Widok

dziewczyny jaki kupic aparat?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny chce kupić aparat fotograficzny(lustrzankę) jaki model i marke polecacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem bardzo zadowolona z Nikona D80. Polecam zestaw z dwoma obiektywami.
d80 jest ok :) na początek:) może z jakimś w miarę uniwersalnym powiedzmy obiektywem typu 18-200 vr, plus jakiś jasny do kompletu. Ale wszystko zależy do czego chcesz go stosować.
Betrisa
zepsuł mi sie moj stary aparat a chce zainwestowac w cos lepszego aby robic fotki mojej dzidzi
ja polecam Sony &350. również z dwoma obiektywami.
sony to szjas. sprzet dla ludzi co za duzo reklam sie naogladali.
tylko nikon lub canon!
a dlaczego szajs? co z tymi aparatami jest nie tak?
zuzka a dlaczego szajs
sony nie jest firma ktora zajmouje sie lustrzankami. aparaty wygladaja okropnie, sa slabo wykonane. profesjonalisc/fotograficyi nie uzywaja sony tylko nikona i canona. nigdy nie widzialam fotografa z sony.

dlaczego nikon i canon tak nachalnie nie raklmuja sie? bo nie potrebuja tego, a sony co robi...reklama w progranmie z martyna, w tv itd.
kazdy chwali swoje...dobry fotograf potrafi zrobic porzadne zdjecie kazdym aparatem
w fotografii nie jest najwazniejsza marka apartu...

nie sony tylko nie sony!!!

Do robienia zdjęć dziecka to bym ci poleciła jakiś jaśniejszy obiektyw do fotografii portretowej, W domu światła mniej a lampa to nie to samo:) czyli szukaj z przesłoną chociaż 2,8 ale może zmiennoogniskowy, bo przydaje się czasem zblizonko zrobić., Tylko jasne obiektywy są droższe. Pucha to już nie ma aż takiego znaczenia jeżeli szukasz małoobrazkowych, ważniejszy obiektyw. Myślę że D80, D90 jak najbardziej.
Betrisa
dziekuje za twoja okinie.
widze ze zajmujesz sie fotografia i wiesz co mowisz.
sony to tak naprawde minolta, wykupiona przez sony przed kilku laty. Sony wprowadzilo do minolty najnowsze rozwiazania technologiczne z czego zreszta sony slynie, i owszem, jest to pol profesjonalny aparat dla amatorow. Dla zawodowcow sa wyzsze modele. A reklama - stac ich na to, a ze sa nowi w tej branzy to wcale sie temu nie dziwie.
Ja posiadam Sony i nie narzekam, przetrwala pustynie, tropik i dwoje dzieci :) a zdjecia robi rewelacyjne. Ale zdjecia to juz w wiekszej mierze oko i reka fotografa :)

Do pstrykania fotek dziecka hot-shot to lepiej zainwestowac w jakis kompaktowy automat canon lub sony, nie lustrzanke.
a nie mowilam , ze profesjonalisci nie sa za sony ;)

pracuje w sklepie z aparatmi, sama mam d80 i 3 obiektywy(nie kitowe) sony ma slabe szkla o w ogole sa slabo wykonane. te aparaty kupuja prostaki po obejrzeniu tandetnego programu z martyna. mysla ze ona na co dzien uzywa tego aparatu i ze jest super. tak naprawde to sony sponsoruje ten program wiec musi poudawac ze strzela fotki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się, sony na pewno nie przetrwa tyle co nikon,Nikon specjalizuje się w produkcji aparatów i wszystkiego z nimi związanego.
A SOny... to aparaty, telewizory i cały sprzęt RTV

Mój mąż właśnie kupił aparat na okazję dzidzi w domu :) zasięgał wszędzie języka i wszyscy jednogłośnie polecali Nikona...
zuzka - dziekuje za "sony kupuja prostaki"
zycze ci szczescie w zyciu i abys na swej drodze nie spotykala ludzi z aparatem sony, a pozostalym zycze aby nie spotykali takich sprzedawcow jak ty.
boshe...prostackie to sa twoje wypowiedzi zuzka
no i co ze masz nikona i 3 obiektywy( i to nie kitowe);PPP????

pisze co zaobserwowalam, tak was to boli?
same wyzywacie sie nie raz na tym forum, a ktos napisze co wywnioskowal z obserwacji i odrazu atak.
oMG co za baby
no comment .......
kazdy swoj ronum ma i czyta i swoja ocene da ;)
;PPP Milego dnia;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry