Widok

duphaston - skutki uboczne

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy jest ktos kto bral duphaston w drugiej polowie cyklu? czy mialyscie jakies skutki uboczne? bo mnie strasznie bola piersi i podbrzusze i sie zastanawiam czy to moze byc po tych tabletkach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a po co bierzesz teraz ?? sorry za pytanie ale też chciałam brać, żeby zajść w ciąże;)
no wlsnie po to zeby zajsc w ciaze:) bo ma,m niedomoge lutealna
aaaaa !!! ok ok !!!! w każdym razie Ci nie pomogę !!!
ja brałam w pierwszym trymestrze ciąży więc też nie pomogę :(
image
image
Ja brałam w drugiej połowie cyklu, ale nie pamiętam żebym miała jakieś skutki uboczne - raczej czułam się tak jak zawsze.
ja brałam do 32 tc - więc też nie pomogę :P
Czy nie zaszkodziło to dziecku?
ja brałam i przed ciążą, i w trakcie. Mogą być takie skutki uboczne, ale może poprostu zaciążyłaś? Czego Ci życzę :-))
Ja brałam okresowo przez kilka lat i nic sie nie działo. Ale takie objawy jak opisujesz, to się zaczęły u mnie chwilę przed tym jak się dowiedziałam, że to ciąża ;)
tylko ze ja mam dopiero 21dc owu w 14 wiec troche za wczesnie na objawy ciazowe:)
uppppp
Ja brałam duphaston + bromergon pół roku przy PCOS, boleć bolało jak przed okresem ( miałam bardzo długie i bolesne napięcie przedmiesiączkowe więc różnica była znikoma). Po pół roku stosowania puchły mi nogi że ledwo chodziłam i wtedy lek.kazała odstawić.
image
Brałam również w drugiej połowie cyklu, ale raczej nie miałam skutków ubocznych. A objawy ciąży mogą się pojawić dość wcześnie, przynajmniej u mnie tak było. Może skonsultuj się z ginem jeśli ból podbrzusza jest silny, bo piersi mogą boleć gdyż jest więcej progesteronu i tym nie powinnaś się martwić.
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry