Widok

dwie matki chrzestne?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny co sądzicie o tym zeby dziecko miało dwie matki chrzestne zamiast ojca chrzestnego? i czy wiecie w ogole czy tak mozna?Z gory dziekuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bzdura. Boże widzisz i nie grzmisz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 15
Widać że jeszcze w Polsce panuje zacofanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz może gdzie w warszawie ksiądz sie zgodzi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam w jakim kosciele
Chciałam zadać to samo pytanie. Moje dzieci mają tak zwanych rodziców chrzestnych i żaden o dzieciach nie pamięta. Teraz będą dwie matki chrzestne które bardzo tego chcą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Gościnnej takie info było.
A gdzie były chrzciny robione bo ja mam problem ze znalezieniem księdza bo wiecznie maja problemy

mozna ale nie w kazdym kosciele

Jak siostry to już nie mogą być lesbijkami?? Mogą. Każda z nich może mieć swoją ukochaną hehe
Ja do syna chciałam tylko chrzesnego to powiedział że musi być dwoje chrzesnych jeszcze jakaś kobieta mam córkę i chrzesnasm kogo brać ale chrzesnego nie i boję się że znów będzie kazać jeszcze brać chrzesnego tylko już Iny kościół
Niestety nie da się też bym FCE chrzesnych nie dawała a w moim mieście musi być jedną chrzesna jeden chrzesny inaczej nie da się

Mogę prosić o informacje w którym kościele się zgodzili? nawet na priv... szukamy takiego miejsca...

Wiele zależy do kościoła. Ale jak chcesz chrzcić, to lepiej wybierz różnej płci.

Ludzie od Kościoła odchodzą a Kościół, obnosząc się z pychą i rządzą władzy, jeszcze większe stawia wymagania kandydatom na chrzestnych, niż dotąd (i niż by to wynikało z idei chrzestnego i zwyczajów). Co za tym idzie, coraz trudniej znaleźć osobę, która może zostać chrzestnym lub chrzestną. (Ja na przykład swojego drugiego dziecka już nie ochrzczę, bo nie znalazłam chętnych, na których pleban by się zgodził (a i mam złe wspomnienia po chrzcie pierwszego dziecka i kontakcie z plebanem).
Dwie chrzestne, chrzestny i świadek chrztu i podobne rozwiązania zastępcze będą więc coraz bardziej częste... i to przy coraz bardziej rzadkich chrztach.

I krzyżyk na drogę z naszego kraju Kościołowi Rzymskokatolickiemu!
Kanon kościelny dopuszcza chrzestnych tej samej płci.Ksiądz nie może ingerować w twój wybór

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (72 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

do góry