Widok
dziecko malo pije - sposoby by pilo wiecej
Dziewczyny czy znacie jakis sposob by dziecko wiecej pilo? Moja Malutka no nie chce za bardzo pic... :( Probowalam juz z paroma herbatkami, woda, kuoilam kubek niekapek to tylko gryzie a pic nie chce... Zabki napewno wychodza, bo mamy juz 2, no ale ona naprawde malo pije i tak ma w zasadzie od urodzenia. Jej terazniejszy jadlospis:
7.30 - mleko 180 ml
10.00 kaszka ze 150 ml mleka + kaszka
13.00 sloiczkowy obiadek duzy
16.00 deserek + boszkopt ciacho - zalezy...
19.30 mleko 210 ml
Pije miedzy czasie malo, miala pare takich dni kiedy az sie dziwilam ze pije tak duzo, ale to pare... i tez z butelki wtedy pila. Rozwija sie prawidlowo itd, ale jakos mnie troszke smuci ze tak malutko pije... Mowilam o tym lekarce, ale ona moze tyle potrzebuje teraz, a zabki ida, a to a tamto... ale caly czas tak?:( Chyba ze taki egzemplarz posiadam niepijacy;)
7.30 - mleko 180 ml
10.00 kaszka ze 150 ml mleka + kaszka
13.00 sloiczkowy obiadek duzy
16.00 deserek + boszkopt ciacho - zalezy...
19.30 mleko 210 ml
Pije miedzy czasie malo, miala pare takich dni kiedy az sie dziwilam ze pije tak duzo, ale to pare... i tez z butelki wtedy pila. Rozwija sie prawidlowo itd, ale jakos mnie troszke smuci ze tak malutko pije... Mowilam o tym lekarce, ale ona moze tyle potrzebuje teraz, a zabki ida, a to a tamto... ale caly czas tak?:( Chyba ze taki egzemplarz posiadam niepijacy;)
Kasiaczek też posiadam taki egzpemplarz:)Natala ma 11 m-cy i pije baaardzo mało.Jedynie co czasem uda mi się wcisnąć to nektar gruszkowy czy bananowy.Odkryłam,że łyżeczką jaj jej daje to ,,pije'' więcej,może spróbuj.Powodzenia
Pediatra też mówiła,że widocznie nie potrzebuje tyle picia.Daje jej starte jabłko,gruszki tam też jest sok.
Pediatra też mówiła,że widocznie nie potrzebuje tyle picia.Daje jej starte jabłko,gruszki tam też jest sok.
Kasiaczek Paulina od urodzenia nie pije poza mlekiem nic!!! dosłownie nic... koszmar przezywalam jak miala rota... nawet jej butelke na bialo obkleilam... wode zageszczalam 1 miarka mleka nic to nie dalo... siuski robi dobrze nie ma zaparc...to nam pediatra powiedziala zeby dziecka ie zmuszać. i pije 4x dziennie po 210 mleka
Mój mały nie pił w ogóle.Moja mama raz zaparzyła mu herbatkę rumiankową (niesłodzoną), najzwyklejszą, żadną specjalną dla niemowląt i mały wypił całą.Zaczęłam mu dawać rozcieńczoną wodą herbatkę rumiankową.Teraz pije albo wodę albo herbatkę rumiankową lub pokrzywową oraz wyciśnięte nektary z soków jabłek, śliwek itp.Dziecko się zmieniło.