Widok

gdzie dostanę naklejkę - Baby on Board albo Jedzie z nami dzidziuś?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
poszukuję do autka, żeby wozić spokojnie dzidziusia....? czy ktoś może mi podpowiedzieć?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam u siebie w firmie takie naklejki ale z doświadczenia wiem, że to nic nie działa, bo jak widzę wariata za kólkiem z taką naklejką to jest tylko godne pożałowania a ja jako inny uczestnik ruchu tak samo Cię wyprzedzę jak być nie miała tej naklejki. Wystarczy Twoja wyobraźnia, żebyś mogła spokojnie jeździć. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w mamaija widzialam
dokladnie, w hurtowniach dziecięcych, albo może smyku?!
Ja mam chyba 3 takie naklejki, moge oddac;)
Ania, jeśli jesteś zainteresowana oddaniem takiej jednej, napisz na priv kaxxxiak@wp.pl jak gdzie i kiedy i co byś chciała otrzymać w podzięce :)dziękuję za info wszystkim!
ponoć opinie są podzielone, w razie wypadku odpukać, straż pędzi ku aucie z taką naklejką, na mnie w mieście działa taka naklejka, staram się nie podjeżdżać za blisko i wiem, że tam jedzie dzieciątko....wiadomo, cudów nie zdziała, ale jak ma w jakimś stopniu pomóc w materii zwiększenia bezpieczeństwa - to czemu nie:)
poproszę o info jak mogłabym kupić taką, jak wygląda i ile kosztuje :)
W każdym sklepie motoryzacyjnym też dostaniesz. Mój mąż taki prowadzi i ja zabrałam ze sklepu :)
na stacjach benzynowych
Ja również posiadam taką naklejkę. Chętnie odstąpie:)))
w niemal wszystkich gazetkach i materiałach promocyjnych typu "niebieskie pudełko" czy innych, zwłaszcza wydawanych w szpitalu tuż przed lub po porodzie... Jak dzidziuś już będzie to będziesz miała "z nikąd" z 3-5 takich naklejek do wyboru
Do wyboru do koloru :)))

http://allegro.pl/listing.php/search?string=baby+on+board&sourceid=Mozilla-search
image
image
widziałam w Mama i ja (1 kiepski model, z ich reklamówką), w Norauto :)

zamówiliśmy na Allegro - z imieniem dziecka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A my mamy taka http://www.canca.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=78&Itemid=75 i jest wspaniala!
sprzedawca z Gdańska http://allegro.pl/naklejka-na-szybe-samochod-z-imieniem-dziecka-i1562602321.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam chyba taka w domu,moge ci dac
Ja tak trochę nie do końca na temat... możecie mi powiedzieć po co Wam te naklejki?
Jedyne co do mnie przemawiało to ten motyw z pierwszeństwem w wypadku. Niestety jest mocno naciągany...
Jestem ratownikiem, brałam udział w szkoleniach i manewrach, i nigdy nikt nawet nie zająknął się na temat takiej naklejki, nie ma czegoś takiego w procedurach (tak samo jak z tym numerem ICE w komórce to też ściema - ratownik nie ma czasu dzwonić do rodziny, z resztą nie ma prawa grzebać poszkodowanemu po kieszeniach).
image[/url]image[/url]
(nie)stety zgadzam sie z Ajeczką, tez jestem ratownikiem i nikt nigdy nie sprawdza czy na aucie jest naklejka...
A rownie dobrze czesto naklejka jest na aucie a dziecka tam nie ma, bo przeciez nie zawsze jezdzi dziecko...
image

ja widzialam w tesco 2 sztuki za 5 zl chyba byly...
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
W akpolu- na górze mają. Takie gratisowe naklejki na szybę (widziałam przy kasie ostatnio pani dawała) i widziałam też na sklepie misia z przyssawkami na łapkach, co miał na brzuszku wyszyte "z nami jedzie dziecko"
szczerze? jestem bardzo zaskoczona ciekawymi opiniami, ku którym się skłaniam skoro są to opinie ratowników...forum po raz kolejny okazuje się niezwykle pomocne dzięki Wam, dzięki Waszym pomocnym uwagom i życzliwym nastawieniem i chęciom podzielenia się radą jak i np w tym przypadku naklejką :) super! akurat też się zastanawiałam nad tymi naklejkami, a tu proszę i opinie i rady...!
szczerze? ja mam nadzieję, że jakiś oszołom zdejmie nogę z gazu i nie wjedzie nam w tyłek ;) po to naklejka :)

pamiętam jak jechaliśmy na urlop, ja w 7mc, bez pasów(proszę bez morałów) i jakiś palant chciał nas staranować dostawczakiem... minę miał nietęgą jak zrównał się z nami (z mojej strony) i zobaczył na przednim siedzeniu mój wielki brzuch... już później jechał grzecznie...
ja: Agusia? jeśli to Ty, to zakładam, że nie siedziałaś za kierownicą. Czyli jechaliście lewym pasem, wiec musieliście nieźle zamulać, skoro dostawczak taranował Was z prawego pasa ;)

No właśnie, wśród wielu korowców krąży opinia, że samochody z takimi naklejkami (jak i tymi chrześcijańskimi rybkami) prowadzą w większości pierdoły (nie mam zamiaru nikogo urazić, to cytat ;)) i należy się szybko ewakuować jak najdalej od takiego samochodu, bo nie wiadomo co kierowca odwali.
image[/url]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ajeczka - no właśnie ciekawostka - bo ten palant postanowił wjechać w nas na skrzyżowaniu jak mieliśmy zielone... ;] (chciał wjechać w nasz lewy bok, dobrze, że Mariusz odbił)
później wjechał na prawy i przepraszał ;)

Agusia, Agusia ;)
w norauto ;)
image
image
My mamy naklejki na samochodach bo liczymy - tak jak Agusia - że przynajmniej w tyłek ktoś nam nie wjedzie, że zachowa odstęp.

Eeee że pierdoły jeżdzą z naklejkami?? Mój mąż na pewno nie jeździ jak pierdoła a naklejkę ma:)
imageimage
ja wolalbym miec glupia naklejke, poza tym jeden na 100 ja zauwazy to i tak cos, poza tym w rodzinie korzystaja z 1 auta dwie osoby jedna moze byc pierdola a druga nei koniecznie
To nie chodzi o bycie pierdołą, jestem handlowcem i baaaardzo dużo robię kilometrów. Dość często spotykam auta posiadające ową naklejkę (z racji stanu zwracam większą uwagę) i widzę jak taki osobnik sam taranuję i zapiernicza jak szalony. Tak jak kilku motocyklistów robi opinię dla całości tak właśnie tacy ludzie za kółkiem robią opinię ludziom z naklejkami. Stąd moje pytanie: czy to ja mam się zastanawiać nad naklejką czy dopatrywać czy na pewno jedzie dziecko czy może zachować szczególną ostrożność bo może to być kolejny wariat, który ma gdzieś naklejkę i jedzie z dzieckiem 120 po mieście paląc papierosa przy zamkniętych oknach?
Opinia została zablokowana przez moderatora
do tej pory, gdy widzialam auto z napisem "baby on board" myślałam jedynie - oo w tym aucie jadą rodzicie, ktorzy posiadają dziecko. czyli nie zwracałam na to żadnej uwagi pt -trzeba być ostrożnym itp- tzn no nie trzeba, (bo trzeba byc zawsze) może faktycznie jedyny powod dla powieszenia tego we wlasnym, to fakt ewentualnej szybszej pomocy przy ewentualnym wypadku. (co jak mniemam nie ma żadnej że tak powiem ustawowej racji bytu).

na marginesie, sądzę równiez że naklejki z zielonym listkiem są olewane. tzn nawet przez samych początkujących kierowcow, bo nie wiele ich widze na drogach. wczoraj co prawda, sama się przekonałam na sobie o ile rośnie mi cierpliwość i zrozumienie, gdyż jechalam za babką ewidentnie początkująca.
Ja ostatnio znalazłam takie naklejki w sklepie AleRodzinka.pl, wygląda super na aucie, kupiłam komplet dla całej naszej trójki bo nie mogłam się oprzeć mamie na rolkach.. ech.. czekam na wiosnę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
takie naklejki to głupota i wyraz kompleksów rodziców-ludzie zastanówcie się nad sobą; to tak jakbyście chcieli dać komunikat: "oto ja jadę z dzieckiem, schodźcie wszyscy z drogi" naprawdę świat się nie kręci wokół dzieci, są one takimi samymi pasażerami jak wszyscy inni..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hmm...ja co prawda nie mam takiej naklejki ale czasem sobie myślę, że bym chciała mieć po to, że jak jadę z dzieckiem wolniej i ostrożniej to żeby ludzie z tyłu się nie denerwowali, bo widzą, że jadę z dzieckiem :) Bynajmniej nie po to, żeby ludzie schodzili z drogi :)
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oryginalne i tanie naklejki znajdziesz też na alerodzinka pl - masz tam nie tylko dzidziusia do wyboru, ale możesz też nakleić mamę, tatę, a nawet pupila ;)
jest nawet świnka morska, szukam tego typu naklejek już prawie rok :p

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

do góry