Widok

garnki z lidla-prosze o opinie :-)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny co myslicie o tych garnkach? wiem ze byly juz one jakis czas temu czy ktos z Was je kupil? doradzcie bo nie znam sie na garnkach.

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-62AFBF4B-0B645CA0/lidl_pl/hs.xsl/index_23157.htm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie znalazłam lepszego sklepu internetowego z garnkami, patelniami i innymi akcesoriami kuchennymi niż ten: https://zwilling.pl/
Jest ogromny wybór potrzebnych rzeczy do kuchni, a także spory wybor firm dbających o jakość, które są słynne na cały świat (Staub, Demeyere, Miyabi, Zwilling), ale też i tanie w stosunku do swojej jakości. Poza tym są też świetne promocje prosto od producenta niemieckiego Zwilling w zakładce promocje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Garnki z Lidla są bardzo dobrej jakości.Gotuje w nich już ponad 5 lat.Nic się z nimi nie dzieje.Szybko sie nagrzewają i długo utrzymują ciepło.Uchwyty nie nagrzewają się i bez obaw nadają się do piekarnika.Polecam garnki z pokrywkami ze stali nierdzewnej.
Widzę, ze temat już dość stary ale garnki nadal są dostępne w lidlu. Jakość wykonania bardzo dobra, pokrywki szklane oraz garnki ważą dość sporo, a dla mnie to zaleta. Skala wewnątrz garnka zdecydowanie na plus. Co do nagrzewania rączek to grze na się tylko wtedy gdy na gazie ustawiły płomień większy od średnicy garnka. W zasadzie to bez sensu bo energia z płomienia idzie w eter, a nie przyspiesza gotowania potraw. Mało tego bo gdy ustawimy płomień większy od garnka do danie może się przypalić w dolnej części bocznej ścianki że względu na to, ze jest dużo cieńsza od dna. Ją szczerze polecam. Moim zdaniem lepsze niż gary z biedry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszczędzanie na garnkach nie ma większego sensu, gdyż zakup za lekko większą cene może zwrócić się po latach korzystania! Sama kupiłam jakieś kilka lat temu garnki Staub i do dzisiaj wyglądaja prawie jak nówki
Może i garnki nie należą do najtańszych, ale są warte swej ceny, ewentualnie polecam jeszcze Zwilling, czy Ballarini, a w szczególności garnki żeliwne, które nawet po upadku nie mają żadnych urazów.
Z drugiej strony na htpp://ballarini.pl/ macie również noże Miyabi, o bardzo dobrej jakości o ostrości, a także masę innych artykułów kuchennych do pieczenia, grillowania, jak np. patelnie, czy nawet garnki i także firmę BSF.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja nie polecam garnków z Ikea .Mam i dno ! Dno garnka wyglada okropnie po gotowaniu odradzam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam garnki z IKEA seria FAVORIT super w użytkowaniu,cięzkie,długo utrzymują ciepło,polecam
Mogę dodać że mam patelnię i brytfanę tej firmy i szczerze polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja własnie dzis kupilam te garnki z Lidla, po 59zl byly, pierwszy obiad ugotowany. sa i garnki i patelnie :)
bardzo solidnie wykonane, a co cieszy mnie najbardziej, ze do zmywarki mozna wsadzic :)
ja mam w innych garnkach uchwyty metalowe i kompletnie sie nie nagrzewaja - a jesli chodzi o te garnki to tez chcialam je kupic i juz ktorys raz jak sa to sie czaje
Tez jestem ich ciekawa, bo sie zastanawialam czy nie kupic...
jeśli mają grube dno będą długo się nagrzewać, ale za to potem fajnie trzymać ciepło.

sama mam inny garnek z Lidla (z powłoką teflonową i można w nim nawet piec w piekarniku) i jestem zadowolona :)

na ten komplet bym się jednak nie zdecydowała, bo już ze zdjęcia widać,że uchwyty i boczne i ten na pokrywce są metalowe, a więc nagrzeją się podczas gotowania i bez rękawiczek/ściery nie podchodź :P

ale ja z leniwców jestem, co to jak chcą w garnku zamieszać, coś dodać, odlać, to muszę mieć uchwyty co od razu ręką można dotknąć :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tez sie nad nimi zastanawiam i boje sie kupic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nikt nie pomoze????

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry