Widok

dziecko to dopiero potrafi rozśmieszyć

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Brakuje mi aktualnego wątku o tym, co ostatnio nasze dzieciaki zrobiły śmiesznego. Piszcie swoje przygody :)

To może zacznę:
przyjaciółka uczy swoją pięciolatkę czytać. Marysia rozpoznaje litery, ale nie bardzo je jeszcze składa. "Rozpracowują" wyraz rak.
Mania czyta: Ry A Ky.
Kumpela: Bardzo ładnie, to jakie to słowo?
- Ry A Ky..
- Tak, a jak połączysz literki ryak to jakie to jest słowo?
Mania: Sosna?

Z moim synkiem jeszcze nie pogadam za to robi mi małe numery. Przez ostatnie parę dni telefon rozładowywał mi się bardo szybko, już chciałam z nim iść do serwisu, kiedy przyuważyłam, że młody w trakcie zabawy w pokoju podchodzi po cichu do wtyczki, wyciąga ją z kontaktu i wraca jak gdyby nigdy nic do zabawy ;)
image image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj syn wczoraj mnie ubawił mówiąc , ze pani wychowawczyni z klasy równiległej I C ( on chodzi do I B na szczęście i ma miła panią ) to jest ZŁO WCIELONE :-) , swoją drogą brr faktycznie okropna baba
Mamooo mowie Ci ta Pani to jest zlo wcielone !!! :-)))))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatni byłam z moim 2,5 latkiem w Lidlu i wychaczył wzrokiem młodą dziewczynę w leginsach i bardzo krótkim sweterku, obserwuje ja obserwuje, dziewczyna staneła do kasy obok, a mój syn na to, na cały Lidl < Mamooooo ona nie ma spodenów i gołą pupę ma!!!!!!!> WTF!?mina moja i dziewczynny w leginsach ........bezcenna
hehe ;)
Jeszcze mój chrześniak, kiedy przestraszył się czegoś (miał wtedy jakieś trzy latka), z wielką powagą krzyknął: "Matko Boska, królowo Polski! :D
image image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja ostatnio na zakupach zauważyła pana z ogoloną na łyso głową,widać Pan dba o swoją łysinę, poleruje itp. A Marysia na cały sklep: Mamo, ale ten Pan ma śmieszną głowę. Myślałam, że się zapadnę.

Kilka dni temu podczas kąpieli Marysia do mnie: Mamo, pokaż mi jak się wylewa dziecko z kąpielą.

Na moje pytanie, czy jedziemy autem, czy idziemy na piechotę młoda odpowiada na piechotę, a za chwilę dodaje: Mamo, a gdzie jest ta piechota?
kilkakrotnie wymawiałam się od wzięcia Tośki na ręce tym, ze niosę siatki albo torebkę. Dzieć się wycwanił ( ma 2,5 roku) i jeśli idziemy gdzieś w trójkę zaczyna: Tatusiuuu a możesz wziąć od mamy torebkę? Za pierwszym razem daliśmy się nabrać, mąż wziął, a Tośka: no to teraz już możesz mnie wziąć na ręce.
moj syn kiedyś w sklepie przy kasie głośno skomentował zakupy pewnej otyłej pani ... mamoooo ta pani taka gruba a tyle słodyczy ma w koszyku ...faktycznie miała :-) ja chcąc wyjsc z twarzą powiedziałam wiesz pewnie Pani kupuje dzieciom do przedszkola w nagrodę za dobre zachowanie. Matko myślałam , za mnie baba wzrokiem zabije po słowach mojego syna .
Pomijam już pytania typu ..mamoo czemu ten pan jest taki gruby ??? mamo fujjjjjjjjjj jak tu śmierdzi ..(powiedziane na cały glos np. w autobusie , sklepie ) ...
Prawo dziecka mówić prawdę ;)
image image
Na moje pytanie czmu zaglądasz do mojej torebki moja córcia powiedziała :
"Mamoo ja titko ściałam pogźiebać....."
image
Mam wlasnie ZUM i mowie chlopakom, zeby uwazali, bo boli mnie pecherz, a Bartek pyta
- co to pecherz?
opowiadam mu:
- ze tu sie produkuja siuski, ze pecherz jest pod brzuszkiem, ze kazdy z nas ma i jest o tu i pokazuje mu podbrzusze,
a Bart na to:
- nieee, Ty masz pecherz, ale my to mamy siusiaki!
image
image
heheh Caroca , moj syn jeszcze 2 lata temu twierdził , chłopaki mają siusiaka z przodu i pupę z tyłu a dziewczynki mają z tyłu i z przodu pupę ......hahahah
buahaha-to jak ja byłam mała to moja mama mówiła o:"przedniej pupie" :P
Kiedyś jechałam z koleżanką i jej 2 -letnią córeczką windą, wsiada przystojny facet, na co Pola do mamy: "Mamusiu, zobacz, jaki ładny pan". Koleżanka czerwona jak burak mówi "No ładny, ładny":) Jedziemy dalej a Pola mówi do tego pana: "A siusiaka masz?"(!!!) Wtedy to już kumpela prawie pod ziemię się zapadła, ale facet spokojnie odpowiedział: "No mam, jak każdy chłopak":) Na co Polka:"Aha.":))))
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
asela - o dżizaaaas!! Oplułam monitor bułką, która jadłam :D ta historia wygrywa :D:D:D
Moja córa za to jest nagminną ekshibicjonistką. Ciągle się rozbiera, do golasa. Muszę na nią patrzeć na placu zabaw czy w gościnie, bo na chwilę spuszczam z niej wzrok a ona już jak ją Pan bóg stworzył.
No i któregoś pięknego dnia rozebrała mi się jak w domu byli goście (imieniny) i zanim zdążyłam zareagować i ją ubrać usiadła w rozkroku po czym zrobiła minę jakby zaraz miała zwymiotować i głośno mówi: "fuj, moja pipka brzydko pachnie" i zwracając się do swojej cioci: Twoja też?

Mina ciotki - bezcenna. Za resztę zapłacisz kartą mastercard.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
o mamo!:P
No moja historia no pikuś przy Twojej, Jadźka. Padłam ze śmiechu!!!
Asela - hahahahahahahahahaa :))))))))))))))))))))))))))

też się zaczęłam na głos śmiać jak przeczytałam historię ładnego pana z windy ;)
Pamietam jak moja Mama tlumaczyla mojemu kilkuletniemu bratu tuz przed bozym narodzeniem co swietujemy. Ze narodzil sie Jezus, no i opowiedziala mu cala historie w uproszczeniu ze zli ludzie go zabili itd.
Na co moj brat: "Mama, ale Mikolaja chyba nie zabili?"
Szefowej corka ma 4 synow, przychodzi do mamy 4 latek i mowi:
- mamo, a dlaczego Ty masz tyle dzieci?
- bo myslalam, ze bedzie fajnie,
- i co? pomylilas sie.....
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasz malolat 4 letni tego lata widzial starsza pania o lasce,ale naprawde babulenke i nie wiem skad to wzial, ale wyskoczyl z tekstem ... " mamo, ta pania trzeba juz chyba zakopac!"
-ja na to, : co ty mowisz?, dlaczego? a on na to " bo ona juz nie ma sily chodzic"
szok!
Jadzka i asel - ale BEKA

no poplakalam sie ze smiechu,fajny watek na przerwe w pracy :)
image image
jennyyyyyy ale się uśmiałam-dzieci są zarąbiste :D

już nie mogę się doczekać jak moja zacznie gadać :D

oby tylko nie gadała o siusiaku który należy do obcego faceta przy tym facecie bo zapadnę się pod ziemię hahahahhahahahahahahahahaha :DDDDDDDDDDDDDDD
mogło sie dziać jak by dzieckiak dodal "a pokaś" - tego siusiaka :)

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój syn jak był mały żył w świętym przekonaniu, że wszyscy mają siusiaki. Jak mnie kiedyś zobaczył nago w łazience wystraszył się co nie miara, pobiegł do taty i z przerażeniem mówi: Tatoooo, mamie urwało siusiaka :D
Faceci i ich duma z własnego przyrodzenia są w ich genach od urodzenia :>
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
:))
w podobnym tonie a'propos siusiaka wypowiadał się mój siostrzeniec -
kiedy zauważył że mama nie ma siusiaka mówi:
-Mamo ty nie masz siusiaka!!!!
-no nie mam
-zgubiłaś???
-nie nie mam i już
-to sobie dorób!!!!
-No ale dziewczynki nie mają siusiaków, tylko chłopcy, nasza "draka" (suczka) też nie ma siusiaka, i ciocia, i Madzia..
- Draka ma siusiaka, a Madzię sprawdzę!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój młody (3,5 r) któregoś razu wszedł do łazienki jak robiłam siku. Podtarłam się "od tyłu" a Mati na to "a dlaczego Ty mamuś siusiasz pupką?".
Druga sytuacja: mój mąż ma zawsze lekki zarost (taki drapiący). Ostatnio weszłam do łazienki siusiu (przyznaję nie byłam do końca ogolona w pewnym miejscu -jakoś nie miałam weny). Oczywiście wszedł do łaźni mój dzieć i zauważył (jak siadałam na wc), że mama ma zarost. Zapytał "mamo, a dlaczego Ty masz brodę między nogami??". Normalnie myślałam, że padnę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ostatnio moja mala pyta:
Mamusiu ja mam cipcie??
Ja mowie ze tak...ona na to ty tez masz???
No ja tez mam odpowiadam po czym mowie do niej a tata co ma a ona na to
-śmierdziucha hahaha
imageimage
[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://w
nie mogę super wątek!

gdzieś już to pisałam, ale co tam:
Była u nas kuzynka z synkiem (2,5 roku), Madzia wykąpana na golasa czekała na dalsze czynności pielęgnacyjne. Piotruś się przygląda, przygląda co ona tam ma... w końcu kuzynka sie pyta:
- Piotruś, a co ty tam masz?
- Si
- A Madzia co tam ma?
- Ałka

no i wszystko jasne ;)
podnoszę bo wątek boski, aż mi zły humor się ulotnił - dzięki dziewczyny!
aż niemoge sie doc zekac co mądrego mi moja córci powie za jakiś czas
ale gęba mi się cieszy jak czytam wasze opowieści, ja też niestety muszę poczekać na te cudaki słowne mojego dziecka

tak się śmiałam, że aż szefowa zapytała, co jest? musiałam się przyznać, że zamiast pracować, siedzę w necie :)
image
To jeszcze ja opiszę swoją córeczkę

Synek siedzi z mężem na kanapie, córka siedzi bawi się lego.
Synek w pewnym momencie pyta się: tato ile maluch (samochód )ma koni.

mąż coś tam odpowiedział, a córka na to:

Hmmm Tomek nie wiesz, że mały konik to nie maluch tylko zrebak.

Myśleliśmy, że pękniemy ze śmiechu.
historia z brodą między nogami - mistrzostwo :)
Kiedyś załozyłam taki wątek ale powtórzę historię z moim chrześniakiem.

Byłam w ciązy ok 8 mca, chrześniak usiadł koło mnie, połozył rękę na brzuchu i mówi:
-ciociu masz tam dzidzię prawda?
ja na to że tak a on z przejęciem:
-ciociu ale dlaczego Ty ją połknęłaś?! miałaś ją wypluć!

:)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak urodził się Kasjan , tłumaczylismy "na sucho" Kornelce, że chłopaki siusiaki mają, dziewczynki-nie.
pierwsza kąpiel i mała weszła do łazienki . "co to?" "siusiak"
"a wygląda jak trąba słonia!"
image image
tu są niezłe historie http://wezsietato.pl/page/1
sytuacja z wczoraj, kolezanka w pracy opowiadala o swoim synku. Byli w kosciele i Maly dostal od niej dwie 50groszowki i monete1zł- zeby wrzucil na tace. podchodzi czlowiek z taca a maly wrzuca 50gr, po czym mama go strofuje i prosi zeby wrzucil reszte a Maly na to : no mamo no ja przeciez zbieram na mały samochod. pan z tacą usmiechnal sie i poszedl dalej :)
a mi się przypomniała historyjka ze mną jako dzieckiem (opowiadania mamy)

W skm siedział taki dość "gejowaty" facet. W dzisiejszych czasach by się tak nie wyróżniał:P ale w latach 80. mógł czuć się bardziej nieswojo. Miałam chyba 2 lata, przyglądałam mu się przez chwilę i wypaliłam na cały przedział: "TO PANI, TO PANI". Facet strzelił buraka :-)
opowiesc o smierdzacej pipce jest okropna i niesmaczna. fujjj dziewczyno dzieci sie myje.
za długo by tlumaczyc, jaka to koneksja rodzinna, ale nie o to chodzi.

wchodzi synek do mamy do lazienki, ta akurat wychodzila z prysznica. Grzeskowi nigdy nie zdazylo sie uzywac brzdykich slow, ale jak zobaczyl pierwszy raz mame na go to mu sie udalo, z przerazeniem wybiegl z lazienki krzyczac.
- o k..... Tato, mama pękła!

moj jeszcze nie mowi pieknymi zdaniami, ale juz teraz mozna sie czasami usmiac z jego popisow :)
image

image
Z neta, az nie do wiary:

Mój kuzyn Kuba kiedy miał 8 lat przyjechał na wakacje do mojej Babci .. K-Kuba B-Babcia
K;Babcia muszę kupę
B;To idź do wc

K;BABCIA !!
B;Co się stało Kubusiu
K;Już zrobiłem ale nie umiem sobie pupy wytrzec
B;Taki duży chłopak ? a jak w szkole jestes to kto Ci wyciera ?
K; A taki Michał ..
Dziś kuba ma lat 20 , a to jest HIT spotkań rodzinnych :)
ta opowieść o pipce to chyba lekkie przegięcie mnie to nie ubawiło
Moja Sandra ostatnio poszla z ciocia na spacer ida sobie deptakiem i z daleka mloda widzi zakonnice podbiega do niej z wyciagnietym palcem i na caly glos sie drze "ciocia a co to jest ??!!"
dobrze ze to bylo pod czas spaceru z ciocia bo ja bym sie spalila ze wstydu zreszta siostrze tez glupio bylo hehe
Ja miałam świetną sytuację z moim 2 letnim synkiem.
Marek uwielbia wrzucać kamienie do wody, więc już nauczeni doświadczeniem, wręczamy przed spacerem synkowi reklamówkę i on w drodze nad stawek zbiera kamienie. W pewnym momencie widzę, że torba ciężka a synek trzyma ją jak worek i stwierdziałam, że zaraz upuści. Więc mówię, "nie tak synku, za uszy" i w tym momencie mój synuś zaczął sobie zakładać siatkę na swoje ucho :):):)

Uśmiałam się do łez :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry