Widok

dziecko się garbi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,
córka ma obniżone napięcie mięśniowe, wykonuję w domu ćwiczenia i staramy się aby miała jak najwięcej ruchu. Siedząc jednak np. przy stoliku dla dzieci, córka się garbi. O ile w domu mogę ją delikatnie napominąć aby siedziała prosto, w przedszkolu nie mam takiej możliwości. Lekarz mnie uspokaja, że garbienie się samo przejdzie, jak wzmocnią się mięśnie brzucha, ale osobiście mam spore wątpliwości iż zły nawyk się utrwali Czy ktoś wie jak walczyć z garbieniem się u 5 letniego dziecka lub zna dobrego specjalistę, który poważnie potraktuje ten problem? Czy takie pajączki z dźwiękiem zakładane na plecy coś pomogę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dlaczego ma obniżone napiecie i ile siedzi przy kompie?
mówienie -" nie garb się " niewiele daje-tylko ciebie stresuje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic tylko pogratulować pediatrze. Powinien zauważyć to jak miala kilka mcy. A mięśnie brzucha to wzmacniają sie jak dziecko uczy się raczkowac siadać pełzac itp
Gdzie cwiczycie z córeczką?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ćwiczyłyśmy w Ośrodku Wczesnej Interwencji oraz mamy turnusy co pół roku w szpitalu na Polanki. Obniżone napięcie mięśniowe jest na całe życie wobec tego chcę utrwalić nawyk trzymania prostych pleców już u małego dziecka, pomimo problemów z napięciem mięśniowym i szukam jakiś alternatywnych sposobów na to lub lekarza, który doradzi jak sobie poradzić z tym problemem.
Może skonsultuj to z panią Ela Mocek. Ona ćwiczy Vojta. Naprawdę warto. Szybko pozbędziecie się problemu, a myślę ze w tym wieku też można ćwiczyć ta metoda.
dzięki, a gdzie przyjmuje?
Obnizone napięcie jest na całe życie jak się nic z tym nie zrobi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zniżki kody rabatowe - gdzie? (19 odpowiedzi)

Hej. Wiecie może czy są jakieś kody rabatowe do h&m lub smyk, reserved, rekids?

rodzice chrzestni-kiedy zapytać? (21 odpowiedzi)

Tak sobie myślę kiedy prosi się by dana osoba została rodzcem chrzestnym naszego Maluszka? Jak...

Wybór auta :) (85 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

do góry