Widok

dziecko malo pije - sposoby by pilo wiecej

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy znacie jakis sposob by dziecko wiecej pilo? Moja Malutka no nie chce za bardzo pic... :( Probowalam juz z paroma herbatkami, woda, kuoilam kubek niekapek to tylko gryzie a pic nie chce... Zabki napewno wychodza, bo mamy juz 2, no ale ona naprawde malo pije i tak ma w zasadzie od urodzenia. Jej terazniejszy jadlospis:
7.30 - mleko 180 ml
10.00 kaszka ze 150 ml mleka + kaszka
13.00 sloiczkowy obiadek duzy
16.00 deserek + boszkopt ciacho - zalezy...
19.30 mleko 210 ml

Pije miedzy czasie malo, miala pare takich dni kiedy az sie dziwilam ze pije tak duzo, ale to pare... i tez z butelki wtedy pila. Rozwija sie prawidlowo itd, ale jakos mnie troszke smuci ze tak malutko pije... Mowilam o tym lekarce, ale ona moze tyle potrzebuje teraz, a zabki ida, a to a tamto... ale caly czas tak?:( Chyba ze taki egzemplarz posiadam niepijacy;)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kasiaczek też posiadam taki egzpemplarz:)Natala ma 11 m-cy i pije baaardzo mało.Jedynie co czasem uda mi się wcisnąć to nektar gruszkowy czy bananowy.Odkryłam,że łyżeczką jaj jej daje to ,,pije'' więcej,może spróbuj.Powodzenia
Pediatra też mówiła,że widocznie nie potrzebuje tyle picia.Daje jej starte jabłko,gruszki tam też jest sok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziekuje bociany za odpowiedz:) Lyzeczka jej daje, w sumie masz racje pije troszke wiecej, ale i tak bokiem wylewa:( Ja juz poprostu nie wiem, zglupialam:) A moze ktos jeszcze posiada taki egzemplarz?:)
image
image
Kasiaczek Paulina od urodzenia nie pije poza mlekiem nic!!! dosłownie nic... koszmar przezywalam jak miala rota... nawet jej butelke na bialo obkleilam... wode zageszczalam 1 miarka mleka nic to nie dalo... siuski robi dobrze nie ma zaparc...to nam pediatra powiedziala zeby dziecka ie zmuszać. i pije 4x dziennie po 210 mleka
i tez jej daje owoce w słoikach.
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
ja tez mam taki model niepijacy-ale nie jestem niz z tym zrobic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziekuje risika i monika - troszke mnie uspokoilyscie. Moja Mala to z 50 ml wypije i koniec a czasem i nie:( No pare dni miala tak ze wypila cala butelke, ale to na palcach policzyc. Coz taka Naszych dzieci uroda, ciekawe od czego to zalezy:) No nic, dzikuje Wam:)
image
image
Mój mały nie pił w ogóle.Moja mama raz zaparzyła mu herbatkę rumiankową (niesłodzoną), najzwyklejszą, żadną specjalną dla niemowląt i mały wypił całą.Zaczęłam mu dawać rozcieńczoną wodą herbatkę rumiankową.Teraz pije albo wodę albo herbatkę rumiankową lub pokrzywową oraz wyciśnięte nektary z soków jabłek, śliwek itp.Dziecko się zmieniło.
Julka moja też mało pije, do 150 ml herbatki lub wody przegotowanej. Soki może kilka razy wypiła ale to po kilka łyków. Widocznie jej nie chce się pić. Wieczorem no to sama daj mówi i pije z butelki niekapka Lovi.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
No moja z butelek tylko toleruje Tomme Tippe, wiec butelki tuylko takie mam, mialam Nuk i Bebe comfort - zadnej z tych nie topleruje, niekapek kupilam tez Tomme. Sprobuje z ta herbatka rumiankowa. No zobaczymny.
image
image
moja akurat pije litrami,ale na to reguły nie ma.widocznie Twojemu dziecku wystarcza tyle ile wypija.
image
Moje dziecko nie pije nic poza mlekiem i tez się tym trochę denerwowałam ale widocznie nie potrzebuje i już.
moja tez nie pije nic poza mlekiem, czasami rwie się do zwykłego kubka, to wtedy uda mi się przemycić trochę wody, ale połowa i tak wylatuje bokami, bo w tym wieku picie z kubka to dopiero nauka
srubujcie soczki ze slomka ..moja polowe wyleje ale cos wypije albo ze z twojej szklanki ...mi pije troszke ale dobre i troszkie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze zamiast obiadku - zupka
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
temat z 2009 ale jesli ktos ma ten problem to slyszalam od poloznej o ile karmi sie MM to mozna dodac do niego z 10ml wody wiecej
czyli np 6 lyzeczek mleka na 190ml wody

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

do góry