Widok

dziewczyny jaki kupic aparat?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny chce kupić aparat fotograficzny(lustrzankę) jaki model i marke polecacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmm sprawdź może w https://e-oko.pl/content/sklep-fotograficzny-katowice

Polecam zerknąć na komis fotograficzny np. https://e-oko.pl/komis-fotograficzny
akurat w tym konkretnym na pewno doradzą, bo nie raz korzystałem z usług

Polecam coś w tym stylu https://e-oko.pl/aparaty-cyfrowe-lustrzanki/6322-canon-eos-80d-8714574636405.html sa to aparaty dobre jakościowo. Z bardzo wytrzymałymi bateriami, aparat kupiłam mężowi na urodziny także już są przez nas sprawdzone.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale H10 to juz zabytek ja pisałam o HX1 który jest naprawdę rewelacją i wcale nie dlatego ,że go mam bo najpierw miało go kilka osób znajomych i rzeczywiście potwierdziły się ich zdania :)
d 90 jak najbardziej, bo ma lepszą matryce od niższych numerków:)
nikon d90 jest rewelacyjny , do tego jasny obiektyw i jest ekstra komplecik,jeśli dobrze pamiętam z opisów jak szukałam dla siebie (mam właśnie d90 i jestem mega zadowolona)d90 nie odbiega od kilku wyższych modeli nikona, które różnią się obudowami na deszcz i dosłownie kilkoma funkcjami, których nie używa się najczęściej a amatorskim fotografowaniu , a jest dużo tańszy . Warto
może i tak ale h10 ma fajne macro jak ktoś lubi takie zbliżeniowe, bo macrofotografia w lustrzankach oczywiscie lepsza bez porównania ale naprawdę jak na kompakcik to fajnie robi robaczki, motylki itd ten model:)
nie kupuj sony tym bardziej H10. aparat jest duzy a parametry ma slabiutkie. zdjecia robi beznadziejne. znajomi go maja.

Zainwestuj w lustrzenke polecanych firm, oczywiescie pomijajac sony.

Nie sluchaj opini dziewczyn, ktore robia zdjecia kompaktami bo niewiele znaja sie na dobrych aparatach.
dziekuje wam za opinie
Z lustrzanek polecam Nikona d90,z obiektywem 18-105 i 50ze swiatlem 1,8,jestem amatorka,dopiero ucze sie robic zdjecia lustrzanka;-)mysle ze to zestaw w sam raz na poczatek.Ale do robienia zdjec dziecia chyba lepszy jest zwykły pstrykacz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam canona g11 -co prawda nie lustrzanka ale jest super, poręczny i ma świetne parametry, polecam :)
Polecamy ten sam aparat :) .
A ja polecam Lumix DMC-LX3 - do takich zadań nie ma lepszego aparatu i kamery w jednym
Canony sa super nie znam dokladnego modelu ale znajomi maja i jest naprawde swietny,moj maz tez sie napalil na takiego:)
no ciężar to jest niewątpliwie, z tym że autorka wątku pytała o lustrzankę:) ale klocek trochę ciągnie do dołu i biegając za dzieciaczkiem fakycznie może być trochę trudno:)
maz pracuje w euro. jak chesz dam ci namiary to moze ci pomoze cos wybrac? jak co daj znac
a ja powiem tak zamiast na spacer dzwigać ciężką lustrznkę +obiektywy a do tego co chwilkę inwestować w nowe to obiektywy do tej lustrzanki zakupiłam kompakt Sony HX1 mam go 4 mc i jest rewelacyjny-parametrami jest nieco lepszy od najtańszej lustzranki(takiej w granicy 3000 zł )więc potrzeby lustrzanki nie widzę a już tymbardziej do fotografowania dziecka na spacerku iw domku :)
moja siostra używa Canona EOS 450D i jest zadowolona. Ona fotograf za miłowania po szkole fotografii. sprzedający polecił ponad 3 lata temu jej jako aparat lustrzankę cyfrową dla amatora.
Ja mam lustro Canon 450D od półtora roku i jestem zadowolona. Polecam dokupić dużą kartę pamięci i drugi akumulator firmowy (zamienniki krótko trzymają i przymulają aparat przy użyciu flasha). Można wymieniać obiektywy albo używać jednego wspólnego do zbliżeń i panoram. Powiedziałabym, że to sprzęt półprofesjonalny – czyli nie kosztuje tyle co wypasione aparaty dla fachowców, a posiada sporo ustawień którymi jest się w stanie posłużyć ktoś trochę bardziej zaawansowany i zainteresowany tematem. Dla laika jest naprawdę dobrym modelem z trybami automatycznymi. Posiada opcje Live view, dla niektórych osób bardzo przydatną. Jedyny mankament przy Canonie jest taki, że w Polsce mają tylko jeden autoryzowany serwis w Warszawie.
My mamy Canona EOS 450D, wcześniej mieliśmy 300d i napewno zawsze będziemy wierni tej marce. Najważniejsze są jednak obiektywy. Co do Sony.... mój kolega miał...sprzedał po 2 m-cach i kupił Canona. Stwierdził, że nigdy nie wpakuje się w Sony, bo ich aparaty są kiepskie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry