Widok
glukoza 75 ??
dziewczyny miałam robiony test glukozy 50,wyszło mi 169-wiec sporo ponad norme, lekarz skierował mnie na glukoze 75,ale kazalmi najpierw zastosowac 3 dniową diete cukrzycowa i wtedy zrobic badanie
czy Wy tez stosowałayscie diete przed badaniem????
bo mi sie wydaje,ze badanie bedzie nie miarodajne - bo bede na diecie,wtedy moze wyjsc dobrze, a jak przestane stosowac diete to moze sie okazac ze mam zle wyniki
co wy na to ,jakkazali Wam robic Wasi lekarze???
czy Wy tez stosowałayscie diete przed badaniem????
bo mi sie wydaje,ze badanie bedzie nie miarodajne - bo bede na diecie,wtedy moze wyjsc dobrze, a jak przestane stosowac diete to moze sie okazac ze mam zle wyniki
co wy na to ,jakkazali Wam robic Wasi lekarze???
mi lekarka też kazała stosowac 3 dniową dietę cukrzycową - bez ziemniaków bez owoców (tylko grejfruty) i takie tam...
Nie przejęłam się i jadlam normalnie, tylko na dzień wcześniej odpusciłam sobie same słodycze
Wyniki miałam rewelacyjne
Poza tym, z tego co mi mówiła babka w laboratorium, to chodzi nawet nie o to ile wyjdzie tego cukru w ogóle (chociaż to jest ważne z innych względów), tylko o to czy poziom cukru we krwi po badaniu po 2 godzinach po 75gluk wróci do poziomu na czczo przed podaniem glukozy
Nie przejęłam się i jadlam normalnie, tylko na dzień wcześniej odpusciłam sobie same słodycze
Wyniki miałam rewelacyjne
Poza tym, z tego co mi mówiła babka w laboratorium, to chodzi nawet nie o to ile wyjdzie tego cukru w ogóle (chociaż to jest ważne z innych względów), tylko o to czy poziom cukru we krwi po badaniu po 2 godzinach po 75gluk wróci do poziomu na czczo przed podaniem glukozy
Ja miałam po jednej pięćdziesiątce 165 , od razu ginekolog kazała diete cukrzycowa trzymac, powtórzyłam badanie z 50-tką, po diecie jeszcze wyżej wyszło bo 185.. skierowała mnie do poradni cukrzycowej na zaspe.
Tam wciąż kazali trzymać diete i zrobić wynik po 75 g glukozy i wyszło 79. Powiedzieli, ze cudowne ozdrowienia i że mi dziękują.
Do tej pory ( już minęły 2 miesiące od badania) moja ginekolog sugeruje, aby trzymać diete i w sumie trzymam, bo cukry to tylko zaspakajanie kaprysów:) do szczęścia i zdrowia nie są zbyt potrzebne.
Wyrywkowo kontroluje glukometrem i jest wszystko w porządku.
Tam wciąż kazali trzymać diete i zrobić wynik po 75 g glukozy i wyszło 79. Powiedzieli, ze cudowne ozdrowienia i że mi dziękują.
Do tej pory ( już minęły 2 miesiące od badania) moja ginekolog sugeruje, aby trzymać diete i w sumie trzymam, bo cukry to tylko zaspakajanie kaprysów:) do szczęścia i zdrowia nie są zbyt potrzebne.
Wyrywkowo kontroluje glukometrem i jest wszystko w porządku.
ale przed badaniem nie powinno się zmieniać nawyków żywieniowych bo wynik badania może wyjść "fałszywy". miałam cukrzycę ciążową i miałam super babkę specjalistę od cukrzycy i przed testem na obciążenie glukozą kazała mi jeść normalnie tak jak codzinnie jem , aby sprawdzić rzeczywiste wchłanianie cukrów, także wg mnie nie powinnaś mieć diety przed badaniem
Danuta Sander, przyjmuje w gdyni w przychodzni śródmieście, rejestracja 78-11-861ale tylko do niej się umawiaj!
powiem tylko że przyjęła mnie choć nie musiała, zawsze wchodziłam do niej bez kolejki, nigdy nie odmówiła mi pogadania przez telefon , przyjmuje w gdyni, lekarz z powołania i tak mnie wyedukowała że jak rodzilam na zaspie to wiedziałam więcej na temat cukrzycy niż oni !!!W ogóle ta przychodnia to rewelacja czułam się tam jak w prywatnej klinice wszyscy tacy mili uśmiechnięci i na nfz - normalnie jak nie u nas w Polsce hihihih
powiem tylko że przyjęła mnie choć nie musiała, zawsze wchodziłam do niej bez kolejki, nigdy nie odmówiła mi pogadania przez telefon , przyjmuje w gdyni, lekarz z powołania i tak mnie wyedukowała że jak rodzilam na zaspie to wiedziałam więcej na temat cukrzycy niż oni !!!W ogóle ta przychodnia to rewelacja czułam się tam jak w prywatnej klinice wszyscy tacy mili uśmiechnięci i na nfz - normalnie jak nie u nas w Polsce hihihih