Widok

gimnazjum

Witam, wiem, że wątek był już poruszany ale interesuje mnie, czy wiadomo już coś w sprawie gimnazjum w byłej sp? Ponieważ w przyszłym roku się wprowadzam do Banina a mam córkę, która od września rozpoczyna edukację w gimnazjum zastanawiam się gdzie ja zapisać. Gdzie teraz chodzą Wasze dzieci, słyszałam że rejonowe jest w Żukowie, ja je oceniacie, czy jest tam jakiś dogodny transport np szkolny bus? Z góry dziękuję za info, pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzwoniłam do Gminy - do końca stycznia ma być podjęta decyzja dot. ewentualnego utworzenia gimnazjum. Podobno szanse są duże, budynek jest ciągle ogrzewany, kwestia kasy na remont.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super, jakby miała Pani jakieś nowe informacje w tej sprawie, to proszę dać znać, pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, czy może coś się wyjaśniło w sprawie gimnazjum?
Radni mają podjąć decyzję czy w starej szkole będzie gimnazjum, czy będzie przeniesiony ośrodek zdrowia. Obecny Ośrodek Zdrowia nie spełnia wymogów i jeżeli chcemy w Baninie mieć dostęp do lekarza to trzeba coś z tym fantem zrobić. Trudno sobie wyobrazić takiej dużej miejscowości bez lekarza pierwszego kontaktu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
@sara
a co teraz nie masz lekarza rodzinnego w Baninie? Gimnazjum chyba jest ważniejsze bo dzieciaki do Gdańska muszą dojeżdzać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Nie do Gdańska ale do zukowa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie mam dzieci. Obchodzi mnie bardziej przychodnia. Twoje zdanie nie jest jedynym słusznym.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12
Na ostatnim zebraniu w szkole dowiedziałam się że w starej szkole będzię gimnazjum,że decyzja już zapadła. Nie wiem tylko czy to już od tego roku.
Do PK. Proszę czytać ze zrozumieniem. Mamy lekarza rodzinnego w Baninie i to jest właśnie SUPER, ale budynek Ośrodka Zdrowia nie spełnia wymogów unijnych itp. Dlatego burmistrz ma dylemat skąd wziąć pieniądze i na remont ośrodka i na remont szkoły. Miał się naradzić z radnymi co jest pilniejsze na dzień dzisiejszy. Na wszystko pieniędzy na pewno nie starczy. Ja osobiście jestem za jednym i drugim oczywiście.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jestem za remontem ośrodka zdrowia. Tym bardziej,że przez budowę nowej szkoły zostały pochłonięte ogromne środki i wstrzymane inne ważne pilne rzeczy do zrobienia w naszej wiosce.Do zrobienia jest dużo.Nie mamy dróg,chodników, oświetlenia,kanalizacji itp.także w pierwszej kolejności tym się trzeba zająć , a nie budową gimnazjum.Nikomu korona z głowy nie spadnie,jak zawiezie swoje dzieci do gimnazjum w Żukowie.Pamiętajcie,że nie wszyscy mieszkańcy mają dzieci i są zainteresowani tematem.Jak nie będzie ośrodka, to wszyscy ci co maja i co nie mają dzieci będą musieli szukać pomocy dalej ( w tym też ludzie starsi).
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6
Spadnie tym co nie mają samochodu ; )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gimnazjum w Żukowie jest słabe i przepełnione. Mam wrażenie, że adaptacja budynku po dawnej szkole na przychodnię nie została zaplanowana w budżecie a koszty zamiany szkoły w szkołę są wielokrotnie nizsze niz zmiany szkoły w przychodnię.
A tak wogóle i jedno i drugie jest potrzebne ale szkoła wcześniej .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Spadnie tym co nie mają samochodu ; )
O czym wy tutaj piszecie przeciez osrodek zdrowia byl remontowany niedawno ,pytam po co jesli wiedzieli ze nie spelnia norm czy w tym kraju ktos za cos w koncu odpowie Wyrzucili pieniadze w bloto powino takich postawic przed sadem ciekawe ile kasy poszlo na remont osroka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Może na zewnątrz to był remontowany, ale w środku to " głęboki PRL".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sama mam dzieci, które niedługo pójdą do gimnazjum. Do lekarza dojeżdzam do Gdańska - Medicover. Mimo to wolałabym żeby była porządna przychodnia gdzie w razie co mozna się udać po pomoc czy poradę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli na budynku ci zależy to gratuluje podejścia do kryteriów doboru lekarza :D, bo akurat rodzinni lekarze w Baninie są fantastyczni. Na tyle że Medicover który mamy gdzieś tam w pakiecie "rodzinnie" wymięka :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przychodnia jest potrzebna bez dwóch zdań i nie ma co dyskutować o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia drodzy Parafianie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam dzieci. Obchodzi mnie bardziej gimnazjum. Twoje zdanie również nie jest jedynym słusznym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
do góry