Widok
głęboki peeling kwasami owocowymi
właśnie jestem po pierwszym zabiegu głębokiego złuszczania naskórka kwasami AHA.Polecam wszystkim,bo efekt po kilku zabiegach jest rewelacyjny:)spłycają się pory,znikają przebarwienia,zmniejszają problemy z łojotokiem itp. No i oczywiście potem równiutko i ładnie się opalicie.
dla mnie to super sposób na gładką i ładną buzię na ślub i o wiele dłużej.
kurcze nawet nie czuję,że rymuję:)
!!!!!! MISIĄC PO KWASACH NIE MOŻNA SIĘ OPALAĆ!!!!!!!!
pozdro:)
dla mnie to super sposób na gładką i ładną buzię na ślub i o wiele dłużej.
kurcze nawet nie czuję,że rymuję:)
!!!!!! MISIĄC PO KWASACH NIE MOŻNA SIĘ OPALAĆ!!!!!!!!
pozdro:)
dzieki bardzo! szczerze mowiac jedyny zabieg z typu "kosmetycznych", na jaki sie zdecydowalam w zyciu to byla henna na rzesy. paznokcie zawsze robilam sama, maseczki tez, no, ale teraz trzeba by sie oddac w rece fachowcow. mam nadzieje, ze to naprawde beda fachowcy. ale wszelkie rady mile widziane, jesli jakies zabiegi upiekszajace polecacie to piszcie :-)
ja też poprosze info na priva :) o tym zabiegu :)
stosowałam swojego czasu kremik-żel i miałam zakaz od dermatologa wystawiania buzi na słońce przez jakis czas, z tego co pamiętam kwasy owocowe i kuracja witaminami A+ E nie lubią się ze słonkiem :)
stosowałam swojego czasu kremik-żel i miałam zakaz od dermatologa wystawiania buzi na słońce przez jakis czas, z tego co pamiętam kwasy owocowe i kuracja witaminami A+ E nie lubią się ze słonkiem :)
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
cześć dziewczyny, kwasy owocowe działają cuda, ale dla mnie były za słabe i właśnie we wtorek idę na zabieg do dermatologa, ktory polega na bardzo glębokim złuszczaniu skóry, nazwy nie pamiętam. W każdym razie przez ok tydzień dobrze jest nie wychodzić z domu z uwagi na deszcz, śnieg, słońce bo skora bardzo się łuszczy. Zabieg trwa ok. 6 godzin, koszt 450 zł. Po zabiegu przez jakiś czas 0 makijażu, twarz myje się specjalnym preparatem i smaruje wazeliną, czasem puchnie i swędzi. A jak to wygląda w praktyce zobaczę już niedługo.
Trądzik w wieku 27 lat. Aktualnie nie widoczny (pryszczy nie ma)bo biorę leki hormonalne, ale ślady i zgrubiała skora pozostała. Tak jak pisałam kwasy okazały się za słabe a ja chcę wyglądać dobrze. Poza tym znam dobrze panią dermatolog, ktora ten zabieg wykonuje i ufam jej. Widziałam jej twarz po takim zabiegu i nie wyglądalo to tak tragicznie, zresztą ona testuje na sobie większość zabiegow jakie proponuje w swoim gabinecie.
Peggy, mam ten sam problem z cerą.Zrobiłam sobie badania hormonalne na ktore skierował mnie mój ginekolog-endokrynolog i w poniedziałek ide na konsultacje.Pewnie też wróce do brania hormonów dalej.Ale pewnie podobny zabieg kosmetyczny tez bedzie dla mnie jedynym rozwiązaniem przed ślubem. Możesz podać namiary na swoją kosmetyczke?
salema
Z tymi kuracjami "kwasami" trzeba się pospieszyć, bo potem w kwiatniu będzie już ciężko się opędzić od wioosennego słonka, a póki co jest brzydko i ciemno:)
A co z kosmetykami la roche posay'a z zerii effaclar? one chyba tez maja lekko złuszczające działanie?
A co z kosmetykami la roche posay'a z zerii effaclar? one chyba tez maja lekko złuszczające działanie?

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
Witch a proszę Cię bardzo:)
takie kosmetyki do użytku domowego mają dość słabe działanie i nieporównywalne z tymi używanymi w gabinetach.Szkoda więc robić coś na buzi,co ma różne przeciwskazania później,m.in zakaz wychodzenia na słońce itp a nie daje tak dobrych efektów.I takie kremy trzeba stosować o wiele dłużej,także nie wiem czy to warto.
pozdrawiam.
takie kosmetyki do użytku domowego mają dość słabe działanie i nieporównywalne z tymi używanymi w gabinetach.Szkoda więc robić coś na buzi,co ma różne przeciwskazania później,m.in zakaz wychodzenia na słońce itp a nie daje tak dobrych efektów.I takie kremy trzeba stosować o wiele dłużej,także nie wiem czy to warto.
pozdrawiam.
a tak sie pytam bo miałam próbki od dermatologa, rzeczywiście smarowania na cały miesiąc i jakoś nie pamiętam żeby efekty były zauważalne, także zabiegi w salonie kosmetycznym (ale takie słabsze zabiegi) mogłyby coś zdziałać ::) mmegi ja poprosze więcej info, może być na mejla :)
jakby ktoś potrzebował korepetycji z klimatyzacji albo chłodnictwa, to jestem do usług :)
jakby ktoś potrzebował korepetycji z klimatyzacji albo chłodnictwa, to jestem do usług :)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
tak, zgadzam sie z koleżanka te kosmetyki la roche są polecane przez dermatologów (sam mi mój polecał) ale nie przynaszą wiekszego skutku To już bardziej wole (bo wypróbowałam wszystko) Vichy serie do cery z problemami.Ale to tylko kosmetyka która nie rozwiązuje problemów z cerą jeśli są poważne. W moim przypadku to są zmiany hormonalne.
Więc jeśli mogę Peggy prosiś o te namiary do dermatologa który robi to głebokie oczyszczanie skóry....?Bede wdzieczna.
Ja też jakiś czas temu trafiłam do specjalisty od dermatologii kosmetycznej ktora ma w Gdańsku swój gabinet i zamierzam porównac poprostu ceny i oferty.
Więc jeśli mogę Peggy prosiś o te namiary do dermatologa który robi to głebokie oczyszczanie skóry....?Bede wdzieczna.
Ja też jakiś czas temu trafiłam do specjalisty od dermatologii kosmetycznej ktora ma w Gdańsku swój gabinet i zamierzam porównac poprostu ceny i oferty.
salema
salema!
a czy próbowałaś brać tabletki hormonalne Diane35???
Pytam się,bo miałam kiedyś podobny problem hormonalny,który najbardziej był widoczny na twarzy i przeszło mi właśnie od tych tabletek.Wcześniej odwiedzałam masę różnych dermatologów itp,którzy "faszerowali mnie np tetracykliną-która owszem działała,ale tylko jaka ją brałam,jak tylko przestawałam problem zaczynał się od nowa.Brałam dianę przez 3 miesiące i to wystarczyło,żeby uregulowała się cała gospodarka hormonalna i zniknęły te cholerne pryszcze-od 4 lat nic już nie biorę i mam spokój.Może warto spróbować?
pozdrawiam:)
a czy próbowałaś brać tabletki hormonalne Diane35???
Pytam się,bo miałam kiedyś podobny problem hormonalny,który najbardziej był widoczny na twarzy i przeszło mi właśnie od tych tabletek.Wcześniej odwiedzałam masę różnych dermatologów itp,którzy "faszerowali mnie np tetracykliną-która owszem działała,ale tylko jaka ją brałam,jak tylko przestawałam problem zaczynał się od nowa.Brałam dianę przez 3 miesiące i to wystarczyło,żeby uregulowała się cała gospodarka hormonalna i zniknęły te cholerne pryszcze-od 4 lat nic już nie biorę i mam spokój.Może warto spróbować?
Peggy a jaki procent kwasów stosowała Twoja kosmetyczka i ile wzięłaś zabiegów? I jeśli mogę wiedzieć na jaki dokładnie zabieg głębokiego złuszczania naskórka się zdecydowałaś? Ja pisałam na ten temat pracę dyplomową to może mogłabym Ci jakoś doradzić albo podesłać więcej informacji na temat zabiegu,na jaki się zdecydowałaś.
