Widok

gastrolog dziecięcy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Polećcie jakiegoś gastrologa dziecięcego ,oprócz dr Marka bo ten niestety nie potrafił nam pomóc .Jestem tak zdesperowana , że zastanawiam się czy nie jechać do jakiegoś profesora w Warszawie - zaparcia od 1,5 roku u 2 letniego dziecka :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko 4dni? Zazdroszczę... U nas jak nie było kupy 4dni to zaczęliśmy z dicopegiem, rok minął, mamy we wtorek wizytę u gastro, USG brzucha 10dni nierobienia w jelitach sa gazy, jest kupa, ale pani robiącą badania powiedziała ze pierwszy raz widzi taka anomalie ze brzuch miękki. Pediatra tez się dziwi. Anomalii ciąg dalszy dziecko robi po 18dniach bez prężenia, uśmiechnięte, kupa wygląda jakby max 2dni nie robił, fakt siedzi prawie godzinę, ale gdyby ktos go zobaczył pomyslalby ze normalnie codziennie robi, usmiechniety, zadowolony, w ciągłym ruchu. I waga jak byliśmy poprzednio u dr czekaliśmy na kupę (nie pamiętam który dzień) bylo 16,4kg, ostatnio dzień po kupie 15,7kg, wyobrażacie sobie taka masę nosic samej kupy? A to 3,5latwk! A u niego poza odstajacym (ale miękkim) brzuchem nic nie widac. Czekam do wtorku, ciekawa co dr Chełstowska stwierdzi, zaleci. Aaa dodam ze u nas nawet parafina poszla w ruch i co wieczór na noc dostaje 10ml!! A w dzień forlax, a wczesniej bylismy na d*phalacku 3x7,5ml plus parafina, zatem przekrój leków różnych efektu brak.

I jak tam dzis autorko mała wypila sok z buraków? Załatwiła sie? My dla odmiany walczymy z katarem uwazam ze to alergiczny

d*pa za przeproszeniem ,zero kupy.Tzn chciała zrobić zamknęła się w pokoju weszłam do niej a ona "kupa " ,wiec ja szybko na nocnik (głupia teściowa dreczyla mnie że mam tak robić :/ )I nie zrobiła cholera .Czekam jeszcze jutro .Sok z buraka wypiła kilka łyków ale już więcej niż tego z kapusty .Jutro jej dam resztę ,może wypije więcej .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mogę polecić dr Macieja Zagierskiego

zapisalam się do dr Radysa do swiss med najkrótszy termin ,Brodzicki ma zawieszona rejestrację

I kiedy wizyta? Daj znac co mowil dr moze jakies dobre rady ci zdradzi. Tez tak mielismy ze chciała kupkę ja szybko sadzalam i nic nie wychodzilo potem dalam spokoj i robiła w majtki a z czasem zaczela mowic mamo kupa daj szybko nocnik

5 go maja,muszę zrobić USG brzucha tylko w Gdyni jakoś ciężko tak na szybko nawet prywatnie .

Acha i kupka była dzis ,fest rzadka, niania mi mówiła .Także się cieszę ,że obyło się bez czopka za to znów na xennie.Acha dziś kupiłam tą babkę wsypalam te ziarenka do activi jogurtu - puki co tylko pół łyżeczki na początek .

No i super ze byla! No przy tych ziarnach trzeba duzo pic i to powinno pomóc. Nie martw się ze dajesz czesto ta xenne ona nie uzaleznia a naprawde pomaga. Trzeba byc dobrej mysli może jutro zrobi bardziej związana kupkę. Glowa do gory:) jak znajdziesz chwile napisz jutro jak te ziarenka czy pomogly. Aha nie wystrasz się jak wypije sok z buraka i kupka będzie innego koloru niz powinna

Dziękuję za słowa wsparcia :)

te zaparcia więcej niż na 100% maja podloze psychiczne. przestan dreczyc dzieciaka to samo przejdzie. "oj nie kochana,tak jak pisałam walczymy " " walczycie" to wlasciwe sformułowanie które powoduje u dzieciaka problemy. a lekaz to mamusi jest pilnie potrzebny taki od glowy....jak mamusia się zacznie leczyc to zaparcia samoistnie mina.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Profesor Barbara Kaminska

Kupki wczoraj i dziś nie było ,xenne pije ,ziarenka zjada .Jutro USG .

To daj znac co na tym usg u nas wczoraj tez kupki nie bylo ale dzis juz byla. Jak te ziarenka dawalam i jeszcze czasem daje do zupy lub do activi i tez pomagaly wiec wam tez pomoga. Glowa do gory! :)

Hej i jak

byliśmy na USG,wczoraj był 4 dzień bez kupki ,oprócz trochę popuszczonej w środę.Wiec w jelitach zalegalo.Dr powiedział że nie odbiega jakoś od normy bo większość dzieci w Zuzi wieku tak ma .Ale napisał,że liczna ilość zalegających mas kalowych .Spora ilość w podbrzuszu węzłów chłonnych ( pytał czy jakaś infekcja byla- nie było).Wczoraj była kupka po czopku ,mega rzadka więc nie wiem czemu nie zrobiła sama.Moglam ja przetrzymać .Ale juz w niej gnilo tyle dni to nie chciałam i tak cuchnelo

witamina d w normie gospodarka fosf-wapniowa tez w normie

Niestety organizm się przyzwyczaja do podawanych leków i podnosi się dawki.Lactulosum działa inaczej niż wszystkie xenny, itp bo nawadnia masy kałowe, nie powoduje bolesnych skurczów jelit, działa, ale trzeba podawać regularnie małe dawki przed każdym posiłkiem aż unormują się stolce, można spróbować metody kombinowanej z syropem z fig( słodki i smaczny mój synek pił bez oporów)tj. rano lactulosum a później syrop figowy. Być może ma dzieciątko bardzo długie jelita i wtedy proces defekacji trwa dłużej niż standardowo.Diagnostyka wskazana.

Hej jak tam majowka? Jak corcia kupka byla? Jestem ciekawa co wam lekarz powie czy jakies badania czy cos

Moja córcia ma inny problem. W ogóle nie czuje potrzeby, żeby zrobić kupę. Może nie robić tydzień i nic. Brzuch miekki, nic ją nie boli. Staram się robić wszystko, żeby chociaż robiła 2 razy w tygodniu. A jak zrobi, to kupa jest mała, jak robiona codziennie. A czy do dr Marka są długie terminy na nfz? gdzie on przyjmuje?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry