Widok

duphaston a plamienia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czesc. Jestem w 7tc. Od 5tc lezalam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej. Na szczescie tuz przed zabiegiem laparoskopii okazalo sie, ze maluch jest na swoim miejscu, dobrze sie rozwija (10mm) i bije mu serduszko! Nietstey kilka dni pozniej, dokladnie tydzien temu, wystapily u mn ie plamienia - niewidoczne na bieliznie, widoczne tylko przy podcieraniu, majace forme rozowawego lub brazowego sluzu, czasem postac normalnej krwii... Lekaz mimo wszytsko mnie wypisal, kazal lezec, brac no-spe 4x1 i duphaston 3x1. Martwi mnie to, ze wciaz plamienia nie przechodza...Czy ktoras z was miala takie plamienia i brala na to duphaston? Jak szybko wampomogl?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja w 4tc mialam lekkie plamienie, tez dostalam nospe 3 i duphaston 3 razy dziennie, do tego bardzo bolal mnie brzuch, po dwoch tyg lezenia bole minely i teraz juz czuje sie dobrze :) Jesli bedziesz wciaz plamila to lepiej skontaktuj sie z ginem :) ale na pewno wszystko bedzie dobrze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piszesz, ze bole minely po 2 tygodniach, a plamienia? Ja do lekarza na kontrole ide jutro...
plamenie mialam tylko 2 razy, potem siejuz nie powtorzyly.
jeśli masz plamienia zgłoś sie do ginekologa lub jedz do szpitala. Nie powinnas mieć plamień tak długo. Ja trafiłam w 10 tyg do szpitala z plamieniami. Przeszły po 5 dniach.
U mnie wystąpiły plamienia w 5 tygodniu i trwały około 2 tygodni, dopóki nie poszłam na zwolnienie. Po kilku dniach odpoczynku plamienia przeszły zupełnie. Na początku dostałam luteinę, a potem brałam duphaston do końca I trymestru. Teraz już jest wszystko dobrze.
Ja miałam plamienia w sumie 2 dni. Luteinę brałam od samego początku ciąży nawet bez plamień, bo miałam bardzo silne bóle brzucha. Plamienia minęły, ale byłam na zwolnieniu, leżałam i nic nie robiłam. Teraz, mimo, że minęło już półtora tygodnia to nadal jestem na zwolnieniu (do końca I trymestru mam być), nie wolno mi się przemęczać i zakaz seksu.
podbijam :)

właśnie zauważyłam u siebie lekkie plamienie :/ jakby śluz zabarwiony malutką ilością krwi (lekko różowaty)

mam coś takiego pierwszy raz i nie wiem czy się denerwować, czy dzwonić do mojej lekarki i biec do niej prywatnie...

Cały czas biorę Duphaston(2 razy dziennie po 1 tabl.)

Teraz dodatkowo musiałam brać Gyno-Pevaryl 50 (po 1 tabl. przez 5 dni), ponieważ po zakończeniu leczenia Nystatyną infekcja wróciła po ok 1-1,5 tyg.

wczoraj wzięłam ostatnią globulkę Gyno-Pevaryl. Od dziś powinnam brać Lactovaginal.

Nie wiem czy te moje zakichane zatoki mają tu coś do rzeczy? Od 2 dni z nimi walczę. :/

Co mam robić?
Ja na początku ciązy ok 5 tyg tez mialam takie lekko różowate plamienia ale po wzieciu duphastonu przeszlo i jest ok. Ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem, chociazby telefonicznie zawsze cos zaradzi.
dzwoniłam do mojej Lekarki - kazała zwiększyć dawkę Duphastonu do 3 tabl. dziennie i jutro przyjść do Endomedu :)

Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Ja na poczatku bralam Luteine i tez pojawialy sie brazowe plamienia. Potem przeszlam na Duphaston, po jakims czasei plamienia ustaly.
Najwazniejsze to sie nie przemeczac i nie martwic. Bedzie ok :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia wez leki tak jak ci kazała lekarka i wypoczywaj. Do wyrka pod kocyk i grzej fasolinke. Ja już 2 razy miałam takie plamienia, wiem ze nic przyjemnego ale nie denerwuj sie. Spokojnie wypoczywaj.
JA jestem teraz w 23 tc i plamiłam jakieś 3x w tym czasie z tym, że to były jedno dniowe plamienia. lekarka kazała mi brać duphaston (2x1) i nospe (3x1). przy 3 plamieniu przez miesiąc brałam nawet duphaston 3x2. teraz nadal biore duphaston ale już 2x1 i nospe 3x1 (nospe to ze względu że mam troche za twardy brzuchol).
"odpukać" więcej plamien nie miałam i mam nadzieje że już nie bede ich miec :/
Poza tym jest wszystko OK :)
witam mam obfite krwawienia jestem w 6 tyg ciazy i bardzo sie boje 7 dni biore duphaston ale nadal mi nie przechodzi bylam w szpitalu i ginekologa u malenstwa bije juz serduszko 104 uderzenia i bardzo sie o nie boje pomozcie
Ja miałam plamienia od 6 tygodnia ciąży i tak ok miesiąca bez przerwy,kilka dni były obfite jak miesiączka.Brałam duphaston,nospę i magnez i mam zdrową córeczkę:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam pytanie, do ktorego tygodnia wlacznie bralyscie duphaston i luteine?

mi gin mowila, ze od 2 trymestru to niby tyle jest w organizmie progesteronu, ze nie trzeba brac (ale cos nie wierze mu!):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kto bral z waz najdluzej duphaston np. przez cala ciaze? mi lekarz kazal ale nie wiem czy nie przesada troche ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bralam w poprzedniej ciazy duphaston przez cale 36 tygodni. nie mialam plamien, ale ze wzgledu na poprzednie poronienie i ciagle bole podbrzusza, duphaston mialam wylaczony dopiero w 36tygodniu (zreszta jak nospe i fenoterol). ilekroc go odstawialam, powracaly starszne bole podbrzusza. synek urodzil sie zdrowiutki, dobrze sie rozwija i jest najradosniejszym brzdacem na swiecie. w obecnej ciazy - dla odmiany, duphastonu ani innych lekow nie biore - moral jeden - co ciaza, to obyczaj ;)
Ja brałam jakoś do 20ego tygodnia i wszystko było już dobrze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry