Widok

dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę o radę!
Od narodzin mojej córki ciągle walczyłam z laktacją. Choc nie było to łatwe jakos wytrwałam te 4 miesiące.
Niestety lekarz stwierdził że dziecko za mało przybiera więc mam je dokarmiac MM.
Problem w tym że córka nie toleruje sztucznego mleka i nie jest to kwestai butelki czy smoczka bo moje mleczko, wodę czy herbatkę koperkową pije z butli bez problemu. Natomiast gdy chce podac jej MM to zaczyna sie cyrk. Mała krzywi sie, płaczem wypluwa mleczko... ;/
Próbowałam mleka NAN, Bebilon oraz Bebiko... niestety bezskutecznie.

Prosze o poradę mamy, które miała podobny problem...

Dziękuję !!!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj,
miałam ten sam problemy co Ty.
mały też pluł mlekiem mod.
znalazłam sposób.
zaczęłam mieszać moje z mm
na początek 1/3 mm a 2/3 mojego i tak stopniowo dawałam więcej mm nić mojego i mały się przyzwyczaił do modyfikowanego.

pozdrawiam
A próbowałaś hipp? Ma specyficzny zapach i smak. Może mieszaj swoje z MM z przewagą swojego i z dnia na dzień zwiększaj ilość mm?
image

www.facebook.com/MauaFotografia
Hipp jeszcze nie próbowałam. Spróbuje zrobic tak jak piszecie i pomieszam mleczko swoje ze sztucznym...
image
u nas było podobnie i nawet podobne rodzaje mleka - rób tak jak dziewczyny radzą, powoli zwiększając ilość mm

U nas córka zaskoczyła dopiero z Enfamilem. To było piąte z kolei mleko :/
w momencie gdy było mało mojego pokarmu(za mało na 1 posiłek) - mieszałam swój pokarm z mm :] tak przeszliśmy przez Bebiko1, Bebilon Comfort, Bebilon Pepti 1 i 2 :] i doszliśmy do zwykłego Bebilonu :] (przez 13mc-y)

Dobrze Dziewczyny pisały - stopniowo, małymi krokami zwiększaj ilość mm i zmniejszaj ilość swojego pokarmu :] dzięki temu stopniowo też zastopujesz laktację :] (ograniczaj czas i ilość ściągania na dobę - mi to zajęło ok 1,5 tygodnia i zakończyłam ściąganie i laktację)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez miałam ten problem i zminiłam mleko na inna firmę okazało się że zapach i smak jest inny i pił je juz nirmalnie:)
ja zdecydowanie polecam Humanę - mapodobny skład do Emfamile ale jest sporo tańcza, no i smakowe np babanowa, wanilia, jabłko
ja zmieniłam na Bebiko:)
mialam ten problem przy odstawieniu. zrezygnowalam na tydzien czy 2 i pozniej nie bylo zadnego problemu
mój synek ma 3 lata i cały czas jedziemy na Enfamilu, od razu zaskoczył z tym mlekiem, gdy w 7 m-cu przeszliśmy na sztuczne mleko
A ja skończyłam karmić Małą swoim jak miała roczek- w sumie to ona mnie odstawiła i nigdy nie tknęła sztucznego.. Od momentu jak "rzuciła mnie" :D pije takie mleko jak my :D
image
dzis skorzystałam z rady koleżanek i pomieszłam mleko moje (3/4) ze sztucznym (1/4) problem tylko taki że moja córka chyba wyczuła zapach tego sztucznego dodatku i po wypicu 10 ml okazała swój bunt ;/
Tym sposobem zmarnowałam swoje ściągnięte mleko którym mogłabym ją nakarmić... :(
image
ale sprobować trzeba. Idź do lekarza może coś Ci poradzi. Powodzenia
image
najlepiej zawalcz o swoja laktacje.nic sie nie stanie jak male bedzie troszke chudsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka od urodzenia za mało przybierała na wadze, ale nie płakała, więc głodna nie była
żaden lekarz nie powiedział, żeby ją dokarmiać, a byłam u 4 chyba...
jak miała 9 miesięcy byłyśmy w szpitalu kilka dni i robili jej wszystkie możliwe badania na choroby, które miały w objawach niedobór masy ciała, nieprzybieranie na wadze, w tym mukowiscydoza, celiakia... nastresowałam się, ale wszystko wyszło ok
po prostu ma taką naturę, jest drobna i tyle
teraz ma 3 lata i wzrostowo i wagowo odpowiada dwulatkom, ale jakoś się tym nie przejmuję :)
kiedyś nadrobi :)
myślę, że nie warto się stresować na zapas...

z jaką wagą i wzrostem urodziła się Twoja córka i jaka duża jest teraz?
moje też nie chcą pić, muszę im przemycać na śpiocha-Enfamil z domieszką kaszki 5 zbóż, smoczek 3przepływowy
moja też nie chciała pić mm i jej nie przekonałam, dopiero jak odstawiłam od piersi (jak miała 13 m-cy) to zaczeła pić mm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry