Widok

dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę o radę!
Od narodzin mojej córki ciągle walczyłam z laktacją. Choc nie było to łatwe jakos wytrwałam te 4 miesiące.
Niestety lekarz stwierdził że dziecko za mało przybiera więc mam je dokarmiac MM.
Problem w tym że córka nie toleruje sztucznego mleka i nie jest to kwestai butelki czy smoczka bo moje mleczko, wodę czy herbatkę koperkową pije z butli bez problemu. Natomiast gdy chce podac jej MM to zaczyna sie cyrk. Mała krzywi sie, płaczem wypluwa mleczko... ;/
Próbowałam mleka NAN, Bebilon oraz Bebiko... niestety bezskutecznie.

Prosze o poradę mamy, które miała podobny problem...

Dziękuję !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj,
miałam ten sam problemy co Ty.
mały też pluł mlekiem mod.
znalazłam sposób.
zaczęłam mieszać moje z mm
na początek 1/3 mm a 2/3 mojego i tak stopniowo dawałam więcej mm nić mojego i mały się przyzwyczaił do modyfikowanego.

pozdrawiam
A próbowałaś hipp? Ma specyficzny zapach i smak. Może mieszaj swoje z MM z przewagą swojego i z dnia na dzień zwiększaj ilość mm?
Hipp jeszcze nie próbowałam. Spróbuje zrobic tak jak piszecie i pomieszam mleczko swoje ze sztucznym...
u nas było podobnie i nawet podobne rodzaje mleka - rób tak jak dziewczyny radzą, powoli zwiększając ilość mm

U nas córka zaskoczyła dopiero z Enfamilem. To było piąte z kolei mleko :/
w momencie gdy było mało mojego pokarmu(za mało na 1 posiłek) - mieszałam swój pokarm z mm :] tak przeszliśmy przez Bebiko1, Bebilon Comfort, Bebilon Pepti 1 i 2 :] i doszliśmy do zwykłego Bebilonu :] (przez 13mc-y)

Dobrze Dziewczyny pisały - stopniowo, małymi krokami zwiększaj ilość mm i zmniejszaj ilość swojego pokarmu :] dzięki temu stopniowo też zastopujesz laktację :] (ograniczaj czas i ilość ściągania na dobę - mi to zajęło ok 1,5 tygodnia i zakończyłam ściąganie i laktację)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez miałam ten problem i zminiłam mleko na inna firmę okazało się że zapach i smak jest inny i pił je juz nirmalnie:)
ja zdecydowanie polecam Humanę - mapodobny skład do Emfamile ale jest sporo tańcza, no i smakowe np babanowa, wanilia, jabłko
ja zmieniłam na Bebiko:)
mialam ten problem przy odstawieniu. zrezygnowalam na tydzien czy 2 i pozniej nie bylo zadnego problemu
mój synek ma 3 lata i cały czas jedziemy na Enfamilu, od razu zaskoczył z tym mlekiem, gdy w 7 m-cu przeszliśmy na sztuczne mleko
A ja skończyłam karmić Małą swoim jak miała roczek- w sumie to ona mnie odstawiła i nigdy nie tknęła sztucznego.. Od momentu jak "rzuciła mnie" :D pije takie mleko jak my :D
dzis skorzystałam z rady koleżanek i pomieszłam mleko moje (3/4) ze sztucznym (1/4) problem tylko taki że moja córka chyba wyczuła zapach tego sztucznego dodatku i po wypicu 10 ml okazała swój bunt ;/
Tym sposobem zmarnowałam swoje ściągnięte mleko którym mogłabym ją nakarmić... :(
ale sprobować trzeba. Idź do lekarza może coś Ci poradzi. Powodzenia
najlepiej zawalcz o swoja laktacje.nic sie nie stanie jak male bedzie troszke chudsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka od urodzenia za mało przybierała na wadze, ale nie płakała, więc głodna nie była
żaden lekarz nie powiedział, żeby ją dokarmiać, a byłam u 4 chyba...
jak miała 9 miesięcy byłyśmy w szpitalu kilka dni i robili jej wszystkie możliwe badania na choroby, które miały w objawach niedobór masy ciała, nieprzybieranie na wadze, w tym mukowiscydoza, celiakia... nastresowałam się, ale wszystko wyszło ok
po prostu ma taką naturę, jest drobna i tyle
teraz ma 3 lata i wzrostowo i wagowo odpowiada dwulatkom, ale jakoś się tym nie przejmuję :)
kiedyś nadrobi :)
myślę, że nie warto się stresować na zapas...

z jaką wagą i wzrostem urodziła się Twoja córka i jaka duża jest teraz?
moje też nie chcą pić, muszę im przemycać na śpiocha-Enfamil z domieszką kaszki 5 zbóż, smoczek 3przepływowy
moja też nie chciała pić mm i jej nie przekonałam, dopiero jak odstawiłam od piersi (jak miała 13 m-cy) to zaczeła pić mm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry