Widok
Polecam salon Clinica Cosmetologica (ul. Marii Składowskiej- Curie 3, Gdańsk)
Bardzo miła obsługa, dziewczyny regularnie się doszkalają.
Zabieg wykonywany nowoczesnymi lampami, dzięki czemu liczba zabiegów potrzebnych do osiągnięcia zadowalającego efektu jest mniejsza.
Podczas depilacji odczuwa się delikatne szczypanie, nic strasznego ;)
Robiłam tam depilacje bikini i łydek ok. rok temu i jestem bardzo zadowolona z efektu.
Bardzo miła obsługa, dziewczyny regularnie się doszkalają.
Zabieg wykonywany nowoczesnymi lampami, dzięki czemu liczba zabiegów potrzebnych do osiągnięcia zadowalającego efektu jest mniejsza.
Podczas depilacji odczuwa się delikatne szczypanie, nic strasznego ;)
Robiłam tam depilacje bikini i łydek ok. rok temu i jestem bardzo zadowolona z efektu.
Przy mocnym owłosieniu, z którym miałam dość duży problem mogę z czystym sercem polecić klinikę koło Akademii Medycznej Cosmetologica, na Skłodowskiej Curie 3, dopiero tam pozbyłam się uporczywego problemu. Po pierwsze, zabieg wykonuje kosmetolog, a nie kosmetyczka, po drugie cena jest adekwatna do zastanego efektu, nie nabierajcie się na inne oferty, które krążą po Trójmieście typu 59zł/99zł pakiet depilacja, to ściema,
w time for wax moja znajoma nabawiła się poparzeń ze względu na nieumiejętność Pani wykonującej zabieg, polecam omijać małe "gabinety kosmetyczne", a lepiej udać się do kliniki. Naprawdę dobrą kadrę lekarzy znajdziecie na Curie 3.
w time for wax moja znajoma nabawiła się poparzeń ze względu na nieumiejętność Pani wykonującej zabieg, polecam omijać małe "gabinety kosmetyczne", a lepiej udać się do kliniki. Naprawdę dobrą kadrę lekarzy znajdziecie na Curie 3.
Tam gdzie maja laser do usuwania owłosienia light sheeer.... .a czemu możesz sobie poczytać tutaj
https://bonadea-krakow.net.pl/aktualnosci/kiedy-depilacja-laserowa-jest-skuteczna/
Aktualnie jest to jeden z niewielu laserów, ktore daja dobre efekty ( z tego co wiem to drugi jest vectusem....). Nie daj sie tutaj nabrać na ipl, który nie jest laserem ale jest jedynie depilacją światłem i przez to nie daje trwałych efektów. Sama raz sie na coś takiego wybrałam i nie polecam bo nie byłam zupełnie zadowolona :(
Dopiero light sheer usunął włoski na zawszze.
https://bonadea-krakow.net.pl/aktualnosci/kiedy-depilacja-laserowa-jest-skuteczna/
Aktualnie jest to jeden z niewielu laserów, ktore daja dobre efekty ( z tego co wiem to drugi jest vectusem....). Nie daj sie tutaj nabrać na ipl, który nie jest laserem ale jest jedynie depilacją światłem i przez to nie daje trwałych efektów. Sama raz sie na coś takiego wybrałam i nie polecam bo nie byłam zupełnie zadowolona :(
Dopiero light sheer usunął włoski na zawszze.
IPL to nie jest depilacja laserowa! Jest to depilacja światłem, działa jedynie na mocniejsze i ciemniejsze włoski. Poza tym w przeciewieństwie do depilacji laserowej nie daje stałych efektów. Równi dobrze możesz sobie sama kupić takie urządzenie i wykonywać w domu (zastanawiałam się nad tym ale potem uznałam, ze nie ma sensu po tym jak wyczytałam, że dziewczyny raczej coś takiego odradzają, ponoć jest denerwujące i dość żmudne bo trzeba zaznaczać poszczegolne okolice ciała oraz regularnie depilować. Co do włosów blond to z tego co wiem to jedynie vectus na nie działa. I maja go w Gdyni na Powstania Styczniowego w Clinica Cosmetologica.
Vectus to trochę nowsze urządzenie. Generalnie technologia jest ta sama tak wiec zarówno light sheer jak i vectus są w stanie usunąc włoski na zawsze, jednak w przypadku vectusa można wybrać się na mniejszą ilość zabiegów z uwagi na to, że urządzenie dopasowuje wiązkę do skóry. I do włosa i cebulki.
Wydaje mi się, że vectus mniej boli. Na light sheer nie byłam, ale w przypadku vectusa czułam jedynie lekkie szczypanie. Nie bolało mnie jakoś bardzo. Wiązka lasera może być w tym przypadku mniejsza i jest mniejsze ryzyko poparzenia. Mniej równięż boli. Chociaz w pzypadku light sheer na pewno dużo zależy od osoby, która wykonuje zabieg i która może dopasować wiązkę do ciała.
Mogę polecić Wam dwa miejsca jeżeli chodzi o zabiegi depilacji laserowej w Trójmieście zdecydowanie Laser Delux w Gdańsku. Mają tam super sprzęt a w Warszawie Laser Care http://lasercare.pl/pl/depilacja-laserowa-dla-kobiet.html. W obu byłam i jestem mega zadowolona! Po 6 zabiegach na każdą partię ciała pozbyłam się włosków całkowicie.
Odświeżając wątek, jestem trochę w temacie bo wczytałam się w tematykę laserów i praktycznie jestem zdecydowana albo na vectus albo na light sheer duet. Który laser daje lepsza skuteczność? Bo polecacie tutaj vectusa zamiast light sheer, ale jak wychodzi w porównaniu do dueta? Chciałabym pozbyć się włosów z całych ud, plus dodatkowo bikini głębokie. Czy w przypadku depilacji bikini od razu depilują całość czy jedynie okolice bikini? Nie interesuje mnie jedynie pasek z przodu, chcę mieć wydepilowane wszystko
Powinnaś powiedzieć, ze chcesz wydepilować wszystko bo na pewno są osoby, które chcą jedynie mieć wydepilowane okolice. Palomar vectus to najnowocześniejsze urządzenie obecnie do depilacji, jest to następca light sheer duet. Skutecznośc moze w przypadku obu urządzeń jest podobna, ale vectus moze dopasować wiązkę do miejsca depilacji i dzięki temu mniejsze jest ryzyko podrażnienia i depilacja tak nie boli. Vectusa w Gdańsku mają na pewno w clinica cosmetologica, gdzie sama depilowałam pachy, nie wiem czy mają go gdzieś indziej. Musiałabys sama zobacyć.