Mmegi, jeśli chodzi o kwasy to zabiegów było kilka tak średnio raz na 10 dni, w sumie 2 serie po 5 przez zime i jesień. A stężenia dokładnie nie pamiętam, 10%, 20% i 30% albo 35% i tak 3 jeden po drugim. Nazwy tego zabiegu u dermatologa też nie pamiętam, a moja znajoma ma wyłączony telefon, ale jak się dowiem to napiszę.
YELLOW PEEL
Yellow peel (żółty peeling) to najnowszy, słabszy peeling chemiczny. Może być stosowany w łagodnych zmianach barwnikowych naskórka, głębokich zmarszczkach oraz w głębokich i średnich bliznach potrądzikowych.
Przy powtarzaniu tego peelingu uzyskuje się takie same efekty jak przy użyciu bardo agresywnych peelingów przy mniejszym stanie zapalnym skóry.
Po peelingu występuje lekki obrzęk skóry i jej zaczerwienienie. W trzecim dniu po zabiegu następuje delikatne złuszczanie się naskórka, który to stan utrzymuje się do 7 dni.
Przebieg zabiegu.
Zabieg jest wieloetapowy.
W trakcie pierwszego etapu oczyszcza się skórę płynem zawierającym kwas glikolowy. Przy pomocy specjalnego pędzelka wykonuje się powierzchowny peeling poprzez nałożenie związku kwasu glikolowego, rezorcyny i kwasu salicylowego.
W drugim etapie tj. po pojawieniu się pierwszych oznak rumienia zmywa się peeling powierzchowny i nakłada się Yellow Peel, w którego skład wchodzą: kwas retinolowy, kwas azaleinowy, kwas fitowy i kwas kojowy. Po godzinie Yellow Peel zmywa się.
Ten etap powtarzany jest wielokrotnie tj. od 4 do 8 razy.
Yellow Peel może być powtarzany co 30 dni, aż do momentu uzyskania pożądanego efektu.
Postępowanie po zabiegu.
Skórę należy myć mydłem naturalnym oraz często smarować ją wazeliną.
W przypadku wystąpienia silnego rumienia należy nakładać delikatny krem sterydowy.
Należy unikać słońca i stosować filtry przeciwsłoneczne.
Poproszę o informacje na priv. Nie wiem, czy się zdecydować na te kwasy. Odkąd biorę pigułki antykonc. nie mam problemów z cerą. Boje się, ze sobie coś zapaskudzę. Przed zeszłymi wakacjami zaczęłam stosować zwykły peeling do twarzy, żeby ją sobie na wakacje odświeżyć i tak zapaćkałam sobie buzię, ze jeszcze w listopadzie walczyłam z wypryskami.
ja właśnie miałam taką sytuacje.Po odstawieniu tabletek jak mi sie zaczęła psuć cera to od tamtego czasu nie moge się doprowadzić do porządku.
Zrobiłam badania hormonalne (poziom hormonów wybranych przez endokrynologa) i teraz mi powie co dalej.Pewnie zmieni mi tabletki odpowiednio do dawki hormonalnej jakiej potrzebuje albo coś w tym stylu.
Mam już dosyć tych problemów z cerą.Mam 25 lat a chowam sie i wstydze jak nastolatka. Poza tym dużą role odgrywa też życie w stresie podobno.Tak mi lekarz powiedział.A ja niestety ciągle w stresie i zabieganiu.Nie mam teraz przy sobie ale wieczorkim znajde namiary do super dermatolog która zajmuje sie tym i specjalizuje w zabiegach dermatologii kosmetycznej.Nazwisko Gołebiewska czy jakoś tak.Nie pamiętam dokładnie ale jest świetna.
Zrobiłam badania hormonalne (poziom hormonów wybranych przez endokrynologa) i teraz mi powie co dalej.Pewnie zmieni mi tabletki odpowiednio do dawki hormonalnej jakiej potrzebuje albo coś w tym stylu.
Mam już dosyć tych problemów z cerą.Mam 25 lat a chowam sie i wstydze jak nastolatka. Poza tym dużą role odgrywa też życie w stresie podobno.Tak mi lekarz powiedział.A ja niestety ciągle w stresie i zabieganiu.Nie mam teraz przy sobie ale wieczorkim znajde namiary do super dermatolog która zajmuje sie tym i specjalizuje w zabiegach dermatologii kosmetycznej.Nazwisko Gołebiewska czy jakoś tak.Nie pamiętam dokładnie ale jest świetna.
salema
kochane, szybkie info od mojego dermatologa, tez chciałam te profesjonalne kwasy robione u wczesniej cytowanego dermatologa....
... i jeśli chcecie je robic to najpoźniej kończcie serie na 1 miesiąc przed slubem nie poźniej gdyz twarz długo sie regeneruje po nich, wygląda ładnie, ale łuszczy się często.
uwazajcie z tym...
buzi,
meg
... i jeśli chcecie je robic to najpoźniej kończcie serie na 1 miesiąc przed slubem nie poźniej gdyz twarz długo sie regeneruje po nich, wygląda ładnie, ale łuszczy się często.
uwazajcie z tym...
buzi,
meg
jeszcze pozwolili mi posiedzieć na necie wiec odpowiadam...
podobno po tym drogim, u dermatologa, gdyz one są mocniejsze, te u kosmetyczki są bardziej deliatne i kosmetyczki maja uprawnienia tylko na używanie niższych stężeń % kwasów...
... ale generalnie to wybór osoby która się na to decyduje. mi dermatolg powiedział (jakiś tak profesor) który mnie prowadzi, ze nie poleca mi przed ślubem robienia tych kwasów, ale u dermatologa, a jak zapytałam o kosmetyczkę, to mówił własnie ze one sa delkatniejsze i to dużo nie.z od tych robionych przez dermatologów...
ja dopiero jesienią jak nie bedzie słońca mam przepisane te kwasy na wyleczenie mojej buzki i poprawienie jej stanu po tradziku, przed ślubem mi odradział. powiedział ze i tak bede robić sobie tapete...
... ale witch, to nie jest tak ze ja ich nie polecam, tylko mówię Wam jakie śa skutki działania tych mocniejszych zabiegów... kosmetyczka może mówic ze bedzie ok...wiadomo kasa, ale jeśli chcecie robic to teraz, kiedy jeszcze nie ma słońca i nie zrobią sie przebarwienia...
meg
podobno po tym drogim, u dermatologa, gdyz one są mocniejsze, te u kosmetyczki są bardziej deliatne i kosmetyczki maja uprawnienia tylko na używanie niższych stężeń % kwasów...
... ale generalnie to wybór osoby która się na to decyduje. mi dermatolg powiedział (jakiś tak profesor) który mnie prowadzi, ze nie poleca mi przed ślubem robienia tych kwasów, ale u dermatologa, a jak zapytałam o kosmetyczkę, to mówił własnie ze one sa delkatniejsze i to dużo nie.z od tych robionych przez dermatologów...
ja dopiero jesienią jak nie bedzie słońca mam przepisane te kwasy na wyleczenie mojej buzki i poprawienie jej stanu po tradziku, przed ślubem mi odradział. powiedział ze i tak bede robić sobie tapete...
... ale witch, to nie jest tak ze ja ich nie polecam, tylko mówię Wam jakie śa skutki działania tych mocniejszych zabiegów... kosmetyczka może mówic ze bedzie ok...wiadomo kasa, ale jeśli chcecie robic to teraz, kiedy jeszcze nie ma słońca i nie zrobią sie przebarwienia...
meg
ja w zeszlym roku chodzilam do kosmetyczki na rozne maseczki i inne zabiegi i musze sie przyznac ze buzka byla swieza i lsniaca ..ale skorka delikatnie schodzila i to z wielu miejsc z nosa z czola , wiec trzeba uwazac . niestety mam trudna cere mieszana i nie obce mi sa ciagle wypryski , dla tego przerwalam te wizyty bo to SYZYFOWA PRACA , a te zabiegi kosztowaly przeciez .Kosmetyczka za to super , kosmetyki thalgo , za kazdym razem, mialam robiony masaz twarzy i dostawalam probki kremow .

Dziewczynki, polecam Wam krem-zel z kwasami owocowymi 15% do kupienia w dobrych aptekach (mam na mysli te w hipermarketach ) francuskiej firmy ( nazwy firmy nie pamiętam) GLYCO-A , pani dermatolog zapisał mi ten krem ( koszt 45zł) żeby zaadoptować cerę przed podaniem kwasów o duzo wiekszym stężeniu. Po za stosowaniu kremu widziałm juz duzą poprawe stanu skóry. Wiec jesli ktos nie chce decydowac sie na mocny zabieg polecam ten kremik.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
cześć dziewczyny!
Podaje link na dermatologa o którym pisałam popołudniu prowadzi thalgo zabiegi między innymi www.dermosana.com
To jest centrum dermatologii i chirurgii estetycznej (w Gdańsku)
Dla mnie polecała zabiegi Thalgodermyl - zabiegi lecznicze dla osób z trądzikiem, normalizuje pracę gruczołu łojowego (działa przeciwłojotokowo) nawilża, pozwala uzyskać zdrową i czystą skórę, działa przeciwbakteryjnie.
Po poniedziałkowej wizycie u endokrynologa (bo ide z badaniami hormonalnymi najpierw) lece też na te zabiegi thalgo.
Jesli kogoś to interesuje to umówcie sie na wizyte i napewno wam doradzi co w waszym przypadku jest potrzebne.
Podaje link na dermatologa o którym pisałam popołudniu prowadzi thalgo zabiegi między innymi www.dermosana.com
To jest centrum dermatologii i chirurgii estetycznej (w Gdańsku)
Dla mnie polecała zabiegi Thalgodermyl - zabiegi lecznicze dla osób z trądzikiem, normalizuje pracę gruczołu łojowego (działa przeciwłojotokowo) nawilża, pozwala uzyskać zdrową i czystą skórę, działa przeciwbakteryjnie.
Po poniedziałkowej wizycie u endokrynologa (bo ide z badaniami hormonalnymi najpierw) lece też na te zabiegi thalgo.
Jesli kogoś to interesuje to umówcie sie na wizyte i napewno wam doradzi co w waszym przypadku jest potrzebne.
salema
oj dużo ich było chyba siedem.Musiałabym sprawdzić te skomplikowane nazwy. Mi kazał sprawdzić poziom tych hormonów endokrynolog bo dermatolog powiedział ze nie pomoże mi z cerą dopóki nie zrobie tych badań.Podbno moje problemy z cerą są związane właśnie z nieprawidłowym poziomem hormonów.
Znalazłam:Badałam poziomy:Estradiol, Prolaktyna,Progesteron, Testosteron, hormon tarczycy,Androstedion i cos tu jeszcze dziwnfo jest. A ty, czemu robiłaś hormony?
Znalazłam:Badałam poziomy:Estradiol, Prolaktyna,Progesteron, Testosteron, hormon tarczycy,Androstedion i cos tu jeszcze dziwnfo jest. A ty, czemu robiłaś hormony?
salema
tak,to znasz ten sam ból co ja.Kiedyś jak brałam antykoncepcje ciągiem bez przerwy to miałam ładna cere a od kiedy przerwałam i zmieniłam tabletki to nie moge doprowadzić sie do porządku z cerą.Koszmar!
Mam nadzieje że te badania coś wyjaśnia nam i że w koncu któryś z lekarzy nam pomorze.Normalnie czasem mi tak wstyd przez te kłopoty z cerą.a nie mam przecież już 17 lat.... co więcej mam 25 już.
Mam nadzieje że te badania coś wyjaśnia nam i że w koncu któryś z lekarzy nam pomorze.Normalnie czasem mi tak wstyd przez te kłopoty z cerą.a nie mam przecież już 17 lat.... co więcej mam 25 już.
salema
Cześć dziewczyny, wczoraj bylam na głębokim zluszczaniu u dermatologa (tzw. yellow peel). Skora już wczoraj zaczęla się luszczyc. Narazie delikatnie. To wygląda trochę tak jakbym przesadziła z opalaniem. Twarz jest zaczerwieniona i spięta, trzeba smarować się wazeliną. Nic nie boli i nie puchnie. A jaka jest gladka w dotyku i pory zmniejszone. Przez najbliższe 11 dni 0 makijażu, a przez 1,5 miesiąca krem z dużym filtrem i unikać słońca. Zobaczymy jak będzie dalej.
POWIEM ci tak , na początku (od czerwca brałam diferin na noc i 2 razy ciennie zael clinacne) od jakiegoś czasu zrezygnowałam z clinacne na rzecz davercinu ale umówiłam sie juz z dermatologm bo davercin niszczy skóre - bardzo bardzo ją wysusza.
Ale pomogło mi bardzo - szczególnie diferin sprawiła ze wiekszość blizn potrądzikowych zniknęła. Niwe moge sobie jeszcze tylko poradzic z okolić wogól nosa - mam takie zaczerwienienia ale juz sama nie wiem od krost czy od leków.....
Ale pomogło mi bardzo - szczególnie diferin sprawiła ze wiekszość blizn potrądzikowych zniknęła. Niwe moge sobie jeszcze tylko poradzic z okolić wogól nosa - mam takie zaczerwienienia ale juz sama nie wiem od krost czy od leków.....
Czerwcowa,
może narazie daj sobie spokój z zabiegami, lepiej poradz sie Dermatologa przy nastepnej wizycie.
ja obecnie biore Da;acin C do ust ( z 3 tabletek zeszłam już na 1 dziennie), i jest super... ;))) na noc, ale tylko czasami stosuję Differin żel, i czasami punktowo mama płyn w aplikatorze Dalacin T i Acnemicn. I jest dobrze.
jesli masz tak bardzo podrażniona skórę, to ogranicz smarowanie twarzy mascia, nałoż czasem lekki krem na noc, aby troszke natłuścic cerę.
Napewno bedzie lepiej.
A ile juz bierzesz te tabletki bo nie doczytałam???
meg
może narazie daj sobie spokój z zabiegami, lepiej poradz sie Dermatologa przy nastepnej wizycie.
ja obecnie biore Da;acin C do ust ( z 3 tabletek zeszłam już na 1 dziennie), i jest super... ;))) na noc, ale tylko czasami stosuję Differin żel, i czasami punktowo mama płyn w aplikatorze Dalacin T i Acnemicn. I jest dobrze.
jesli masz tak bardzo podrażniona skórę, to ogranicz smarowanie twarzy mascia, nałoż czasem lekki krem na noc, aby troszke natłuścic cerę.
Napewno bedzie lepiej.
A ile juz bierzesz te tabletki bo nie doczytałam???
meg
hej :) chciałam tylko wtrącić te swoje 3 grosze, jak zwykle zresztą :) dermatolożka leczyła mnie antybiotykami i maściami około 5 lat - prawie całe liceum i studia - antybiotyki i wszystkie środki doustne na trądzik straszne szkodzą na wątrobę :( a efekty pobierania tych tabletek są - póki się je bierze :( a przynajmniej tak było w moim przypadku.......
Meg ja nie biorę tabletek diferini daverin jest do smarowania,
a co do porady u dermatologa to zapytam przy nastepnej wizycie, ale przyznam ze pani doktor jakas jest nie za baradzo... no moim zdaniem nieciekwa. Byłam u dermatologa w kołobrzegu - cudowny lekarz ale niestety za dalego ze by tam jezdzic przyjmuje w tygodniu a ja jestem tam tylko w weekendy.
a co do porady u dermatologa to zapytam przy nastepnej wizycie, ale przyznam ze pani doktor jakas jest nie za baradzo... no moim zdaniem nieciekwa. Byłam u dermatologa w kołobrzegu - cudowny lekarz ale niestety za dalego ze by tam jezdzic przyjmuje w tygodniu a ja jestem tam tylko w weekendy.
witch,
u mnie z tabletaami nie jest tak źle, mam zdrową wątrobę i nic mi nie szkodzi, nie mam bólów, sukczów, wieć jest dobrze.
Ja chyba juz powoli kończe tabletki, bo chyba mnie juz wyleczyły.
czerwcowa,
jesli nie bierzezs tabletek, to czasami odpość sobi8e smarowanie tymi mazidłami. Ja biore tabletki, bo jestem pewna ze mama jakąś bakterie w sobie, bo miała kiedys kłopoty z nerkami i często mam jakiś zakażenie dróg moczowych. więc jakaś ta bakteria powoduje iż mam te zmiany tradzikwe.
Meg
u mnie z tabletaami nie jest tak źle, mam zdrową wątrobę i nic mi nie szkodzi, nie mam bólów, sukczów, wieć jest dobrze.
Ja chyba juz powoli kończe tabletki, bo chyba mnie juz wyleczyły.
czerwcowa,
jesli nie bierzezs tabletek, to czasami odpość sobi8e smarowanie tymi mazidłami. Ja biore tabletki, bo jestem pewna ze mama jakąś bakterie w sobie, bo miała kiedys kłopoty z nerkami i często mam jakiś zakażenie dróg moczowych. więc jakaś ta bakteria powoduje iż mam te zmiany tradzikwe.
Meg
No własnie odpuszcze sobie na kilka dni ale jak to sie ma do tego ze ponoć pomaga jak sie regilarnie stosuje? i zastanaiwma sie czy wogóle powinnam chodzin na solarium po tym darefinie, używał ktos?
Ja chodz do przychodni na Chełmie ale byłam kiedys we wrzeszczu w studenckiej taka miła młoda babeczka tam jest i jak jesteś z niej zadowolona Witch?
Ja chodz do przychodni na Chełmie ale byłam kiedys we wrzeszczu w studenckiej taka miła młoda babeczka tam jest i jak jesteś z niej zadowolona Witch?
:) Yen, nauk jeszcze nie zaczęliśmy :( chyba w sobotę dopiero pójdziemy protokół spisać do parafii :/
a z drematolożki we wrzeszczu, to jestem średnio zadowolona, leczyła mnie, leczyła, truła tetracykliną, a te maści mi wogóle mi nie pomagały, tylko wysuszały skórę :( tak jak wspomniałam wcześniej - brałam dużo tabletek - i jak kończyłam kurację - pryszcze "magicznym sposobem" wracały :( ;( ;( aż do czasu kiedy zaczełam brac pigułki. I teraz mam święty spokój z cerą. Uff. Obawiam się jednak, że jeżeli teraz je odstawię, znowy trądzik wróci :( :( :( dlatego właśnie wybieram się na konsultacje do lekarza :)
a z drematolożki we wrzeszczu, to jestem średnio zadowolona, leczyła mnie, leczyła, truła tetracykliną, a te maści mi wogóle mi nie pomagały, tylko wysuszały skórę :( tak jak wspomniałam wcześniej - brałam dużo tabletek - i jak kończyłam kurację - pryszcze "magicznym sposobem" wracały :( ;( ;( aż do czasu kiedy zaczełam brac pigułki. I teraz mam święty spokój z cerą. Uff. Obawiam się jednak, że jeżeli teraz je odstawię, znowy trądzik wróci :( :( :( dlatego właśnie wybieram się na konsultacje do lekarza :)
aj widzisz... jeden mówi to jeden tamto,
wiesz, te zalezy jakie u Ciebie były te stant zapalne...
mi kazał tak jak wczesniej wspominałam na całą twarz, gdyz gdy stosuje punktowo to te partie skóry z którymi ma kontakt farmaceutyk moga byc duzo jasniejsze...
ale wiesz co... jeśli Twoja Ci tak powiedział, to pewnie wie jakie masz te zmiany i widocznie tak masz robic, wiec mnie nie słuchaj Czerwcowa bo z torbami pójdziesz... ;))))
hihi
buziak słodki, oby nam się wszystko szybko goiło,
meg
wiesz, te zalezy jakie u Ciebie były te stant zapalne...
mi kazał tak jak wczesniej wspominałam na całą twarz, gdyz gdy stosuje punktowo to te partie skóry z którymi ma kontakt farmaceutyk moga byc duzo jasniejsze...
