Widok

fejt

gratulacje :)
no no no ....
kto by sie spodziewal ze z takiego szkraba wyrosnie taka powazna osoba ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gaju

najsmaczniejsze jest mięsko skruszałe.

Kiszczaku...

ja Ciebie bardzo proszę nie podpisuj się cudzymi ksywami na blogach...kogo jak kogo, ale Beliala to Ty w najmniejszym stopniu nie przypominasz...no chyba, że objętością niezatapialnego...

Gaja

oooo
dziękuję:)))ugryź go ode mnie...ugryź go.... i bawcie się dobrze!

Pan Black

Ależ ja uwielbiam być w "oku cyklonu"

...ugryź go...... ugryź go....ugryź go ......

całą noc chodziło mi po głowie

Agentko

pozdrawia Cię bestia, która jest obecnie zajęta!!!!

Jimmy

A się Pan zarzekał że nie będzie pisał o Malthusie - słowny jest Pan Panie Black!!!!

zabawy sławnych...

pod flagą biało-czerwoną....

COMA..

...niczego nie bedzie żal...

MRÓWCIA

plazy nudystow juz tam nie ma
teraz opanowali rynek

Agentka

ja cieeeeee ...
ale tajemniczo zabrzmialo ....

fejt

uwazaj na stare torunskie pierniki ;)

Stegna

ladne miasto, piekny spokoj, gdy nie ma turystow

blurpie

degustacja...w pewnym sensie masz rację...w pewnym bardzo szczególnym sensie...

ZACIEKAWIONA

YYYYYYYYYYYYY.....................ALE SIĘ CIESZĘ Z TEGO WYJAZDUUUUUUUUUUUUU
CHE CHE ŁADNA JEST TAM POGODA?

ZACIEKAWIONA

*****jutro jadę do Stegny i nie wiem czy jest tam .........POZDROWIONKA DLA DZIEWCZYN Z NOWOSZYC

Gaja

Przestarzałe dziś teorie pozytywistyczne w socjologii, też były nowatorskie w XIX wieku. Comte, Durkheim, Spencer, a potem np. Paretto myśleli, że da się z socjologii zrobić naukę ścisłą. Dziś te kiedyś nowatorskie teorie są przestarzałe i w swej istocie niedorzeczne. Malthus rzeczywiście mógł być jak na XIX wiek nowatorski, mogły mnie ponieść emocje gdy pisałem, ze jest psychopatą, nie wziąłem pod uwagę czasu historycznego. Wracając do cytatu, który mi napisałaś to ta granica jest niedostępna w Polsce dla ok. 50-60 procent społeczeństwa, w tym 15% ludzi z tego żyje poniżej minimum biologicznego, czyli ich tryb życia prowadzi ich do eksterminacji. Malthus w pełnej okazałości!!! Okresem przedmaltuzjańskim moznaby nazwać np. wspólnoty pierwotne, tam też go praktykowano. Teraz mamy niby cywilizację i dobrobyt i okazuje się, że "wspólnoty pierwotne" nadal są praktykowane. Malthus, który dawno powinien być wyrzucony do "lamusa", rządzi sobie spokojnie dalej w głowach wykładowców kierunków ekonomicznych, od nich zarażają się studenci i klepią te same bzdury każdemu niezadowolonemu. Nie tłumaczy się tylko studentom, że dziś żyjemy w kraju ludzi rozumnych, a nie w średniowieczu i gdyby tylko politycy podejmowali rozsądniejsze decyzje to głodujący ludzie nie musieliby być głodującymi oraz nie musieliby także Malthusem tłumaczyć swojej niedawnej biedy. Jak dziś jednak nadal wszystkiemu winne są tylko "prawa rynku" , a politycy i wielcy właściciele są biedni i niewinni.
PS. Tasiemce pisze takie, bo po prostu chcę sie wypowiedzieć do końca.
PS.2. Wcale nie chcę zamknąć Tobie ust, a także masz rację chcę przy okazji przedstawić trochę swoich idei, a dlaczego nie? W końcu to Hyde Park.
PS.3. Co do "ciszy przed burzą" to jestem rzeczywiście impulsywny i potrafię przechodzić ze skrajności w skrajność. Al jesli chodzi o Ciebie to po prostu staję wobec ciebie sympatyczny, bo potrafisz mi dowalić z sensem, a nie jakieś banialuki pisać, ze jestem be, bo jestem nieuprzejmy. Tak więc nie czuj sie jak w "oku cyklonu"

Agentka

jestem nieprzewidywalny :)
chociaz i Ty masz podswiadoma ochote na degustacje sadzac po "zdegustowaniu" jakie pojawilo sie w ostatnich slowach ;)

blurpie zgłodniały

te rybki to nie do jedzenia będą, ale do oglądania...jestem głęboko zdegustowana takim podejściem do tematu...doprawdy nie spodziewałam się tego po Tobie:)))

Fate / Dominika

bezsprzecznie rozkoszny i uroczy ???
to tak jak blurp :)
dobre imie dla kotka ;)

Inne tematy z forum Hydepark

czy ktoś z Was wygrał w radiu?? (150 odpowiedzi)

Zastanawia mnie czy są tu osoby które wygrały w radiu np RMF FM kasę? Codziennie prawie każde...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry