Widok
może Dom Małego Dziecka w Oliwie
Dom im. J. Korczaka. Regionalna Placówka Opiekuńczo - Wychowawcza
0 58 552 09 11 adres:80-307, Gdańsk, Abrahama 56
mail:sekretariat@domjkorczaka.neostrada.pl
albo Dom Samotnej Matki w Matemblewie
http://www.matemblewo.pl/dsm/?t=kontakt
Szpitale (oddziały dziecięce) i coś takiego znalazłam
Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku, ul. Leczkowa 1a, 80-432 Gdańsk, tel. 058 3411042, 058 3445916, e-mail: sekretariat@pogotowieopiekuncze.neostrada.pl.
może jeszcze Kościoły ?
Wiem, że nie wszystkie Domy Dziecka przyjmuja ubrania,czy zabawki wiec wcześniej warto zadzwonić i się upewnić.
Dom im. J. Korczaka. Regionalna Placówka Opiekuńczo - Wychowawcza
0 58 552 09 11 adres:80-307, Gdańsk, Abrahama 56
mail:sekretariat@domjkorczaka.neostrada.pl
albo Dom Samotnej Matki w Matemblewie
http://www.matemblewo.pl/dsm/?t=kontakt
Szpitale (oddziały dziecięce) i coś takiego znalazłam
Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta w Gdańsku, ul. Leczkowa 1a, 80-432 Gdańsk, tel. 058 3411042, 058 3445916, e-mail: sekretariat@pogotowieopiekuncze.neostrada.pl.
może jeszcze Kościoły ?
Wiem, że nie wszystkie Domy Dziecka przyjmuja ubrania,czy zabawki wiec wcześniej warto zadzwonić i się upewnić.
ja zabawki oddaje do przedszkola lub żłobka - ale wiem że nie wszystkie placówki chcą przyjmować ,
a może spróbować w jakimś MOPSie - w końcu są rodziny rzeczywiście potrzebujące, nietylko patologia żerująca na zasiłki - trudno dotrzeć do takich rodzin jak nie widać nigdzie w sąsiedztwie , a w opiece może przyjmą rzeczy i przekażą
a może spróbować w jakimś MOPSie - w końcu są rodziny rzeczywiście potrzebujące, nietylko patologia żerująca na zasiłki - trudno dotrzeć do takich rodzin jak nie widać nigdzie w sąsiedztwie , a w opiece może przyjmą rzeczy i przekażą
Niektóre ubranka po córce, aktualnie ma 2 latka, oddaję do AM do Kliniki Hematologii ... Oddział Patologii Niemowląt. Niby jest to oddział niemowlęcy ale do 3 roku trafiają im się dzieci. Leżałam tam z córką, nie można mieć swoich ubrań a to co dostawałam do ubrania dla córki było i w opłakanym stanie i nie pasujące rozmiarowo.
Jeśli w Gdyni to możecie oddać do MOPS-u, w zależności od dzielnicy gdzie mieszkacie to jest dops1, dops2, 3 lub 4. Jeśli chodzi o Obłuże, Pogórze to można na Sikorskiego 2a albo bezpośrednio do magazynu w Przychodni Lekarskiej przy ul. Porębskiego 9, tam można podejść do pracownika socjalnego i oddać.
DZIEWCZYNKI :)
fajnie ze ktos napisal z zapytaniem gdzie mozna oddac ubranka,zabawki,jedzenie,ksiazki i wiele innych rzeczy z ktorych naprawde uciesza sie samotne mamy i ich maluchy.
otoz sami oddawalismy ksiazki (prosilismy o nie zamiast kwiatkow na slubie)
i zawiezlismy je do DOMU SAMOTNEJ MATKI, ktory miescie sie przy ulicy Kochanowskiego 7a w Gdansku, zaraz za szpitalem na Klinicznej.
Szukajac, gdzie mozna by oddac ksiazki dla dzieci i piszac meile po roznych osrodkach napotkalam sie z brakiem odpowiedzi lub tez odmowa.A ten Dom Samotnej Matki naprawde przyjmie wszystko.
Jesli wiec macie jakies niepotrzebne rzeczy recze wam ze trafia w dobre rece:) a te biedne dzieciaczki ktore nas obskoczyly gdy tam weszlismy naprawde chwytaly za serce.... to smutne ze jedni ludzie maja wiecej a inni mniej lub nic :(((
fajnie ze ktos napisal z zapytaniem gdzie mozna oddac ubranka,zabawki,jedzenie,ksiazki i wiele innych rzeczy z ktorych naprawde uciesza sie samotne mamy i ich maluchy.
otoz sami oddawalismy ksiazki (prosilismy o nie zamiast kwiatkow na slubie)
i zawiezlismy je do DOMU SAMOTNEJ MATKI, ktory miescie sie przy ulicy Kochanowskiego 7a w Gdansku, zaraz za szpitalem na Klinicznej.
Szukajac, gdzie mozna by oddac ksiazki dla dzieci i piszac meile po roznych osrodkach napotkalam sie z brakiem odpowiedzi lub tez odmowa.A ten Dom Samotnej Matki naprawde przyjmie wszystko.
Jesli wiec macie jakies niepotrzebne rzeczy recze wam ze trafia w dobre rece:) a te biedne dzieciaczki ktore nas obskoczyly gdy tam weszlismy naprawde chwytaly za serce.... to smutne ze jedni ludzie maja wiecej a inni mniej lub nic :(((