ale wiesz co... jeśli Twoja Ci tak powiedział, to pewnie wie jakie masz te zmiany i widocznie tak masz robic, wiec mnie nie słuchaj Czerwcowa bo z torbami pójdziesz... ;))))
hihi
buziak słodki, oby nam się wszystko szybko goiło,
meg
mmegi, nie odzywalam sie bo padl mi komp do pracy oczywiście nie codzilam aby nikogo nie straszyc swoim wyglądem dostalam zwolnienie lekarskie 2 tygodnie tak wlasciwie to starczyloby tydzień ale tak fajnie siedzi sie w domu pozalatwialam sobie milion spraw teraz używam kremow z filtrem, a co do twarzy to mam super gladką skore i zwężone pory ale mysle ze efekt końcowy to sprawa indywidualna tak samo jak reakcja na ten pilling, tak mówil moj lekarz
do elle!!!!!
toczyła się tu 17-go rozmowa ale niestety z powodu awarii wiadomości przepadły na zawsze a ja dostałam na maila jakieś urywki.
elle, pytałaś o badania hormonalne prawda????
Badania hormonalne niestety są własnie drogie. Ja za wszystkie badania razem zapłaciłam 180zł. Fortuna, wiem. Ale zawzięłam się żeby je zrobić bo poleciła mi endykronolog. Ale poszłam z wynikami do swojego starego sprawdzonego ginekologa i.... tylko zerknął na nie.
A ja 180zł wydałam sobie.
Badania robiłam w laboratorium w Szpitalu na Klinicznej w Gdańsku.
Ale podobno najtaniej jest w Gdyni na Armii Krajowej (stara przychodnia okulistyczna). Ja mieszkam w Gdyni prawie na przeciwko tej przychodni.... no ale wcześniej tego nie wiedziałam.
A Ty z Kad jesteś? Bo jesli z Gdyni to naprawde na Armii Krajowej jest najtaniej.Nie mam telefonu tam ale poszukaj sobie i zadzwoń się dowiedzieć.
Pozdrawiam!
toczyła się tu 17-go rozmowa ale niestety z powodu awarii wiadomości przepadły na zawsze a ja dostałam na maila jakieś urywki.
elle, pytałaś o badania hormonalne prawda????
Badania hormonalne niestety są własnie drogie. Ja za wszystkie badania razem zapłaciłam 180zł. Fortuna, wiem. Ale zawzięłam się żeby je zrobić bo poleciła mi endykronolog. Ale poszłam z wynikami do swojego starego sprawdzonego ginekologa i.... tylko zerknął na nie.
A ja 180zł wydałam sobie.
Badania robiłam w laboratorium w Szpitalu na Klinicznej w Gdańsku.
Ale podobno najtaniej jest w Gdyni na Armii Krajowej (stara przychodnia okulistyczna). Ja mieszkam w Gdyni prawie na przeciwko tej przychodni.... no ale wcześniej tego nie wiedziałam.
A Ty z Kad jesteś? Bo jesli z Gdyni to naprawde na Armii Krajowej jest najtaniej.Nie mam telefonu tam ale poszukaj sobie i zadzwoń się dowiedzieć.
Pozdrawiam!
salema
Kochana Salemo,
Jestem z Gdańska. Wię laboratorium w Gdynii na Armii Krajowej odpada. Porónywałam ceny właśnie ze szpitala na Klinicznej i na Zaspie. I na Zaspie jest zdecydowanie taniej. Jestem jeszcze ciekawa jak ceny kształtują się w Akademii Medycznej w Gdańsku. Ale nic pozastaje zacisnąć pasa i zrobic w końcu te badania hormonalne. Pozdrówka.
Jestem z Gdańska. Wię laboratorium w Gdynii na Armii Krajowej odpada. Porónywałam ceny właśnie ze szpitala na Klinicznej i na Zaspie. I na Zaspie jest zdecydowanie taniej. Jestem jeszcze ciekawa jak ceny kształtują się w Akademii Medycznej w Gdańsku. Ale nic pozastaje zacisnąć pasa i zrobic w końcu te badania hormonalne. Pozdrówka.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]