Widok
Natalia, mogę Ci dużo opowiedzieć o nim :/ Chodziłam do niego tylko na usg główki Mai jak jeszcze w brzuchu była. A chodziłam, bo było do niego najszybciej, a w swissie miałam abonament z pracy. Tam podobno mają dobry sprzęt do usg (już teraz wiem, że nie dużo lepszy niż w przychodni na Chełmie) a ja musiałam sprawdzać szerokość komór mózgowych Majki co kilka tygodni. I na usg sprawdzał tylko to. Nie chciał mi powiedzieć nic ponadto. Tak jakby był obrażony na mnie, że to on nie prowadzi mojej ciąży. Odpowiadał na moje pytania tak: na pewno ma pani swojego lekarza prowadzącego ciążę, proszę więc wszelkie pytania do niego zgłaszać. Może i miał rację, ale mi było bardzo przykro. Dopiero jak już na dobre zaczynałam ryczeć (nigdy wyniki nie były dobre) to coś ludzkiego mi powiedział.
Kiedyś czytałam opinie na jego temat i jakaś laska tłumaczyła to faktem, że rozwodził się ze swoją żoną i dlatego taki jest, że miewa humory, ale tak naprawdę to co to mnie obchodzi i dlaczego ma się z tego powodu wyżywać na pacjentkach??!
Na 5 wizyt raz miał dobry humor i odpowiadał na niektóre moje pytania (wow!)
Kiedyś czytałam opinie na jego temat i jakaś laska tłumaczyła to faktem, że rozwodził się ze swoją żoną i dlatego taki jest, że miewa humory, ale tak naprawdę to co to mnie obchodzi i dlaczego ma się z tego powodu wyżywać na pacjentkach??!
Na 5 wizyt raz miał dobry humor i odpowiadał na niektóre moje pytania (wow!)
Trafiłam do dr Szymuli w zeszłym roku w Lux Medzie jak byłam w ciąży - raz na wizytę i dwa razy na usg. Pierwsza była wizyta - było niezbyt sympatycznie, była sztywna atmosfera a dr był mało przyjemny. Później dwa razy trafiłam do dr tylko na samo usg, bo wizytę miałam już u swojego lekarza prowadzącego. Muszę przyznać, że dr był zupełnie inny, miły, sympatyczny, wszystko mi wytłumaczył co i jak. Badanie też zostało przeprowadzone profesjonalnie, powoli i dokładnie. Byłam bardzo zadowolona i zdziwiona taką odmianą. Potem koleżanka powiedziała mi, że z dr Szymulą tak już jest. Ma on ponoć dobrą pamięć do pacjentek, które kiedyś już u niego były, a dla swoich pacjentek jest bardzo sympatyczny i naprawdę się stara. Nie wiem czy to rzeczywiście prawda. Mnie podczas kolejnych wizyt (tj. usg) potraktował bardzo uprzejmie, dokładnie zbadał i nawet pożartował. Więc może coś w tym jest ...
ja też byłam u niego dwa razy ;p
pierwszy i ostatni.
Poszłam z myślą o kontroli. Poinformowałam, że planuję ciążę, zapytałam na jakie badania powinnam się wybrać, na co powinnam zwrócić uwagę.
Skwitował krótko:
"Pani ma dopiero 24 lata?! Ma Pani jeszcze czas!
do widzenia."
Ja w takim razie też napiszę swoją rekomendację:
"NIE POLECAM"
pierwszy i ostatni.
Poszłam z myślą o kontroli. Poinformowałam, że planuję ciążę, zapytałam na jakie badania powinnam się wybrać, na co powinnam zwrócić uwagę.
Skwitował krótko:
"Pani ma dopiero 24 lata?! Ma Pani jeszcze czas!
do widzenia."
Ja w takim razie też napiszę swoją rekomendację:
"NIE POLECAM"
Polecam dr Papińską - Stachowiak. Przyjmuje w lux medzie na zaspie i we wrzeszczu. Rzeczowa i sympatyczna. Polecała mi robić od razu dodatkowe badania jeśli jakiś wynik minimalnie odstawał od normy. Kilka razy widziałam, że kobiety z problemami w ciąży mają u niej w kolejce pierwszeństwo (mimo umówionych godzin wizyt), co dobrze o niej świadczy. Zresztą jest oblężona pacjentkami, co jest najlepszą rekomendacją.
A nie polecam Mincewicz - Narloch:) strasznie rubaszna:) i na każdej wizycie pytała mnie o to samo, co nie dawało poczucia bezpieczeństwa...
A nie polecam Mincewicz - Narloch:) strasznie rubaszna:) i na każdej wizycie pytała mnie o to samo, co nie dawało poczucia bezpieczeństwa...
Reanimuję stary wątek, ponieważ chciałabym poznać opinię dziewczyn, które się leczyły u dr Szymuli.
Czytałam różne opinie,sporo jest uwag odnośnie charakteru doktora (że nieprzyjemny, arogancki) ale przyznam szczerze osobowość nie jest dla mnie miarą wiedzy/doświadczenia danego specjalisty:)
Interesuje mnie jak wygląda leczenie, tzn jakim jest specjalistą.
Fajnie byłoby gdyby swoimi spostrzeżeniami podzieliły się stałe pacjentki a nie tylko te, które zrezygnowały po pierwszej wizycie:)
Będę wdzięczna za odzew.
Czytałam różne opinie,sporo jest uwag odnośnie charakteru doktora (że nieprzyjemny, arogancki) ale przyznam szczerze osobowość nie jest dla mnie miarą wiedzy/doświadczenia danego specjalisty:)
Interesuje mnie jak wygląda leczenie, tzn jakim jest specjalistą.
Fajnie byłoby gdyby swoimi spostrzeżeniami podzieliły się stałe pacjentki a nie tylko te, które zrezygnowały po pierwszej wizycie:)
Będę wdzięczna za odzew.
Moją ciążę prowadziła dr Stachowiak super babka - dlatego tak ciężko się do niej dostać. Nie miała ona terminów a musiałam zrobić usg. termin miał tylko Szymula więc poszlam - PORAŻKA. Nic nie chcial mi powiedzieć. Na moje pytania czy wszystko w porządku itd byla tylko odp od niechcenia - tak.
Zrobił usg i do widzenia...
Nie przyjemny, nie polecam
Zrobił usg i do widzenia...
Nie przyjemny, nie polecam
Jako że wątek reanimowałam postanowiłam zakończyć ku przestrodze innych kobiet.
Chodziłam do dr Szymuli przez dłuższy czas, zlecił mi ogólna badania hormonalne które były w normie. Jednak ewidentnie objawy organizmu mówiły, że coś jest nie tak.
Doktor nie uważał za stosowne dokładniej mnie przebadać, stwierdził jedynie że to przejściowe i organizm sam się unormuje (buahahaha).
Całe szczęście nie uwierzyłam na słowo i poszłam do innego specjalisty. Okazało się, że mam chorobę Hashimoto.
Serdecznie odradzam współpracę z tym Panem bo lekarzem (nie mogę go nazwać).
Chodziłam do dr Szymuli przez dłuższy czas, zlecił mi ogólna badania hormonalne które były w normie. Jednak ewidentnie objawy organizmu mówiły, że coś jest nie tak.
Doktor nie uważał za stosowne dokładniej mnie przebadać, stwierdził jedynie że to przejściowe i organizm sam się unormuje (buahahaha).
Całe szczęście nie uwierzyłam na słowo i poszłam do innego specjalisty. Okazało się, że mam chorobę Hashimoto.
Serdecznie odradzam współpracę z tym Panem bo lekarzem (nie mogę go nazwać).
Miałam abonament w lux medzie i byłam kilka razy u dr Szymuli, ponieważ starałam sie o dziecko od kilku miesięcy. Wszystko było ok, zrobił wywiad, zbadał, zlecił odpowiednie padania- jako endokrynolog sprawdził się w 100%. Ale jak juz byłam w ciąży na pierwszej wizycie nawet mnie nie zbadał a dwa dni póżniej jak trafiłam do lux medu z krwawieniem i była godz. 17:50 to wychodził juz i mnie nie przyjął na wizytę. Mimo tego ze pracował do 18 i wczesniej mówił, ze w nagłych wypadkach moge przyjść bez wczesniejszej rezerwacji.
Bardzo dobry endokrynolog delikatny