Widok

gdzie oddac ubrania ?

dziewczyny, mam do oddania trochę używanych ubrań, może już trochę niemodne, ale nie zniszczone, czy wiecie, gdzie mogę je zawieźc ? szkoda mi ich wyrzucic, może komuś się jeszcze przydadzą.... żółte poejmniki podobno się nie sprawdzają, chciałabym, zeby trafiły do naprawdę potrzebyujących. Macie jakieś pomysły ? Może któraś z Was kiedyś gdzieś oddawała ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam - Fundacja "Cudów Szafa". Gdańsk - Morena, ul. Nałkowskiej.
Przyjmują wszystko i w ich sklepie charytatywnym jest naprawdę mnóstwo cudów!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też mam sporo ubrań damskich, w większości letnich, i dla dziecka 56-74 chłopiec. Może ktoś potrzebuje , jestem z Pruszcza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam na imie edyta i mieszkam w rumi mam pytanie kto by miał do oddania odziesz dla dziewczynki o rozmiarze 92 do98,puciki rozmiar 24 25,z gury bardzo dziekuje tym osoba co mi pomogą bo niejestem w stanie smam kupic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dla chłopca czy dziewczynki czy dla dorosłego mam na imie edyta i mieszkam w rumi,to muja adres mejlowy edzia288@interia,pl
W Gdyni jest organizacja Gaudium Vitae, która przyjmuje rzeczy (ubranka, zabawki, akcesoria) dla małych dzieci i odzież w dobrym stanie dla młodych kobiet (innych ubrań nie). Mieści się na ulicy Tatrzańskiej.
http://www.gaudium-vitae.eu

Jeśli zaś chodzi o pojemniki Caritasu, to ostatnio mailuję do Caritasu i w Warszawie, ani w Łodzi takich pojemników wcale nie mają, a Caritas z Gdańska nie odpisuje na moje zapytania odnośnie tego, co się dzieje z odzieżą.
Ostatnio w ciucholandzie na Kartuskiej w Gdyni widziałam ciuchy produkcji polskiej - pytanie, skąd?
ja zawsze znajduje posty w ogłoszeniach na trojmiescie pod kategoria 'przyjme' i tam sie z kims umawiam :)
ja oddaje na wieś bo wiem kto tam potrzebuje pomocy :)

Gdynia

Zespół Opiekuńczy, Dom Samotnej Matki
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Gdyni
ul. Fredry 3, tel. 058 661-65-26
Dojazd: Kolejką SKM stacja GDYNIA WZGÓRZE ŚW.
MAKSYMILIANA; ZKM linia 128, przystanek docelowy DOM
MARYNARZA.
jak mozna oddac uzywana posciel do np. domu dziecka?!?!?! obleśne!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
we wrzeszczu na ul Charles de Gaulle ( boczna od grunwaldzkiej) jest fundacja Droga, przyjmują wszystko ubrania, zabawki, sprzet agd nastepnie oddaja potrzebującym rodziną, sa w stałym kontakcie z MOPSem a w poniedziałki zaopatrują bezdomnych w odzież. Moja mama jest tam wolontariuszką-rzeczy trafiaja do potrzebujących
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo proszę :

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/gdzie_naprawde_trafiaja_rzeczy_z_pojemnikow_pck_34442.html
Jesteście dziwni!!! PCK i CAritas tak jak i inne fundacje sprzedają tą odzież na rynek wtórny a wykorzystują na swoje działania kasę z ich sprzedaży!!!!!! Tak więc nawet jak te ciuchy trafiają do secondhandów to i tak pomagacie!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam do oddania siate ubranek dla dziewczynki na 74-80
jakby chcial ktos ubranka na chlopca do roczku- nie sa super ekstra jakosci ale tez to nie szmaty - to tez chetnie ODDAM!!!! moj mail bikins@interia.pl
chetnie bym przyjeła muj gg to 17744089
A słyszałam że tak czasami robią,jak dla mnie to troszkę nie ładnie bo nie dość że dostają za darmo to jeszcze nie pasuje.
wiesz co do kaszy, nie wiem jak makarony, to wiem ze juz wiekszosc iednych ma dosc kaszy i odkladaja z paczek bo juz poprostu brak im pomyslow jak to wykorzystac.
Z tymi żółtymi skrzynkami "Caritas" i "PCK" to niestety prawda i to już od dawien dawna wszystko idzie do lumpów,w przykościelnym "Caritas" też jest segregacja najlepsze biorą sobie ci co przy tym pracują a co zostanie to dla biedniejszych idzie,sąsiadka tam kiedyś pracowała i cała rodzinka ubrana od stóp do głów( nie byli biedni,mąż bardzo dobrze zarabiał),koleżanki sąsiadka ( pracuje w "Caritas") jest tylko z mężem mają pełno kasy a ta jeszcze stamtąd zabiera dla siebie i koleżanek co lepsze ciuchy a np.kasze i makarony daje sąsiadce która karmi tym koty podwórkowe,grrrr ,chyba tylko najpewniejsze Matemblewo albo jakaś znajoma rodzina .
w matemblewie przyjmuja ubranka uzywane i zabawki uzywane rownieznatomiast w domu malego dziecka wylacznie nowe zabawki - takie wymagania az maja mimo ze chce oddac zabawki fisher price i innych znanych firm ktore wiadomo w jakich sa cenach a wszystko sprawne no coz skorzysta dom samotnej matki w matemblewie
czy ogloszenie jest nadal aktualne mamy 6 dzieci w tym dwie corki 7 lat i 11

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry