Widok
gdzie ubezpieczacie samochód??
Najlepiej wybrać się do doradcy ubezpieczeniowego, który zna oferty kilku firm. Mi np. doradzili, żebym ustanowiła współwłaściciela samochodu, bo nie miałam żadnych zniżek - w ten sposób zgarnęłam zniżki taty :). A wybrałam Alianz, ponieważ nie ma tam zwyżki za krótki staż kierowcy (ja mam prawko od 2 miesięcy).
tylko nie PZU!!!
trzy razy miałam "przyjemność" walczyć o zwrot kasy z AC!!!!
1. odmowa wypłaty, bo... no i tu jakoś nie mogli znaleźć powodu. Po odwołaniu wypłacili
2. odmowa wypłaty, bo za mała szkoda (1.200 PLN) - po odwołaniu wypłacili
3. odmowa wyplaty całości (szkoda całkowita na półrocznym aucie - zgodnie z OWU należy się 100% wartości), bo auto miało 17.000 km przebiegu - po trzech odwołaniach - wypłacili w koncu calość (w 3 ratach oczywiście. i po 9-ciu miesiącach)
polecam Generali - może nie są najtańsi, ale w razie szkody nie ma żadnego problemu - formalności trwają 10 minut, żadnej biurokracji, wszystko gladziutko i przyjemnie. po 3 tygodniach od zgloszenia kasa była na koncie. A szkoda byla na 17 badyli.
trzy razy miałam "przyjemność" walczyć o zwrot kasy z AC!!!!
1. odmowa wypłaty, bo... no i tu jakoś nie mogli znaleźć powodu. Po odwołaniu wypłacili
2. odmowa wypłaty, bo za mała szkoda (1.200 PLN) - po odwołaniu wypłacili
3. odmowa wyplaty całości (szkoda całkowita na półrocznym aucie - zgodnie z OWU należy się 100% wartości), bo auto miało 17.000 km przebiegu - po trzech odwołaniach - wypłacili w koncu calość (w 3 ratach oczywiście. i po 9-ciu miesiącach)
polecam Generali - może nie są najtańsi, ale w razie szkody nie ma żadnego problemu - formalności trwają 10 minut, żadnej biurokracji, wszystko gladziutko i przyjemnie. po 3 tygodniach od zgloszenia kasa była na koncie. A szkoda byla na 17 badyli.
odpukując :) nam się nic kompletnie nie zdarzyło nieszczęśliwego, więc nie mam doświadczenia ze zwrotem kasy
mój tata po wypadku nie miał za to żadnych problemów z ac w pzu - wszystko ok
ale plusów i minusów można się dopatrzeć u każdego ubezpieczyciela, ciężko doradzić konkretną firmę... trochę też może zależy od szczęścia - Aga problemy z pzu miała, inni nie mają...
Za skomplikowane to życie :) ciągle trzeba wybierać....
Wiper, s40- porządne auto :)
mój tata po wypadku nie miał za to żadnych problemów z ac w pzu - wszystko ok
ale plusów i minusów można się dopatrzeć u każdego ubezpieczyciela, ciężko doradzić konkretną firmę... trochę też może zależy od szczęścia - Aga problemy z pzu miała, inni nie mają...
Za skomplikowane to życie :) ciągle trzeba wybierać....
Wiper, s40- porządne auto :)
naprawde bardzo ładny , "porządny" samochód
podejrzewam, ze komfort jazdy tez super
my szukamy audi A4, vw passata lub bmw 3 - a obawiam się , ze w końcu i tak kupimy zupełnie inne auto :) zreszta ma byc to samochód dla mnie, którym bede jezdzic do pracy, bo moja obecna astra już powoli musi odejsc na emeryture :)
podejrzewam, ze komfort jazdy tez super
my szukamy audi A4, vw passata lub bmw 3 - a obawiam się , ze w końcu i tak kupimy zupełnie inne auto :) zreszta ma byc to samochód dla mnie, którym bede jezdzic do pracy, bo moja obecna astra już powoli musi odejsc na emeryture :)
kurcze ceny calego ubezpieczenia cholernie droggie w polsce.
ja mam samochod na dwa nazwiska , czyli moj tom jest glownym kierowca, a ja dodatkowym i bez znizek placimy mniej niz w wy w polsce. tylko , ze ja mam citroen xsara picasso z 2002, bo na nowy nie zdecyduje my sie , bo za drogo. 3-letnie samochodziki sa nawet o polowe tansze, i silnik 1.8 benzyna, a to wplywa na wysokosc ubezpieczenia.
ale to i tak wydaje mi sie duzo...
ja mam samochod na dwa nazwiska , czyli moj tom jest glownym kierowca, a ja dodatkowym i bez znizek placimy mniej niz w wy w polsce. tylko , ze ja mam citroen xsara picasso z 2002, bo na nowy nie zdecyduje my sie , bo za drogo. 3-letnie samochodziki sa nawet o polowe tansze, i silnik 1.8 benzyna, a to wplywa na wysokosc ubezpieczenia.
ale to i tak wydaje mi sie duzo...