nie wykazał, natomiast dziwnie się czuję od 3 dni.. :/ Słabo mi, zawroty głowy, czasem robią mi się nogi i ręce jak z waty, uczucie jakbym miała zemdleć :/ Za kilka dni znów zrobię test... na 12 lipca mam wizytę u gin..
Dobrze Ci radzę - nie odstawiaj anty, bo potem ani okresu, ani adresu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
panu Wojtkowi już w tym wątku podziękujemy, nie potrzebne mi pana złote porady :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry