Widok

dziwny brzuch!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pomozcie, jak lezalam dzisiaj w wannie to zauwazylam ze mam nagle nierowny brzuch!! jakby z prawej strony wyskoczyla wieeeelka gulajka!! wystraszylam sie bo nie czulam zeby to dziecko sie przemiescilo ani nie lezalam wczesniej na boku! zestrachana usiadlam i czekalam 5 min i sie wyrownalo... czy to normalne? jestem w polowie ciazy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hheheheh dzieci różne pozycje przyjmują :D
ale zeby wypchalo 1/3 glowki na zewnątrz? bo tak to wygladalo... teraz sie boje spojrzec na brzuch...
Normalne normalne nieraz ja brzuch miałam jak stożek i nigdy nie jest równy więc się nie stresuj i zacznij obserwować ja się zawsze z mężem śmiałam
dzieki, ale i tak sie stresuje jeszcze tym...
A nie czujesz przy tym dziwnego napinania się brzucha?

Ja od ok. 20 tygodnia miałam bardzo silną akcję skurczową - początkowo wyglądało to tak, jakby ktoś wypychał mi od środka całą pomarańczę. Śmialiśmy się z mężem, że to Młody tak się "wypina" - potem przestaliśmy się śmiać, bo okazało się, że oznacza to nic innego, jak zbyt szybką jego chęć przyjścia na świat. I ciążę już do końca spędziłam w łóżku, biorąc m. in. leki przeciwskurczowe. :/

Najlepiej na najbliższej wizycie powiedz o tym swojemu lekarzowi prowadzącemu - żadnych sygnałów nie wolno bagatelizować.

Mam nadzieję, że to nic groźnego. :)
moj synek tak wypina dupke:) i to jest naprawde wieelka gorka hehe. nie martw sie.
image
image
ale tak jak pisze mamtu na kolejnej wizycie powiedz o tym lekarzowi.i obserwuj czy nie napina Ci sie caly brzuch i czy nie boli wtedy.. ja mialam skorcze juz ok21tyg i od tego czasu jestem na zwolnieniu wlasnie po to aby zapobiec szybszemu porodowi..
image
image
Delka, weź tylko pod uwagę fakt, że dziecko w połowie ciąży mierzy ok. 15 cm i nie ma jeszcze za bardzo czego "wypinać". No chyba, że wyprostowało by się wewnątrz macicy, co jest chyba fizycznie niemożliwe. ;)
masz racje.. polowa ciazy to za szybko zeby dzidzius az tak sie wypinal.. jest za malutki. dlatego potem napisalam zeby powiedziala o tym lekarzowi;)
image
image
Pisałyśmy w tej samej chwili. :)

Co nie zmienia faktu, że koniecznie o takim dziwnym "zachowaniu się" brzucha trzeba powiedzieć lekarzowi. :)))
dzieki dziewczyny, na pewno powiem lekarzowi, i tak sie martwie i tak, teraz pewnie bede bala sie spogladac na brzuszek ... leci 23 tydzien wiec za wczesnie na poród!!
duzo wypoczywaj i sie nie denerwuj bo stres nie pomoze. wszystko jest i na pewno bedzie dobrze.
image
image
majka, musi być dobrze.

Teraz właśnie bardziej niż kiedykolwiek powinnaś spoglądać na brzuszek. :) Tylko bez stresu, spokojnie i racjonalnie - ważne, żeby w razie czego móc wszystkie objawy dokładnie opisać lekarzowi.

Powodzenia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry