Widok

gastrolog dziecięcy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Polećcie jakiegoś gastrologa dziecięcego ,oprócz dr Marka bo ten niestety nie potrafił nam pomóc .Jestem tak zdesperowana , że zastanawiam się czy nie jechać do jakiegoś profesora w Warszawie - zaparcia od 1,5 roku u 2 letniego dziecka :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdecydowanie dr Brodzicki, u naszych obydwu Dziewczynek bardzo pomógł. a dico peg junior próbowałaś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

dico peg to jest to samo co xenna

W xennie jest wiecej makrogolu. A jak dzis u was kupka byla ?

Nie no co ty ,nawet nie mam nadzieji ,wiesz po czterech dniach wczoraj jak zrobiła to na dwa razy aż z pieluchy się wylewalo. Ona ma jeszcze tak, że chowa się do pokoju nie pozwala wejść i robi kupkę.W głowie jej siedzi ,źle się kojarzy pewnie .

A cztery dni to taki max czy bywalo dluzej? U nas ta xenna zdzialala cuda poprostu bez problemu sie zlatawia. A jak np z suszonymi sliwkami je? Wiem ze tez pomaga sok z buraka ten jednio dniowy ale dzieci go nie zbyt lubia

pije sok z suszonych śliwek ,czasem już ma dość to jej dam z malin ,nie chce jeść śliwek suszonych ,a nawet jak kiedyś jadła z gerbera to nie ruszalo jej,próbowałam też kaszke owsiana ze śliwkami Nestle też nic ,nigdy dłużej niż 4 dni jej nie przetrzymuje z kupka ,dr powiedział ,że 3 dni to max ,i tak zawsze ma najpierw takie bobki kamienie a potem luźna .

dziś koleżanka mówiła o soku z kiszonej kapusty ale nie sądzę że to wypije :D Soku marchwiowego pić nie chciała kupie tego buraka jutro nie zaszkodzi

Nie kupuj z kiszonej kapusty bo na bank nie wypije. Moze sproboj ten sok z buraka ja tez daje jogurty naturalne np lubi activie do ziemniaków. Wiem ze pomaga tez babka plesznik mozna kupić w zielarskim
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

obstawiam, ze predzej wypije sok z kiszonej kapusty niz buraka...dzieci uwielbiaja kiszonki, kwestia tylko tego gdzie lezy przyczyna, żeby dziecku nie zaszkodzic. ja bym położyła dziecko na oddziale w celu dokładnej diagnostyki, gastrologicznej, endokrynologicznej, pisałas o zaburzeniach gospodarki fosfo-wapniowej- i co, nie leczycie tego? to jest nadczynnosc/niedoczynosc przytarczyc czy cos innego? przeciez takie schorzenia sie leczy i to po dogłębnej diagnostyce szpitalnej...idz prywatnie do brodzickiego, powiedz ze strasznie sie martwisz, bo do tej pory nikt dziecka nie zdiagnozował, wezmie was na odzdział, przebada dokładnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hej autorko i jak tam córka wypila ktorys z sokow? Pomogly chodź troszke?
U nas dzis jak po zlosci pojawil sie katar chyba jakas alergia ehhh zawsze cos

dziś zaopatrzyłam się w sok z kapusty i sok z buraka ,na pierwszy ogień poszedł sok z kapusty ale brało ja na wymioty (kupiłam taki z dodatkiem jabłka ),5 łyków wzięła .Mimo xenny kupki już 2 dzień nie ma .Ten fosfor wapń - tylko wapń był lekko podwyższony gastrolog uznał ,że nie ma powodu do niepokoju .Chociaż mi wciąż po głowie chodzi ta wit d.Mąż mój wraca do domu we wtorek to zrobimy jej poziom wit d + fosf wapń USG brzucha żeby już moc cos lekarzowi pokazać .~ Fajna spokój nam mamom nie jest pisany ,zawsze coś jak piszesz

Moze jak drugi dzień nie ma kupki daj o jedna saszetke wiecej niz zawsze ja jak musze dac to dodaje do picia ze nawet nie wie ze cos tam ma. I pamietam ze dodatkowo pomogl na dicoflor krople dziennie 5 kropli i szczerze daje je caly czas. Mysle ze jutro juz na bank ci sie malutka zalatwi:)

nie no dałam jej 2 saszetki dziś, jutro też dostanie ,trzech to się boję dac ...dicoflor dostaje od kiedy skończyła 3 tygodnie ,z przerwami oczywiście .Teraz zamiast dicofloru kupiłam trilac forte pomyślałam że może zmiana też coś pomoże .Daje jej 2 x dziennie po 5 kropli

A do smaku xenny już się przyzwyczaiła i go lubi - boje się że przez tyle czasu to uzależnila się od niej :(

Witam,moja córka również ma problem z wyproznianiem mianowicie robi kupkę co dwa dni ale z takim krzykiem i płaczem,prezy sie bardzo i w ogole nie da sobie dotlnac okolic intymnych. Czasami płacze z nią. Córka ma 1.3miesiace. Pediatra nie widzi problemu,nie chce zadnych badan zlecic,usg tylko ale wszystko dobrze. Ja już dawno obstawialam,że ma pęknie ta szczelinę odbytu ,byłyśmy w szpitalu w Wejherowie ale lekarz tez zauważył ranki,w sumie mówił żebym dużo smarowala tłustym kremem i tyle. A ja uważam,że to duży problem i nie wiem co mam z tym zrobić. Córka dużo pije,codziennie je jogurt naturalny,uwielbia ogórki kiszone,pije sok ze śliwek a śliwki daje do jogurtu,ogólnie je naprawdę dużo owoców i warzyw.Dzieki Wam wiem,że są badania ,ktore należy wykonać

I dziękuję również za namiar do lekarza,na pewno w pon zadzwonię i się umówimy na wizytę.

moja Zuz na mikopekniecia.dostala maść na receptę pimafucort ,smarowalam nią okolice odbytu patyczkiem .

Niby ona nie uzalenia tzn wyczytalam to w ulotce. U nas nigdy nie bylo placzu cyrku przy kupie po prostu bylo tak ze nie miala potrzeby zachowywala się normalnie szalala bawila się jadla. Lekarka mi powiedziala ze sa ta tzw leniwe jelita bo mowie nigdy nie było placzu czy bolu brzucha. Jak przestalam się tym az tak przejmowac tzn sama sie nakrecalam i spasowalam i musze powiedziec ze to duzo pomoglo. A odnosnie diety nam pomogly tez w lato maliny dziennie jadla taki mały koszyczek , groszek, fasolka i slonecznik wszystko wiadomo swieze. A tak jak nie bylo juz okresu na te owoce warzywa to pomagaly orzechy laskowe włoskie. Duzo bym mogla o tym pisac

My chodzimy do dr Szarszewskiego w kolejowym. Zmagalismy sie prawie pół roku z zaparciami, po 3 miesiacach brania debridatu problem minął. Mamy też inne podejrzenie i lekarz sam proponował że da skierowanie na badanie(co wiąże się ze szpitalem), kazał się zastanowić i poobserwować dziecko, bo on uważa że obecnie nie jest to potrzebne. Także myślę że to dobry, wyważony lekarz- nie straszy bezpodstawnie ale też nie zleca badań jeśli nie widzi naprawdę potrzeby. Minus to to, że na nfz przyjmuje raz w tyg i na pierwszą wizytę czekaliśmy 3 miesiące.

pimafucort? to jest na bazie sterydu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry