Widok

dziwny brzuch!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pomozcie, jak lezalam dzisiaj w wannie to zauwazylam ze mam nagle nierowny brzuch!! jakby z prawej strony wyskoczyla wieeeelka gulajka!! wystraszylam sie bo nie czulam zeby to dziecko sie przemiescilo ani nie lezalam wczesniej na boku! zestrachana usiadlam i czekalam 5 min i sie wyrownalo... czy to normalne? jestem w polowie ciazy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
majka, musi być dobrze.

Teraz właśnie bardziej niż kiedykolwiek powinnaś spoglądać na brzuszek. :) Tylko bez stresu, spokojnie i racjonalnie - ważne, żeby w razie czego móc wszystkie objawy dokładnie opisać lekarzowi.

Powodzenia!
duzo wypoczywaj i sie nie denerwuj bo stres nie pomoze. wszystko jest i na pewno bedzie dobrze.
dzieki dziewczyny, na pewno powiem lekarzowi, i tak sie martwie i tak, teraz pewnie bede bala sie spogladac na brzuszek ... leci 23 tydzien wiec za wczesnie na poród!!
Pisałyśmy w tej samej chwili. :)

Co nie zmienia faktu, że koniecznie o takim dziwnym "zachowaniu się" brzucha trzeba powiedzieć lekarzowi. :)))
masz racje.. polowa ciazy to za szybko zeby dzidzius az tak sie wypinal.. jest za malutki. dlatego potem napisalam zeby powiedziala o tym lekarzowi;)
Delka, weź tylko pod uwagę fakt, że dziecko w połowie ciąży mierzy ok. 15 cm i nie ma jeszcze za bardzo czego "wypinać". No chyba, że wyprostowało by się wewnątrz macicy, co jest chyba fizycznie niemożliwe. ;)
ale tak jak pisze mamtu na kolejnej wizycie powiedz o tym lekarzowi.i obserwuj czy nie napina Ci sie caly brzuch i czy nie boli wtedy.. ja mialam skorcze juz ok21tyg i od tego czasu jestem na zwolnieniu wlasnie po to aby zapobiec szybszemu porodowi..
moj synek tak wypina dupke:) i to jest naprawde wieelka gorka hehe. nie martw sie.
A nie czujesz przy tym dziwnego napinania się brzucha?

Ja od ok. 20 tygodnia miałam bardzo silną akcję skurczową - początkowo wyglądało to tak, jakby ktoś wypychał mi od środka całą pomarańczę. Śmialiśmy się z mężem, że to Młody tak się "wypina" - potem przestaliśmy się śmiać, bo okazało się, że oznacza to nic innego, jak zbyt szybką jego chęć przyjścia na świat. I ciążę już do końca spędziłam w łóżku, biorąc m. in. leki przeciwskurczowe. :/

Najlepiej na najbliższej wizycie powiedz o tym swojemu lekarzowi prowadzącemu - żadnych sygnałów nie wolno bagatelizować.

Mam nadzieję, że to nic groźnego. :)
dzieki, ale i tak sie stresuje jeszcze tym...
Normalne normalne nieraz ja brzuch miałam jak stożek i nigdy nie jest równy więc się nie stresuj i zacznij obserwować ja się zawsze z mężem śmiałam
ale zeby wypchalo 1/3 glowki na zewnątrz? bo tak to wygladalo... teraz sie boje spojrzec na brzuch...
Hheheheh dzieci różne pozycje przyjmują :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry