Widok

Gestoza a poród naturalny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam gestoze wysokie cisnienie 194/150 to 41 tydzien ciazy lekarz przepisal dopegyt. Obecnie puchna mi okropnie stopy i rece, jesli sama nie urodze:-) to mam sie zglosic do szpitala kolo 10.07 to tak dluuugo. Ruchydziecka ok ale mala duza 4300 dwa tyg temu. Czy wywoluja porod w takiej sytuacji bo marze o cc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To co piszesz jest niepokojące, powinnaś być pod stałą kontrolą ,najlepiej w szpitalu, bo gestoza jest niebezpieczna dla maluszka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
radze iść na ip i powiedzic,ze jest słabo ci i masz problemy z ciś i opuchlizną i powinni cie przyjąć chociaz na patologie. \według wszana przy cis powyżej 170 powinno sie leżec na patplogii pod stalym nadzorem ciś, bo przy tak wysokim ciś istnieje ryzyko obumarcia płodu. Tylko w trójmiescie kaza sobie chodzic/
Ja poszłam rano na ip a cis miałam 160/95 mimoiz przez 3 tyg brałam dopegyt 3 razy dziennie i po badaniu trafiłam na porodówke i 13.25 maly był juz na świecie zrobili mi cc ale mały był ułozony pośladkowo,wiec to było dodatkowe wskazanie. Dodam to był 39 tydz prawie rok temu. szpital zaspa
Sorry za błędy,ale pisze z kom życze powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie zastanawiałabym się ani chwili tylko udała na IP do szpitala.Gestoza jest bardzo poważnym powikłaniem ciąży zarówno dla płodu jak też matki.Nie chcę straszyć,ale lepiej być wyczulonym niż żałować,że czegoś się nie zrobiło,a było można.Posiadam trochę wiedzy w tym zakresie,sama przez to przeszłam po prostu (miałam cc,ze względu na spadek tt dziecka i moje wysokie RR mimo zażywania coraz większych dawek dopegytu,do tego bardzo wysoki białkomocz i obrzęki plus cukrzyca ciążowa,niestety dziecko ur się z bardzo niską masą ciała z gęstych zielonych wód płodowych mimo 37 tyg ciąży).Życzę szczęśliwego rozwiązania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trochę to dziwne, że jeszcze nie jesteś na patologii ciąży. Rodzić pewnie możesz naturalnie, ale pod koniec ciąży wszystko może się zmienić z godziny na godzinę. Tym bardziej, że u Ciebie to już zupełny koniec ciąży. Ja trafiłam do szpitala w 37 t.c. z niższym ciśnieniem niż Twoje, ale za to jak zrobili próby wątrobowe, to wylądowałam na sali operacyjnej w przeciągu kilkudziesięciu minut. Wszystko pewnie zależy od lekarza, na którego trafisz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z takim ciśnieniem powinnaś być od razu przyjęta na porodówkę.
Ja miałam polecenie jazdy do szpitala natychmiast jak tylko ciśnienie przekroczy 150/100 - fakt, że już dopegyt brałam na stałe.
Na porodówce podłączyli mi kroplówkę na zbicie ciśnienia i cały czas pod ktg i lekarze w pełnej gotowości do cięcia - na szczęście udało się bez :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry