Widok

dziewczyny jaki kupic aparat?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny chce kupić aparat fotograficzny(lustrzankę) jaki model i marke polecacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm sprawdź może w https://e-oko.pl/content/sklep-fotograficzny-katowice

Polecam zerknąć na komis fotograficzny np. https://e-oko.pl/komis-fotograficzny
akurat w tym konkretnym na pewno doradzą, bo nie raz korzystałem z usług

Polecam coś w tym stylu https://e-oko.pl/aparaty-cyfrowe-lustrzanki/6322-canon-eos-80d-8714574636405.html sa to aparaty dobre jakościowo. Z bardzo wytrzymałymi bateriami, aparat kupiłam mężowi na urodziny także już są przez nas sprawdzone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale H10 to juz zabytek ja pisałam o HX1 który jest naprawdę rewelacją i wcale nie dlatego ,że go mam bo najpierw miało go kilka osób znajomych i rzeczywiście potwierdziły się ich zdania :)
d 90 jak najbardziej, bo ma lepszą matryce od niższych numerków:)
nikon d90 jest rewelacyjny , do tego jasny obiektyw i jest ekstra komplecik,jeśli dobrze pamiętam z opisów jak szukałam dla siebie (mam właśnie d90 i jestem mega zadowolona)d90 nie odbiega od kilku wyższych modeli nikona, które różnią się obudowami na deszcz i dosłownie kilkoma funkcjami, których nie używa się najczęściej a amatorskim fotografowaniu , a jest dużo tańszy . Warto
może i tak ale h10 ma fajne macro jak ktoś lubi takie zbliżeniowe, bo macrofotografia w lustrzankach oczywiscie lepsza bez porównania ale naprawdę jak na kompakcik to fajnie robi robaczki, motylki itd ten model:)
nie kupuj sony tym bardziej H10. aparat jest duzy a parametry ma slabiutkie. zdjecia robi beznadziejne. znajomi go maja.

Zainwestuj w lustrzenke polecanych firm, oczywiescie pomijajac sony.

Nie sluchaj opini dziewczyn, ktore robia zdjecia kompaktami bo niewiele znaja sie na dobrych aparatach.
dziekuje wam za opinie
Z lustrzanek polecam Nikona d90,z obiektywem 18-105 i 50ze swiatlem 1,8,jestem amatorka,dopiero ucze sie robic zdjecia lustrzanka;-)mysle ze to zestaw w sam raz na poczatek.Ale do robienia zdjec dziecia chyba lepszy jest zwykły pstrykacz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam canona g11 -co prawda nie lustrzanka ale jest super, poręczny i ma świetne parametry, polecam :)
Polecamy ten sam aparat :) .
A ja polecam Lumix DMC-LX3 - do takich zadań nie ma lepszego aparatu i kamery w jednym
Canony sa super nie znam dokladnego modelu ale znajomi maja i jest naprawde swietny,moj maz tez sie napalil na takiego:)
no ciężar to jest niewątpliwie, z tym że autorka wątku pytała o lustrzankę:) ale klocek trochę ciągnie do dołu i biegając za dzieciaczkiem fakycznie może być trochę trudno:)
maz pracuje w euro. jak chesz dam ci namiary to moze ci pomoze cos wybrac? jak co daj znac
a ja powiem tak zamiast na spacer dzwigać ciężką lustrznkę +obiektywy a do tego co chwilkę inwestować w nowe to obiektywy do tej lustrzanki zakupiłam kompakt Sony HX1 mam go 4 mc i jest rewelacyjny-parametrami jest nieco lepszy od najtańszej lustzranki(takiej w granicy 3000 zł )więc potrzeby lustrzanki nie widzę a już tymbardziej do fotografowania dziecka na spacerku iw domku :)
moja siostra używa Canona EOS 450D i jest zadowolona. Ona fotograf za miłowania po szkole fotografii. sprzedający polecił ponad 3 lata temu jej jako aparat lustrzankę cyfrową dla amatora.
Ja mam lustro Canon 450D od półtora roku i jestem zadowolona. Polecam dokupić dużą kartę pamięci i drugi akumulator firmowy (zamienniki krótko trzymają i przymulają aparat przy użyciu flasha). Można wymieniać obiektywy albo używać jednego wspólnego do zbliżeń i panoram. Powiedziałabym, że to sprzęt półprofesjonalny – czyli nie kosztuje tyle co wypasione aparaty dla fachowców, a posiada sporo ustawień którymi jest się w stanie posłużyć ktoś trochę bardziej zaawansowany i zainteresowany tematem. Dla laika jest naprawdę dobrym modelem z trybami automatycznymi. Posiada opcje Live view, dla niektórych osób bardzo przydatną. Jedyny mankament przy Canonie jest taki, że w Polsce mają tylko jeden autoryzowany serwis w Warszawie.
My mamy Canona EOS 450D, wcześniej mieliśmy 300d i napewno zawsze będziemy wierni tej marce. Najważniejsze są jednak obiektywy. Co do Sony.... mój kolega miał...sprzedał po 2 m-cach i kupił Canona. Stwierdził, że nigdy nie wpakuje się w Sony, bo ich aparaty są kiepskie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry