Widok

restaturacja Hipodrom

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoś robił wesele w restauracji Hipodrom? proszę o opinie.
Jaka obsługa, jedzenie no i w ogóle klimat. Z góry dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam zarezerwowany termin wesela właśnie w "Hipodromie" na 12.06, jeśli nadal będziesz zainteresowana to opowiem, tyle że to jeszcze 3 miesiące. Moja koleżanka robiła tam wesele, ale to było parę lat temu, a w zeszłym roku zmienił się właściciel, więc wszystko wygląda inaczej.
Ja mam zarezerwowany termin na 26. czerwca, po wszystkim chętnie opowiem jak było.
czy naprawdę nikt nie robił tam wesela? proszę o pomoc.....
mam też pytanie do Niuni i Fumico, czy ktoś Wam ten lokal polecał? pozdrawiam
Ja tak jak napisałam bawiłam się tam na weselu, ale zmienił się właściciel i nie można tego porównywać. Nikt mi nie polecał tego lokalu, po prostu poszłam, obejrzałam zdjęcia które pokazała szefowa i trochę w ciemno zarezerwowaliśmy. Tyle, że na podpisanie umowy pojechaliśmy z ciotką mojego narzeczonego która pracuje w gastronomii i jest zorientowana na co zwracać uwagę. Rezerwowaliśmy na czerwiec w listopadzie więc trzeba było się decydować, bo część terminów było zajetych nawet już na sierpień. Pozostaje mieć nadzieję, że wybraliśmy dobrze i będziemy się dobrze bawić.

NiuniuB dziękuję za informacje, czy na coś szczególnego trzeba zwrócić uwagę podpisując umowę z lokalem? proszę o pomoc, idę jutro na rozmowę, pozdrawiam
Musisz się dopytać dokładnie o koszty bo u nas cena była 120/os, ale trzeba jeszcze doliczyć 500zł. za obsługę. Jak byłam pierwszy raz na rozeznaniu dostałam przykładowe menu, ale jak poszliśmy podpisać umowę to menu się zmieniło i jeden posiłek zniknął, więc przypomniałam o tym i we właściwej umowie mamy go z drobną zmianą.
Opowiedz jak było na rozmowie :)
no nie...... dwa razy pytaliśmy, czy w cenie 120/os jest wliczone wszystko (np. obsługa kelnerska...) i pani powiedziała, że tak. Okropność. Oczywiście, opowiem jak było :-)) na razie jestem w bojowym nastroju :-)) czy wszyscy muszą kręcić????
cześć, na rozmowie było całkiem miło, naprawdę. Menu nam się spodobało, zastanawiamy się który wariant wybrać. Sala podobała się nam od początku, i wczoraj nie zmieniliśmy zdania. NiuniuB jeżeli chciałabyś zobaczyć salę przygotowaną na wesele - to właśnie dzisiaj jest taka możliwość. Dzisiaj jest tam wieczorem wesele. My niestety nie możemy :-(
Pozdrawiam i życzę dużo sił na najbliższy czas :-)))
No to super. My też jak obejrzeliśmy to nic innego już nie szukaliśmy. Fajnie, że po rozmowie jesteście zadowoleni i mam nadzieję, że Wy i my będziemy wspominać miło wesele. Pozdrawiam :)
Zwroc jeszcze uwage na napoje zimne i gorace. Potrafia po fakcie niezle podpic cene. Najlepiej jak sa skalkulowane w ilosci NIEOGRANICZONEJ.
Zycze szczescia!!!
W umowie jest napisane, że kawa, herbata bez ograniczeń, a zimne napoje w ilości 0,5 l/os. wliczone w cenę, czyli żadnego dopisywania do rachunku :)
tak, jest wyrażxnie napisane, że kawa i herbata bez ograniczeń, + O,5 l wody mineralnej+ 0,5 l soku na osobę, wg mnie bardzo OK

a będziecie mieli osobny stół na owoce i ciasto? na zdjęciach wygladało super :-))
czy macie swoich muzyków/DJa? czy może poleconych przez Hipodrom? my jesteśmy właśnie na etapie szukania fajnego DJa, który może poprowadzić zabawę i rozruszać towarzystwo... pzdr
Wcześniej nawet nie myślałam o stole na owoce, ale po obejrzeniu zdjęć musi być. Zespół mamy już sprawdzony, grali u znajomych, więc nawet nie pytałam czy w restauracji jakiś polecają. A Wy na kiedy zarezerwowaliście termin?
Czy był ktoś obejrzeć jak wygląda wystrój sali "na żywo", w ubiegła sobotę? (ja niestety nie mogłam).
Może możecie polecić jakiś fajny zespół?
byłam w piątek, kiedy ustawiano stoły, ale nic poza nimi nie było (typu obrusy, świczniki), ale oglądaliśmy zdjęcia z poprzednich imprez i wyglądało na to, że jest całkiem fajnie (zwłaszcza stolik z owocami i dekoracje z owoców, które stoją przed Młodymi), kilka zdjęć jest też na stronie www.kms.sopot.pl/hipodrom
my szukamy DJa
Zdjęcia widziałam, na zdjęciach rzeczywiście wszystko wygladało bardzo ładnie, oby tak było również "na żywo". Czy trzebal iczyć się z dodatkowymi kosztami wystroju sali? Jakiego rzędu są to kwoty?
podstawowy wystrój (tzn obrusy, serwetki, świeczniki, kwiaty i owoce przed Młodymi) jest wliczony w cenę, chyba że chcecie jakieś balony, serpentyny itd to chyba na własną rękę
U mnie w umowie jest napisane, że owoce są powierzone przez zleceniodawcę.
do góry