Widok

rodzice chrzestni poszukiwani:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno znalesc rodzicow chrzestnych,przeciez trzeba kupic drogi prezent...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Aga masz racje,ja tez szukam takich ludzi,ale kazdy mi odmawia,bo,tak mysle,ze nie chce wydawac kasy na prezent 2 razy do roku,a przeciez nie o to chodzi! Nie chce prezentow,tylko osobe,ktora nawet za kilka lat bedzie przy dziecku...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
u nas też nie... ku zgrozie rodzin za chrzestnych mamy przyjaciół
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
AgaB jak przeczytałam to co napisałaś to pomyślałam żebyś została chrzestną mojego dziecka :) Niestety w mojej rodzinie nie ma takich osób.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chrztu się nie odmawia jeżeli nie ma przeciwwskazań do zostania chrzestnym w sensie przepisów religijnych.

hm.. a prezent to uważam że każdy daje bądź nie , taki na jaki go stać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
My mieliśmy problem... ale nie z uwagi na kasę i kieszeń... ani na brak chętnych (bo z nadania teoretycznie miał być mój brat - bo jedyny i "ktoś" z rodziny A - żeby "sprawiedliwie" było - już nawet rodzina A. wyznaczyła kandydatkę na chrzestną)
Tylko my chcieliśmy chrzestnych wierzących, praktykujących, "z powołania"

Ja także, jak i mąż, jesteśmy rodizcami chrzestnymi, każde jednego dziecka. I staramy się być bieżąco w życiu tego dziecka (mąż ma trudniej, bo daleko mieszka), modlić sie w intencji dziecka, śledzić jego rozwój
I wiem, że jeśli jeszcze ktoś mnie poprosi na chrzestną, to bedzie musiał sie liczyć z tym, że wejdę do jego życia - nie tylko podpiszę papierki w kościele i raz-dwa razy do roku wyskoczę z kasy na prezent, ale będę dziecko w miarę możliwości odwiedzać, dowiadywać sie, jak sie rozwija, jak podrośnie cisnąć rodziców do wychowywania w wierze - jak tego nie będzie, to w miarę możliwości sama zabierć dziecko do kościoła, uczyć modlitw (i opier@#$ać rodziców, że sie tym nie zajmują)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
co za glupota.ludzie stuknijcie się w glowe!!!!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
jakby mnie ktoś poprosił to też bym odmówiła, ale nie ze względu na przymus robienia prezentów, po prostu nie chciałabym sama podpisywać sobie sama kartki od spowiedzi i robić szopki z komunią
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry