Widok

gdzie przyjmują studenci stomatologii??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
słyszałam że gdzieś przyjmują i że dobrze robią zęby
jeżeli ktoś wie to proszę o podpowiedź gdzie?? czy to jest na nfz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aaaa w wakacje mają zamknięte, bo wtedy studenci mają wolne i w Gdyni nie ma bo tam brak uczelni medycznej.
W wakacje jest mniej studentów (tylko praktyki wakacyjne 4 roku) i krótsze godziny pracy niż w czasie roku akademickiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja chodzę tam z synem regularnie, mały zawsze nie może doczekać się wizyty, my dodatkowo w nagrodę zawsze kupujemy mu jakiś drobiazg, byłam też na przeglądzie z 2 letnią córką i nie było problemu, żeby zajrzeć w paszczę a ona raczej z tych strachliwych jest.
ja rejestrowałam na przełomie czerwiec lipiec i termin mamy na październik
a w wakacje też tam jest czynne? tak z ciekawości...
będę musiała się do nich odezwać... już mam stracha.
a czy w Gdyni też przyjmują?
muszę pójśc z moja starszą córka i szykują sie niezłe koszta :(
_zuzka, też uważam że zabawa to najlepsza forma pokonania lęku przed takim sprzętem. Poniekąd dlatego zdecydowałam się na tą poradnię. Mój stomatolog kiedy zapytałam się kiedy można pójść z dzieckiem rocznym wtedy to odpowiedział mi że ma czas. A im szybciej tym lepiej.
a czym się różni wyrwanie od chirurgicznego usuwania?
Wyrywanie ósemki nie boli. Gorzej z chirurgicznym usuwaniem.
moja Mama musiała usuwać zęby gdzie indziej :P (chociaż leczyła u studentów i tam robiła protezę)
Wyrywanie żadnego zęba nie powinno boleć, możesz jedynie czuć, że coś się rusza, że lekarz rozpycha się narzędziami - to nieprzyjemne, ale powinny być to jedyne negatywne odczucia. Znieczulenie powinno skutecznie zlikwidować inne.
a czy wyrywanie ósemek mniej boli jak wyrwanie innych zebów?

pytam bo muszę się ich pozbyć bo mam za ciasno ;-( a mam aż 4 ;-(
Moja córka poszła tam po raz pierwszy jak miała skończony rok i chyba 4 zęby.
Na wizytę taka adaptacyjną.
Ja i ona jesteśmy zachwycone. W tej chwili ma 5 lat, 0 próchnicy- chociaż ma niedorozwój szkliwa na górnych ząbkach przez ciągłe podawanie antybiotyków i anemię ( jest astmatykiem na sterydach)- i jak siada na fotelu to nikt jej nie musi mówić co ma robić, idzie w kierunku fotela z już otwarta buzią i uśmiechem na twarzy.
Studenci tam pracujący jak i lekarze stomatolodzy to naprawdę super ludzie. W końcu nie chodzi tu tylko o samo borowanie zębów.

Te wizyty dają na resztę życia obraz stomatologa a ja już wiem że moja córa bez obaw będzie podchodziła do tematu :)

Miała wypełniany niewielki ubytek w miejscu gdzie nie ma szkliwa, takze było też lekkie borowanie i też bez problemu.

Takie same odczucia ma moja chrześniaczka lat 8, dziecko z tych próchnicowych0 4 latka i 3/4 zębów zaatakowanych, górnych wogóle nie miała tylko takie kikutki tak się wykruszyły...

Ona daje sobie borować bez znieczulenia a powiem Wam że miała chyba koło 15 ząbków wypełnianych. Niektóre ze 2-3 razy bo były zakładane lekarstwa...

Też przychodzi tam usmiechnięta i tak samo schodzi z fotela.

A pamiętam jej pierwszą wizyte i robienie kogucików z rękawiczek :)
Dzięki temu po 4 latach tez wchodzi uśmiechnięta :))
Ja poleeeeeeeeeeeeeecam :)))
ktos, na pierwszej wizycie staramy się, żeby przy okazji było dużo zabawy - jeżdżenie góra-dół na fotelu, malowanie balona zrobionego z rękawiczki, zabawa lusterkiem dentystycznym i dmuchawką. Reakcja dziecka jest zawsze wielką niewiadomą... ja nosiłam na te zajęcia zawsze kolorowy fartuch w misie, żeby nie było reakcji na biały fartuch ;)
beti, akurat ósemkę rwałam na swoim egzaminie dyplomowym z chirurgii stomatologicznej - z wynikiem bardzo dobrym ;) Zasada jest taka, że wszystko ocenia lekarz i jeśli ząb (także ósemka) jest łatwy, to student usuwa go z jego pomocą lub bez, zależnie od przypadku, a jeśli jest coś trudnego to od razu przejmuje to lekarz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jak ze rwaniem ósemek poradza sobie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja pod koniec czerwca rejestrowałam moją 2 letnią córkę na pierwszą wizytę. Termin październik. Swoją drogą zastanawiam się jak mała zareaguje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Się płaci, ale 50% stawki ;)
Miło mi czytać to, co piszecie - nie tak dawno skończyłam te studia :) I w sumie fakt, zajęcia ze stomatologii dziecięcej lubiłam chyba najbardziej - dzieciaki są bardzo wdzięcznymi pacjentami :) Ale o dorosłych dbamy równie bardzo ;)
a czy jak leczą zęba kanałowo to sie placi?
moja Mama bardzo chwali studentów :) mszą się bardzo starać - to są ich zaliczenia ;) pod bacznym okiem wykładowców, którzy nie dopuszczają choćby małej fuszerki ;)

(info dla Waszych Rodziców, Dziadków itp. - protezy też tam robią)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry